Aleksandr Napisano 1 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2013 Nigdy nie szylem garnituru w polsce, teraz potrzebuje uszyc z 3 garnitury i z 5 koszul. Szukam dobrego fachowca, ale nie chcialbym przeplacac za marke. Czy za Jackies 2000-3000zl Mozna znalesc dobrego krawce ktory bedzie mial dobre tkaniny? Za 3ci garnitur moge wydac wiecej (do 10000), bo bede go wykorzystywal tylko na waznych wydarzeniach. Perwsze dwa na co dzien, ale musza byc eleganckie Przepraszam za moj francuzki Z gory dziekuje za podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 1 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2013 Proponuję inaczej podzielić budżet 10+3+3: - 2x 5 na garnitury codzienne - 1x 6 na garnitur specjalny - jego uszycie (usługa) nie będzie droższa, niż garniturów z pierwszego podpunktu, 1 tysiąc więcej przeznaczamy na tkaninę Z takim budżetem udałbym się do Piotra Kamińskiego. http://www.kaminskipiotr.com/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleksandr Napisano 1 Październik 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2013 Nigdy nie szylem garnituru w polsce, teraz potrzebuje uszyc z 3 garnitury i z 5 koszul. Szukam dobrego fachowca, ale nie chcialbym przeplacac za marke. Czy za Jackies 2000-3000zl Mozna znalesc dobrego krawce ktory bedzie mial dobre tkaniny? Za 3ci garnitur moge wydac wiecej (do 10000), bo bede go wykorzystywal tylko na waznych wydarzeniach. Perwsze dwa na co dzien, ale musza byc eleganckie Przepraszam za moj francuzki Z gory dziekuje za podpowiedzi. Pewnie to bedzie lepszym rozwiazaniem, szczegolnie jak widze te ceny warszawskie. Dziekuje za info. Pewnie w tej cenie moze juz byc J. Błoński? Znalazlem jeszcze mercer-fashion widze ze maja dobre tkaniny, jest jakas informacja o nich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 1 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2013 Nie szyłbym wszystkich jednocześnie, a po kolei. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 1 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2013 Nie szyłbym wszystkich jednocześnie, a po kolei. Zgadzam się. Jeśli założyciel tematu będzie szył garnitury po kolei, to każdy kolejny będzie doskonalszy, a przy trzecim będzie miał już pewność, że dogaduje się z krawcem. No i będzie dysponował dwoma "garniturami testowymi", choć drogie to testy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleksandr Napisano 1 Październik 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2013 Zgadzam się. Jeśli założyciel tematu będzie szył garnitury po kolei, to każdy kolejny będzie doskonalszy, a przy trzecim będzie miał już pewność, że dogaduje się z krawcem. No i będzie dysponował dwoma "garniturami testowymi", choć drogie to testy . Wole nie robic takich testow spodziewam sie ze forumowiczy maja duzo doswiadczenie i ja trafie do odpowiedniego krawcy. Mam nadzieje ze wszystkie 3 beda udane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 1 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2013 Pewnie będą. Oprócz tego co napisał kolega Velahrn, można dodać, że szyjąc po kolei będziesz mógł przetestować swoje wybory stylistyczne np. mankiety w spodniach lub ich brak, wysokość kozerki, szerokość klap, liczbę guzików, szerokość nogawek etc. Być może masz sprecyzowaną wizję. Oczywiście część z tych rzeczy możesz pozostawić krawcowi do jego uznania ale wtedy ryzykujesz że coś Ci się nie spodoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cergi Napisano 6 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2013 U Błońskiego za igłę płaciłem 2600 zł, dwuczęściowy, tkaninę kupiłem w Merino za 150 albo 200 zł/mb, szyłem miesiąc temu. Wyszedł perfekcyjny, polecam. Tkaniny posiada, ale ja nie znalazłem mi odpowiadającej kolorystycznie. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 6 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2013 Skoro wyszedł perfekcyjny, to koniecznie pokaż go na forum. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleksandr Napisano 8 Październik 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2013 Dziekuje wszystkim za rady. Zaczelem szycie po jednym garniturze u Blonskiego i w vanthornie, tam poszedlem by zamowic dwie koszule, ale tak sie stalo iz bardzo milo sie rozmawialo z krawcem, doszlo i do garnituru. Gdzie jeszcze poradziliscie by sprobowac uszyc koszule? 400-500zl budzet na kazda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 8 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2013 Ja jestem zadowolony z koszul, które można zamówić u Sebastiana Żukowskiego, a i może jego usługi krawieckie Ci przypadną do gustu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torunianin Napisano 8 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2013 Dziekuje wszystkim za rady. Zaczelem szycie po jednym garniturze u Blonskiego i w vanthornie, tam poszedlem by zamowic dwie koszule, ale tak sie stalo iz bardzo milo sie rozmawialo z krawcem, doszlo i do garnituru. Gdzie jeszcze poradziliscie by sprobowac uszyc koszule? 400-500zl budzet na kazda. Większość firm zleca szycie koszul szwalniom z Tczewa, więc jeśli chodzi o jakość wykonania, to nie ma to większego znaczenia, gdzie pójdziesz. Kluczowe jest, kto będzie brał miarę. Dlatego polecałbym Ci pójść do Macaroni Tomato. Tam możesz liczyć na najlepsze doradztwo jeśli chodzi o koszule w Waw. Jeśli masz dość typową sylwetkę, to rozważyłbym też uszycie garnituru u Macaroniego. Z tego samego względu - najlepsze doradztwo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Papryk Napisano 8 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2013 Ja polecam wspomnianego wyzej S. Zukowskiego. Bardzo profesjonalne podejscie do klienta i swietny wybor jesli chodzi o koszule Z uslug VanThorna nie bylem zadowolony i raczej tam nie wroce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TYTUS Napisano 8 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2013 W każdym z tych miejsc i tak musisz znaleźć swój rozmiar i dopasowanie metodą prób i błędów. Pierwsza koszula nie zawsze może być idealna chyba, że wybierzesz E.Berg'a, Macaroniego i Żukowskiego. Berg robi koszule próbne, na które możesz nałożyć swoje poprawki. Macaroni ostatnio umożliwił wprowadzanie poprawek na zafastrygowanej koszuli a Żukowski to krawiec, więc obejdzie się bez ponownego wysyłania koszul do fabryki. Osobiście polecam Macaroniego. Bardzo fajnie się z nim współpracuje i zawsze doradzi w najlepiej, E. Berg to sklep gdzie jesteś obsługiwany przez zwykłą ekspedientkę, która zawsze Ci powie, że koszula leży idealnie a z Żukowskim nie mam miłych doświadczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 8 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2013 Od kiedy Żukowski sam szyje koszule? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 8 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2013 Chyba chodzi o poprawienie tych co przyjadą z fabryki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombar Napisano 8 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2013 Dziekuje wszystkim za rady. Zaczelem szycie po jednym garniturze u Blonskiego i w vanthornie, tam poszedlem by zamowic dwie koszule, ale tak sie stalo iz bardzo milo sie rozmawialo z krawcem, doszlo i do garnituru. Gdzie jeszcze poradziliscie by sprobowac uszyc koszule? 400-500zl budzet na kazda. koszule polecam od Teodora Stolarka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 8 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2013 A ja nie polecam, chyba, że nauczyli się zdejmować miarę i robić koszule, a nie balony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombar Napisano 19 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2013 A ja nie polecam, chyba, że nauczyli się zdejmować miarę i robić koszule, a nie balony. Po pierwszej (nie najlepszej) na nastepne nie narzekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi