saphir.pl Napisano 13 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2017 22 minuty temu, Mateo86 napisał: To inne pytanie do koloru Testa del moro. One mają taki niejednolity gradient wpadający w jaśniejszy brąz? Tak. One są bardzo nieregularne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateo86 Napisano 13 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2017 6 minut temu, saphir.pl napisał: Tak. One są bardzo nieregularne No ta nieregularność jest genialna. Mam monki takie czekoladowo bordowe, a ta mieszanka ze zdjęcia byłaby czymś innym... W yanko też zasada obowiązuje, że przy monkach pół rozmiaru w dół? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. saphir.pl Napisano 13 Październik 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2017 Dość często taka zasada się sprawdza, ale jest to oczywiście sprawa dość indywidualna. Pierwsza wymiana jest u nas bezpłatna, także dużego ryzyka nie ma. P.S. Nie mogę z czystym sumieniem generować tylu postów bez załącznika Także chyba jednak dowiecie się pierwsi o nowym modelu w ofercie Split-Toe Boots Marron 701 2 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kichanadeta Napisano 14 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2017 Witam Panowie! Chciałbym się dowiedzieć jak ma się rozmiarówka butów Yanko do Shoepassion czy Loake. W obydwu przypadkach przy długości stopy 28cm noszę obuwie w rozmiarze 9 (43). Czy zatem w Yanko powinienem konsekwentnie pozostać przy 9 (43) czy może jednak 8,5 (42,5)? Nadmienię, że mam bardzo wąską stopę ok.10-11cm obwód 24cm. Serdecznie pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Umberto Napisano 16 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2017 @kichanadeta jeśli normalnie masz rozm 9 to rozsądnie jest próbować zaczynając od 9. Co do SP się nie wypowiem ale Loake ma generalnie rozmiary większe niż yanko, więc przy wąskiej stopie zastanawiał bym się raczej nad rzeczą odwrotna. Gdzieś w wątku wcześniej robiłem porównanie właśnie yanko I loake wg własnych doświadczeń. Jak w loake pasuje na ciebie 9 to lepiej spróbować od tego samego rozmiaru. Np kopyto 915 wg mnie jest widocznie krótsze niż Claridge I odrobinę krótsze niż capital. W samych palcach ma więcej miejsca niż Claridge ale w podbiciu zdecydowanie niżej niż wspomniane i 026. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 16 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2017 W ofercie Austerity 659 Burdeos 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateo86 Napisano 17 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2017 Jeszcze zamówienie z piątku nie dotarło a już się doszukałem czegoś nowego. Na stronie skolyxa znalazłem takie o to modele: oraz: jest jakaś szansa, że pojawią się w ofercie sklepu? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 17 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2017 W najbliższym czasie nie. Natomiast w ramach MTO do zrobienia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 19 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2017 Dość często były realizowane w ramach MTO. Teraz już dostępne od ręki: Boots 609YH Marron 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yogurt Napisano 19 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2017 Jestem nowym użytkownikiem forum, więc najpierw się przywitam: cześć! A teraz do rzeczy - czy w najbliższym czasie planowane jest uzupełnienie rozmiarówki brogsów (436Y/721 w kolorze cuero)? Wiem, że mógłbym zamówić MTO, ale czeka się długo, a z racji pierwszych kroków w temacie klasycznego obuwia - nie jestem pewny swojego rozmiaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 19 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2017 Bardzo proszę przeadresować zapytanie na e-mail sklepowy. Nie mam obecnie dostępy do systemu i w tym momencie support na pewno szybciej będzie w stanie dostarczyć konkret. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sprezzat Napisano 25 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2017 Jestem nowym (i bardzo szczęśliwym) użytkownikiem butów Yanko 078Y, jednak mam pytanie: jak z prawidłami? Spróbowałem najpierw z klasycznymi, niskimi od saphira, ale wypychają one bardzo tylna cześć buta i zostawiają załamania. Mam nadzieję, że jest jakaś alternatywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 25 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2017 Prawdopodobnie nie do końca zrozumiałem, ale nie spotkałem się chyba jeszcze z takim zjawiskiem. W jaki dokładnie sposób wypychają tylną część buta, a jednocześnie zostawiają załamania? Może rozmiar lub kształt tych prawideł nie jest optymalny. Natomiast wysokie prawidła to rzadkość. Sprawa dość kosztowna, mam wrażenie, że raczej zarezerwowana dla bespoke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
W.N. Napisano 30 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2017 Moje pierwsze Yanko, model 272 Boxcalf Negro na kopycie 915. Obłożyny/przyszwy schodzą się na akceptowalnym, dla mnie, poziomie. Rozmiar przedyskutowany mailowo z obsługą sklepu wydaję się być trafiony. Nie czuję żadnych punktowych ucisków, na długość są ok, pięta "nie lata". Rozmiar 8,5UK (42,5). Długość stopy: lewa ok. 27,5cm, prawa ok. 27,8cm. Obwód obu stóp ok. 24cm. Dziękuje obsłudze sklepu Patine za pomoc w wyborze rozmiaru i profesjonalną obsługę. Jeszcze trochę je pomierzę ale wszystko wskazuje na to, że zostaną ze mną i jak sprawdzą się w użytkowaniu to zapewne nie będzie to moja ostatnia para tego producenta. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kichanadeta Napisano 2 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2017 Panowie czy mógłby ktoś zrobić zdjęcie z góry modelu Yanko 653, szerokość G, kopyto 960. Otrzymałem moje Yanko o tych oznaczeniach co prawda wczoraj, ale dopiero dziś rozpakowałem, ze względu na stan zdrowia. Mój model wydaje się być na innym modelem niż widnieje to na stronie. https://patine.pl/yanko-653yh-testa-de-moro.html Kopyto według poniższego zdjęcia wygląda bardziej na 948 niż 960 tzn. czubek buta w 960 wydaje się być bardziej okrągły u mnie bardziej spiczasty. Poza tym w moim modelu miast 4(czterech) haczyków i 4(czterech) dziurek są tylko 3(trzy) i 5(pięć). Nie wiem też co oznacza literka H na opakowaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 2 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2017 Wydaje mi się, że (zakładając, iż mniejsza ilość haczyków to estetyczny plus) wszystko OK. Kopyto wygląda na standardowe. H to pewnie nasi dla ułatwienia oznaczyli sobie na magazynie haczyki, bo producent tego nie uwzględnił. Foto z góry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kichanadeta Napisano 4 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2017 No i właśnie na powyższym zdjęciu but wydaje się być bardziej "kształtny" w moim odczuciu. Nosek jest jakby bardziej zaokrąglony, a but w miejscu śródstopia odrobine obszerniejszy - szerszy. Być może to kwestia ujęcia. Czy mógłbym zatem prosić jeszcze o ujęcie z góry całego buta z cholewką? W ten sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziaku Napisano 4 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2017 Przy ocenianiu wyglądu kopyta powinieneś wziąć pod uwagę też fotografowany rozmiar. Np przy moim 12-12,5 większość kopyt wygląda inaczej niż na zdjęciach sklepowych. Wszystkie są na żywo bardziej dynamiczne. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 4 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2017 @kichanadeta, nie mam możliwości teraz zrobić dla Ciebie zdjęcia. Może te z mojego małego archiwum dopomogą: Ostatnie foto zapożyczone od @White Haven Jeżeli to nie wystarczy, napisz proszę do supportu sklepowego i zrobią Ci w poniedziałek ujęcie dowolnego modelu/rozmiaru z dowolnej perspektywy. Trzeba natomiast mieć świadomość, że porównywanie zdjęć nie ma większego sensu w takim przypadku, gdyż fotki robione są prawdopodobnie zupełnie innym sprzętem. Zwłaszcza obiektyw ma znaczenie. Tak, jak wspomniał @Dziaku, rozmiar również. Nie sądzę, żeby doszło tu do pomyłki, choć czasem Hiszpanie faktycznie potrafią namieszać Z mojej perspektywy sprawa jest bardzo prosta, gdyż masz w rękach nowe buty. Jeżeli są komfortowe, pasują i jesteś zadowolony to zostawiasz. Jeżeli z jakichkolwiek względów nie do końca odpowiadają możesz je bezproblemowo wymienić lub zwrócić. To się zdarza. Nie każdemu pasuje to samo. Rozumiemy to. Nie robimy żadnych problemów. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wincenty Napisano 8 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2017 Yanko po renowacji i tygodniach oczekiwania znowu u mnie: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wincenty Napisano 8 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2017 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proki1971 Napisano 8 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2017 Panowie , co o tym myślicie. Otrzymałem Split-toe Boots 701 i na jednym z nich , skóra w dwóch miejscach jest jakby dziwnie pomarszczona i przez to jakby odbarwione , jest taka jakby pajęczynka. Nie martwić się tym czy wręcz przeciwnie , czy może coś się z tym dziać ? Buty zwracać , negocjować rabat ? Doradźcie proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 8 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2017 Moim zdaniem na czubki masz położony wosk, który w miejscach pracy skóry popękał i zrobiła się pajęczyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proki1971 Napisano 9 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2017 A od kiedy sklep kładzie wosk? Pytam bo mam kilka par Yanko i zawsze przychodziły "nieobronione", nue było takiego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 9 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2017 W jednym przypadku mi się trafiło. Widocznie buty były użyte do zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi