figo Napisano 17 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2025 @Filkor Wielkie dzięki w pierwszej kolejności za odwiedziny, a w drugiej za zakupy. No i rzecz jasna, za piękną laurkę Mam nadzieję, że wszystkie produkty się sprawdzą i... do zobaczenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
figo Napisano 17 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2025 Cześć wszystkim. Mam na sprzedaż dosłownie po jednej sztuce z każdego rozmiaru (od S do XL) brązowych kardiganów od Caracciolo. Lżejsze niż te ostatnie, dużo grubsze niż golfy, polo itd. dodatkowo te, mają wyraźną fakturę, takie cienkie, pionowe żeberkowanie. Kolor guzików również brązowy. Rozmiarówka standardowa. oczywiście 80% wełna, 20% kaszmir. Cena 300 PLN. Niestety nie mam już tych opakowań prezentowych, więc wysyłam je po prostu w torbie od Caracciolo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
figo Napisano 17 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2025 + doszło uzupełnienie rozmiarów L, jeśli chodzi o polo buttonless. W razie czego wysyłka "od ręki". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukmal Napisano 17 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2025 22 minuty temu, figo napisał: + doszło uzupełnienie rozmiarów L, jeśli chodzi o polo buttonless. W razie czego wysyłka "od ręki". Znajdę gdzie rozmairowkę butonless polo? Ogólnie nosze rozmiar M ale rzeczy z poszetki już w rozmiarze L że względu na moje długie ręce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
figo Napisano 17 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2025 @lukmal Akurat z rękawami RACZEJ nie powinno być problemu. Rozmiarówka dla buttonless polo wygląda tak: XL: 75 cm długości 58 cm pod pachami 67 cm długości rękawów L: 74 cm długości 56 cm pod pachami 66 cm długości rękawów M: 73 cm długości 54 cm pod pachami 65 cm długości rękawów Generalnie co rozmiar to +/- 1 cm do długości swetra oraz rękawów. Co rozmiar średnio 2 cm różnicy w szerokości pod pachami. Krój lekki slim fit w przeciwieństwie do golfów i round necków, które są dużo mocniej slimowane. Z buttonless polo, mam też rozmiary S i XXL (stan na dzisiaj oczywiście) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukmal Napisano 19 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2025 Dziś odebrałem brązowy butonless. Kapitalna jakość, rozmiar M leży idealnie (177cm, 88 kg, atletyczna sylwetka). Jeśłi chodzi o cenę którą zapłaciłem to praktycznie za darmo. Polecam i to bardzo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
figo Napisano 19 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2025 @lukmal Dzięki za polecenie. Niech się nosi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
figo Napisano 7 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń Hej wszystkim! Wracam z tematem dzianin od Caracciolo. Cały czas pojawiają się nowe zamówienia, a że Wasz feedback jest bardzo pozytywny, to daję znać, które pozycje mi jeszcze zostały. Na 90% do marca, nie pojawi się już żadne uzupełnienie rozmiarów, z uwagi na wstrzymaną produkcję tych dzianin u producenta. Zacznę od chyba najbardziej pożądanego rodzaju swetra, czyli polo z guzikami: S - Granatowy M - Szary L - brak XL - Szary, Beżowy Golfy: S - Szary M - Szary, Brązowy L - Szary XL - Beżowy, Brązowy XXL - Beżowy, Szary Round necki: XL - Beżowy, Szary Buttonless: S - granatowy, szary M - granatowy, brązowy L - beżowy, brązowy XL - granatowy, beżowy XXL - granatowy, beżowy Lekki kardigan S - 1 M - 1 Grube Kardigany: S - czarny M - czarny L - czarny, granatowy, khaki XL - czarny, granatowy XXL - czarny, khaki, beżowy Cena za lżejsze dzianiny - 300 zł (przy zakupie 2 sztuk: 275 zł, przy 3: 250 zł) Cena za grube kardigany - 400 zł (przy zakupie 2 sztuk: 375 zł, przy 3: 350 zł) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
figo Napisano 7 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń I przypominajka tego, co zostało z koszul Cordone 1956: Prążek biało-błękitny (popelina): 38, 44 Błękitny oxford: 37, 38, 43, 44 Biały oxford: 39, 44, 45 Czarna popelina: 38, 42, 43 Brązowy len: 38, 39, 40, 41 (raczej jest jeszcze też 42) Biały len: 38, 39, 41, 42, 43, 44 Cena forumowa: 400 zł, już z przesyłką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 7 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 38 minut temu, figo napisał: ardigany: S - czarny M - czarny L - czarny, granatowy, khaki XL - czarny, granatowy XXL - czarny, khaki, beżowy Ze swojej strony mogę polecić grube. Kupiłem w kolorze khaki i świetnie wpisuje się w moją casualową garderobę - idealny do włożenia na koszulę przy pracy z domu albo na piżamę podczas świątecznego lenistwa. Muszę natomiast otwarcie przyznać, że pojawiają się drobne zmechacenia w miejscach narażonych na tarcie, będę go musiał nieco ogolić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
figo Napisano 7 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń KRAWATY 11 rodzajów krawatów, większość dostępna w liczbie sztuk 1. Wszystkie 100% jedwab, Made in Italy, 3-fold, self-tipped. W butikowym temacie jest wątek z recenzją jednego z krawatów. Recenzja wypadła przyzwoicie Krawaty są bardzo fajnie opakowane - pudełko + torba mogąca stanowić prezentową. Cena forumowa - 175 zł, już z kosztami wysyłki. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musicman Napisano 7 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń Dziś odebrałem przesyłkę z beżowym kardiganem i jednym z prezentowanych powyżej krawatów. Nawet nie wiecie, jak miło jest otworzyć dobrze zabezpieczoną paczkę i rozpakowywać ubrania, które również są opakowane z dbałością o szczegóły i przyjemność kupującego. W takich chwilach rozumie się, że "unboxing" może sam w sobie być wydarzeniem. Kardigan jest gruby, mięsisty, dosyć ciężki i na pewno bardzo ciepły. Krawat - wykonany bardzo dobrze, w pięknym ciemnozielonym kolorze. No i co równie ważne, kontakt ze sprzedawcą to była sama przyjemność i klasa. Żałuję, że wszystko działo się zdalnie i przez Vinted, ale już jesteśmy umówieni, że przy okazji wizyty w Łodzi na pewno odwiedzę Księży Młyn. Dobrze, że są tu tacy ludzie, takie miejsca i taki asortyment. Szczerze polecam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ws22 Napisano 14 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń Czy pojawiły się / pojawią się nowe koszule w rozmiarze 42? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
figo Napisano 22 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń @ws22 Wybacz, nie zauważyłem pytania. Na ten moment raczej ciężko. Coś godnego uwagi pojawi się w połowie lutego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
figo Napisano 22 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń (edytowane) Hej wszystkim, Jeśli szukacie skarpet Pedemeia (głównie w rozmiarze 43-47), to wychodzę z uczciwą ofertą. 3 pary skarpet oddam za 100 zł, już z KW (paczkomat InPost). Skarpet nie jest dużo, raczej 2-3 sztuki per rozmiar. Może uda się komuś zmontować jakiś zestaw. Poniżej opisy poszczególnych skarpet. 1. Burgundowe high knee - 33% wełna, 5% kaszmir, reszta to poliamid i wiskoza. Żeberkowane. Dostępność: 1x 43-47 - Wyprzedane 2. Brązowa Jodełka. 42% akryl, 34% wełna, 16% jedwab, 8% poliamid. 1x 43-47. Bardzo grube - Wyprzedane 3. Butelkowa zieleń high knee. Filo di Scozia. 1x 43-45 - Wyprzedane 4. Złamana biel (tam jest jeszcze dodatek granatowego na pięcie oraz zakończenie musztardowe). Bawełna organiczna i elastan. 3x 43-47 5. Ciemnoszare high knee. Filo di Scozia. 1x 43-47 6. Jasnobrązowe, klasyczna długość. 35% wełna, 5% kaszmir oraz dodatki poliamidu, wiskozy i elastanu. 1x 43-47 (wyprzedane) 7. Zielony casual, klasyczna długość, 70% bawełna, 30% poliamid. 2x 43-47 8. Kobaltowe, filo di Scozia, klasyczna długość, żeberkowane. 3x 43-47. 9. Bordowo-beżowe, we wzór. Bawełna organiczna + poliamid + elastan. 0x 43-47 (wyprzedane) 10. Białe w granatowe pasy. Bawełna organiczna, poliamid, elastan. 2x 43-47 Skarpet nie wysyłam w pudełkach Pedemeia. w przypadku chęci dokonania większego zakupu, oczywiście cena może jeszcze ulec delikatnej zmianie. Edytowane 24 Styczeń przez figo Zmiana statusu poszczególnych skarpet, jeden wyprzedane, przy innych zmiana dostępności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 22 Styczeń Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń Kiedy Pedemeia pojawiła się w forumowej orbicie, miałem mieszane wrażenia: niezbyt drogie, ale i niezbyt wytrzymałe. Tymczasem teraz kupiłem w Collo numer 6 i są to optymalne skarpetki na zimę. Jednocześnie kupiłem skarpetki Freight, „wonderfully hard wearing woollen socks made in England in one of the oldest surviving mills in West Yorkshire”. Na razie wygląda na to, że Freight robi skarpetki trzy razy droższe niż Pedemeia i nieznacznie gorsze. Poza tym Pedemeia mają prawidłową długość; jedyne inne znane mi skarpetki „true mid-calf” to Pantherella. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 22 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń Kupiłem kiedyś kilka par skarpetek Pedemeia. Gdzieś pomiędzy 2016 a 2018 rokiem. Nie byłem zadowolony z trwałości, przerzuciłem się wtedy na Mazarin Super Solide w wersji letniej (bawełna) i zimowej (wełna). Od tego czasu zero przedwczesnego zużycia, zero dziwnego kurczenia. Raczej nie będę już eksperymentował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 22 Styczeń Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 5 minut temu, Servetch napisał: Kupiłem kiedyś kilka par skarpetek Pedemeia. Gdzieś pomiędzy 2016 a 2018 rokiem. Właśnie o tym pisałem w pierwszym zdaniu, a teraz jest inaczej, choć mam próbkę tylko w postaci jednej pary. Mazarin są super, ale cena (na meschausettesrouges) 23 euro za parę, wełna 25 euro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi