Ernestson Opublikowano wczoraj o 07:18 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 07:18 Chłopaki, polećcie coś co wygląda zupełnie klasycznie ale jest na gumowej podeszwie, która: 1. sporo wytrzyma 2. nie ma twardego obcasa Chodzę sporo (średnio 8km dziennie) i szybko i wolałbym nie w snikersach ale w klasycznych butach po paru kilometrach robi się mało wygodnie (walę piętami o podłoże i nie namawiajcie mnie na naukę chodzenia od nowa) a do tego dramatycznie zdzieram obcas i podeszwę. Nie chcę chodzić w niby eleganckich koszmarkach dla starszych panów. Wiecie o czym mówię - dziwaczne ozdoby, sraczkowaty kolor itp. Cytuj
lubo69 Opublikowano wczoraj o 08:40 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 08:40 Naprowadź nas na odpowiedni trop: 1. podeszwa gumowa wyglądająca jak skórzana, Edward Green 2. grubsza podeszwa gumowa, Crockett&Jones, TLB Mallorca 3. podeszwa na warunki zimowe, Edward Green 4. wersja sportowa na lato, TLB Niektóre z tych butów kosztują prawie tyle, ile garnitur u Ciebie;-), ale nie musi tak być, chodzi o rodzaje podeszew 1 Cytuj
Ernestson Opublikowano wczoraj o 08:49 Autor Zgłoś Opublikowano wczoraj o 08:49 Dzieki Troche grubsza gumowa i trochę amortyzująca, nie z tego czegoś prawie tak twardego jak skóra. Czyli pewnie od 2 do 4 z powyższych. Cytuj
lubo69 Opublikowano wczoraj o 10:03 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 10:03 Któreś z tych bym wziął na wiosnę/lato: https://patine.pl/category/marka-tlb-mallorca-comfort u Kolegi @saphir.pl pewnie możliwa jakaś zniżka. Na jesień/zimę C&J Bibury albo Heschung Murier II, ewentualnie Loake Pimlico (Kolega @figo zbiera zamówienia na Loake do sklepu w Łodzi z realizacją wysyłkową). Alternatywą do tych TLB mogą być też Loake Tuscany. To moje zdanie, powodowane tym, że gdybym mógł na bezludną wyspę zabrać tylko dwie pary butów, byłyby to loafersy i chukka😊 1 Cytuj
Wodzu Opublikowano 20 godzin temu Zgłoś Opublikowano 20 godzin temu Na bezludną wyspę wybrałbym koszmarki dla starszych panów, do tego koszulę z krótkim rękawem, za długie spodnie z marynarkę niezakrywającą pośladków (obowiązkowo noszoną bez spodni i bielizny) a wszystko zwieńczył różowym krawatem o szerokości 4cm. W końcu można by się uwolnić z tych sartorialnych okowów. Cytuj
Velahrn Opublikowano 18 godzin temu Zgłoś Opublikowano 18 godzin temu 12 godzin temu, Ernestson napisał(a): Chłopaki, polećcie coś co wygląda zupełnie klasycznie ale jest na gumowej podeszwie, która: 1. sporo wytrzyma 2. nie ma twardego obcasa Chodzę sporo (średnio 8km dziennie) i szybko i wolałbym nie w snikersach ale w klasycznych butach po paru kilometrach robi się mało wygodnie (walę piętami o podłoże i nie namawiajcie mnie na naukę chodzenia od nowa) a do tego dramatycznie zdzieram obcas i podeszwę. Nie chcę chodzić w niby eleganckich koszmarkach dla starszych panów. Wiecie o czym mówię - dziwaczne ozdoby, sraczkowaty kolor itp. Ale chcesz półbuty czy trzewiki? Jeśli te drugie, to zdecydowanie polecam White's Boots. Bardzo wygodne kopyto 55. Tutaj możesz sobie sam skonfigurować całość. https://bakershoe.com/collections/bakers-x-whites-boots-exclusives/products/bakers-custom-bounty-hunter-by-whites-boots Da się zrobić bardzo "dressy" wersję. Jak potrzebujesz pomocy, to doradzę, a nawet poratować Brannock Device dla pomiarów. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi