Jump to content

PIN UP PICNIC vol. 3 - Poznań, park cytadela 31.08.2013

Michalina Panfil
 Share

Recommended Posts

W imieniu swoim i moich znajomych chciałabym zaprosić Panów (i Panie) na kolejną edycję Pin-Up Pikniku, który odbędzie się 31. sierpnia na cytadeli w Poznaniu, obok restauracji Umberto. Widziałam, że dancing z Polkapem cieszył się dużym powodzeniem, stąd moja propozycja nadchodzącego wydarzenia w klimatach retro.

To taka impreza plenerowa rodzinna. Ludzie zbierają się, żeby popatrzeć na ładnie ubrane i wystylizowane kobiety, którym fotograf robi odpowiednie zdjęcia w parku. Jest okazja, żeby się pokazać, porobić własne zdjęcia, usiąść na kocu i wypić lemoniadę. Można się zrelaksować, odpocząć i cieszyć oczy niecodziennymi jak na nasze ulice widokami. 

W zeszłym roku oprócz wybranych pań, które były ubrane przez sponsorów, wystylizowało się na własną rękę, a raczej na pinup girl, kilkanaście lub kilkadziesiąt pań, w tym i ja. Mężczyzn jak na lekarstwo pewnie z powodu braku reklamy w męskim internecie.

Można zobaczyć, jak to wygląda tu:

http://www.codzienny...705,25,akt.html

Na pierwszym filmie na początku wysiadająca z samochodu jestem ja. Nie jestem częścią imprezy, ubieram się sama. Po prostu reporterzy nie mieli kogo kręcić akurat w tym momencie i się załapałam:) 

Z tego, co się orientuję, to przewidziane są nagrody za strój. Szczegóły na facebookowej stronie pin up piknik. 

https://www.facebook.com/events/156194017883221/

https://www.facebook.com/events/500272033392816/?ref=2

Organizatorki zapewniają koce, rekwizyty, stoiska z retro rzeczami oraz ok. 17.00 koncert muzyki z tamtych lat.

Z tego, co się orientuję wezmą udział w wydarzeniu osoby organizujące inną cykliczną imprezę "Vintage & Fetish Show" oraz wiele innych sympatyków slow fashion oraz mody alternatywnej.

Serdecznie zapraszam do zabawy całymi rodzinami! W pobliżu jest muzeum uzbrojenia (czołgi, samoloty), dużo wolnej przestrzeni (można przyjść z pieskiem), restauracja/pizzeria Umberto oraz co najważniejsze cisza i spokój daleko od centrum miasta. 

W razie jakichkolwiek pytań postaram się odpowiedzieć mimo, że nie organizuję tego przedsięwzięcia. Proszę jednak o cierpliwość, gdyż wybieram się na małe wakacje, póki jeszcze jest pogoda :) Na pikniku będę, mój model poszetkowy oraz kilku znajomych, mam nadzieję, także. 

• Upvote 2

Juz widze jak moja kobieta mowi: "tak kochanie, jedz z kolegami, poznajcie jakies mile pin up girl's" ....

Pol606 - wiem jak bywa ciężko .... dlatego - jeżeli są jakieś obiektywne ograniczenia - organizacja może przyjść z pomocą ...

W ramach ułatwienia życia kolegom możemy w tym samym czasie ogłosić "Integrację Poznańską", przypadkiem zlokalizowaną w Restauracji Umberto ...

Przy okazji zrealizujemy kilka punków programowych z naszego statutu:

§ 5 Cele Stowarzyszenia

Celem Stowarzyszenia „But w Butonierce – Bespoke Social Club” jest:

(...)

- propagowanie aktywnego i eleganckiego spędzania czasu oraz rywalizacji sportowej [Elegancko ...]

§ 6 Działania Stowarzyszenia

1. Stowarzyszenia realizuje swoje cele poprzez:

(...)

5. współpracę ze szkołami, uczelniami i innymi podmiotami realizującymi podobne cele statutowe w zakresie szerzenia wiedzy technicznej, historii ubioru, rzemieślnictwa oraz elegancji; [tutaj zawsze można obustronnie rozszerzyć wiedzę ..]

(...)

10. umożliwienie członkom Stowarzyszenia i innym zainteresowanym osobom wymiany kolekcjonerskiej; [... albo utworzyć kolekcję kontaktów do pin-up girls]

11. organizację cyklicznych spotkań członków stowarzyszenia i innych zainteresowanych osób oraz innych imprez, służących wymianie i pogłębianiu wiedzy w dziedzinach objętych niniejszym Statutem;

12. organizację imprez kulturalnych; [ ... w kulturalny sposób na świeżym powietrzu]

(...)

koniaczek? :D

btw - jeżeli tę informację o "pin up pikniku" opublikowalibyśmy na naszym FB, to idę o zakład, że byłby to bardzo popularny temat B)

btw - jeżeli tę informację o "pin up pikniku" opublikowalibyśmy na naszym FB, to idę o zakład, że byłby to bardzo popularny temat B)

To po to był taki link do facebooka, jak pisałam temat? Z zasady unikam klikania za dużo.

Juz widze jak moja kobieta mowi: "tak kochanie, jedz z kolegami, poznajcie jakies mile pin up girl's" ....

Dlaczego by nie? Wydaje mi się, że kobieta by miała też na co popatrzeć. Prawdopodobnie będą stoiska z gorsetami, sukienkami i nylonami, których normalnie w sklepach nie ma. Wydaje mi się, że w dużej mierze wydarzenie jest przeznaczone dla kobiet, mężczyźni mają patrzeć i wspierać życzliwym słowem, a dzieci biegać i się bawić.

W światku poznańskim impreza jest dość popularna. Nie wiem, jak ze świadomością ludzi o jej istnieniu, ale z roku na rok przychodzi coraz więcej, więc pewnie dobra fama się rozeszła. 

• 3 weeks later...