Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chłopaki, polećcie coś co wygląda zupełnie klasycznie ale jest na gumowej podeszwie, która:

1. sporo wytrzyma

2. nie ma twardego obcasa

Chodzę sporo (średnio 8km dziennie) i szybko i wolałbym nie w snikersach ale w klasycznych butach po paru kilometrach robi się mało wygodnie (walę piętami o podłoże i nie namawiajcie mnie na naukę chodzenia od nowa) a do tego dramatycznie zdzieram obcas i podeszwę. Nie chcę chodzić w niby eleganckich koszmarkach dla starszych panów. Wiecie o czym mówię - dziwaczne ozdoby, sraczkowaty kolor itp.

Opublikowano

Naprowadź nas na odpowiedni trop:

1. podeszwa gumowa wyglądająca jak skórzana, Edward Greenimage.jpeg.c0d370247ef27bacc43db85970f5fab0.jpeg

2. grubsza podeszwa gumowa, Crockett&Jones, TLB Mallorca

THE-ARTICLE-THUMBNAIL-sole-variations-city-rubber_25e16050-124d-4d3c-a815-24948f35d3d5_700x.jpg.webp.a8542c9a0783eed1b5383d9012af46e1.webp

3. podeszwa na warunki zimowe, Edward Green

13142111r_2.jpg.thumb.webp.329e9c8bdb371daa6238a024b440abb0.webp

4. wersja sportowa na lato, TLB 

Niektóre z tych butów kosztują prawie tyle, ile garnitur u Ciebie;-), ale nie musi tak być, chodzi o rodzaje podeszew

image.png

• Like 1
Opublikowano

Któreś z tych bym wziął na wiosnę/lato:

https://patine.pl/category/marka-tlb-mallorca-comfort
u Kolegi @saphir.pl pewnie możliwa jakaś zniżka. 
Na jesień/zimę C&J Bibury albo Heschung Murier II, ewentualnie Loake Pimlico (Kolega @figo zbiera zamówienia na Loake do sklepu w Łodzi z realizacją wysyłkową). Alternatywą do tych TLB mogą być też Loake Tuscany.

To moje zdanie, powodowane tym, że gdybym mógł na bezludną wyspę zabrać tylko dwie pary butów, byłyby to loafersy i chukka😊

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Na bezludną wyspę wybrałbym koszmarki dla starszych panów, do tego koszulę z krótkim rękawem, za długie spodnie z marynarkę niezakrywającą pośladków (obowiązkowo noszoną bez spodni i bielizny) a wszystko zwieńczył różowym krawatem o szerokości 4cm.

W końcu można by się uwolnić z tych sartorialnych okowów. 

Opublikowano
12 godzin temu, Ernestson napisał(a):

Chłopaki, polećcie coś co wygląda zupełnie klasycznie ale jest na gumowej podeszwie, która:

1. sporo wytrzyma

2. nie ma twardego obcasa

Chodzę sporo (średnio 8km dziennie) i szybko i wolałbym nie w snikersach ale w klasycznych butach po paru kilometrach robi się mało wygodnie (walę piętami o podłoże i nie namawiajcie mnie na naukę chodzenia od nowa) a do tego dramatycznie zdzieram obcas i podeszwę. Nie chcę chodzić w niby eleganckich koszmarkach dla starszych panów. Wiecie o czym mówię - dziwaczne ozdoby, sraczkowaty kolor itp.

Ale chcesz półbuty czy trzewiki?

Jeśli te drugie, to zdecydowanie polecam White's Boots. Bardzo wygodne kopyto 55.

Tutaj możesz sobie sam skonfigurować całość.

https://bakershoe.com/collections/bakers-x-whites-boots-exclusives/products/bakers-custom-bounty-hunter-by-whites-boots

Da się zrobić bardzo "dressy" wersję.

Jak potrzebujesz pomocy, to doradzę, a nawet poratować Brannock Device dla pomiarów.