Üxküll Napisano 28 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2011 Grubi (otyli w ich przypadku to eufemizm) modowi eleganci mają tendencję do dodatkowego oszpecania się poprzez zakładanie garniturów dwurzędowych w drapowanym stylu. Kolejna ofiara, to Alan Flusser. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 28 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2011 Może uważają że są takimi autorytetami że mogą sobie pozwolić na wszystko? Albo chęć posiadania dwurzędówki wygrywa z rozsądkiem? Tak czy inaczej zgadzam się że grubi powinni unikać marynarek dwurzędowych (niezależnie od stylu w jakim są skrojone). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 28 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2011 (zdjęcie z thesartorialist.blogspot.com) To jest według mnie dobre rozwiązanie dla grubych elegantów. Mocne, szerokie ramiona dające obłej sylwetce nieco sprężystości i powodujące optyczne zmniejszenie talii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 29 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2011 Wszystkie drogi prowadzą do Rzymu. Dlatego mam wielki sentyment do rzymskiej pracowni Tommy'ego & Giulia Caracenich. Na zdjęciu główny krojczy, Carlo, w marynarce w drapowanym stylu z klientem. Piękna linia ramion i mistrzowskie wszycie rękawów na płasko bez bufek. Poniżej linki do innych moich postów o rzymskiej pracowni Caracenich: viewtopic.php?f=1&t=488&start=20 viewtopic.php?f=1&t=582&p=16570&hilit=Caraceni#p16570 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qb_1 Napisano 30 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwiecień 2011 Dobry drape cut wygląda wg mnie świetnie. Nie jestem specjalistą, ale wydaje mi się, że wymaga jednak sylwetki mieszczącej się w pewnych ramach i pewnie najlepiej będzie wyglądać na mężczyznach zbudowanych atletycznie, ale nie bardzo masywnych. Ludzie bardzo szczupli i otyli nie osiągną moim zdaniem świetnego efektu, czego dowodem mogą być zamieszczone wyżej zdjęcia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 23 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2011 Podoba mi się drapowany styl w tweedowej marynarce Michaela Aldena z 2011 r. Zdjęcie w większej rozdzielczości: http://www.flickr.com/photos/thelondonl ... hotostream Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 29 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2011 Zapewne drapowany styl w wersji spopularyzowanej przez Fredericka Scholtego w latach 30. XX w. mało komu przypadnie do gustu. Zdjęcia pod tym linkiem: http://parisiangentleman.co.uk/2011/12/ ... %e2%80%a6/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 29 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2011 Bardziej współczesny drape cut (bo bardziej dopasowany, chociaż to trochę [edit]oksymoron), ale moim zdaniem ideał jeżeli chodzi o idee drape cut: Po lewej zwykła, dopasowana marynarka Jeffrey'a, po prawej z drape'em. Zapewne sporo pomaga sam materiał (z dobrym tweedem można zdziałać cuda), jednak krój na pewno przypadnie do gustu fanom "ciasnoty" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 29 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2011 Współczesne jest tylko wykonanie. Wykrój przygotowany była na podstawie instrukcji i schematów A. Whife publikowanych o ile dobrze pamiętam w latach 40'. Przypadek Jeffreya pokazuje jak styl drapowany może służyć osobom o niezbyt atletycznej budowie. Moim zdaniem w brązowej marynarce wygląda świetnie a w szarej jak kobieta. Drape cut jest różnie rozumiany. Jedną z najbardziej znanych firm odwołujących się do tego stylu jest Anderson&Sheppard. Wyroby A&S są jednak często krytykowane za workowaty wygląd i faktycznie daleko im do pierwowzorów z lat 30'. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 3 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2012 Bardziej współczesny drape cut (bo bardziej dopasowany, chociaż to trochę onomatopeja) Onomatopeja czy oksymoron? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 3 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2012 Też zwróciłem na to uwagę, ale postanowiłem, że nie będę tego roztrząsał. Chyba, że Capo miał na myśli słowo "dopasowany" albo "drape cut" jako naśladowanie jakiegoś dźwięku, nigdy nie wiadomo (bez obrazy). Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 3 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2012 Oczywiście chodziło o oksymoron, jako zaprzeczenie. Dziękuję za zwrócenie uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 3 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2012 Nie chciałem się czepiać sam to zauważyłem dopiero za którymś razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartazz Napisano 16 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2012 Przykład drape cut poprzez zastosowanie zakładek w marynarce. Poniżej kilka zdjęć marynarki uszytej w tym stylu. 1 2 3 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 24 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpień 2012 Isaiah Berlin w garniturze trzyczęściowym od Anderson & Sheppard z bardzo wyrazistym drapem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 3 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2012 A tu Michael Anton z dużo dyskretniejszym drapem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi