lubo69 Napisano 11 Październik 2025 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2025 Zakładam że to będzie w arkuszu. Na razie wiem, że ma dostęp do 40-50 marek: Loro Piana, Huddersfield, VBC, Lanificio di Pray, Angelico, Caccioppoli, Drago i in. trochę obrazków na IG aroslux 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 22 Październik 2025 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2025 Panowie, jest konkret: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdxPGpaG4cmuPu1wshZ1rEWD8KhzO1zS1GXpOQ1J58myaNRXw/viewform Proszę wypełnijcie. Możemy się naradzać w wątku. Ważne: na wejściu wszyscy mają 20% zniżki od standardowych stawek MTM Aros (bardzo dużo zależy od materiału), ale przy 10 realizacjach zniżka wynosi 25%. Mamy 9 osób. Jeśli ktoś może zmusić syna czy kuzyna żeby coś uszył, wszyscy na tym zarobimy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 22 Październik 2025 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2025 4 godziny temu, lubo69 napisał: Panowie, jest konkret: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdxPGpaG4cmuPu1wshZ1rEWD8KhzO1zS1GXpOQ1J58myaNRXw/viewform Proszę wypełnijcie. Możemy się naradzać w wątku. Ważne: na wejściu wszyscy mają 20% zniżki od standardowych stawek MTM Aros (bardzo dużo zależy od materiału), ale przy 10 realizacjach zniżka wynosi 25%. Mamy 9 osób. Jeśli ktoś może zmusić syna czy kuzyna żeby coś uszył, wszyscy na tym zarobimy;) Albo jedna osoba dwa zamówienia, jak rozumiem ? Ankietę już wypełniam - jak mniemam, od jej wyniku zależy, jakie materiały weźmie ze sobą pan kierownik? Jestem prawie zdecydowany na niebieski blezer - nakładane kieszenie, włoski styl, taki na co dzień, solo, bez spodni. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 22 Październik 2025 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2025 Jeśli ktoś ma zapotrzebowanie na materiał od konkretnego producenta, mogę zapytać, czy Armin ma w ofercie (albo można wpisać w pytaniu 2) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 22 Październik 2025 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2025 Może są też inni chętni? Proszę śmiało wypełniać formularz. Zobaczyć Moderatora 4 godziny temu, Velahrn napisał: bez spodni bezcenne! Za wszystko inne zapłacisz euro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amigo71 Napisano 22 Październik 2025 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2025 Wypełnione, w swoim oraz syna imieniu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gdynianin Napisano 22 Październik 2025 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2025 Wypełnione. Trzeba tylko szykować trzos 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 22 Październik 2025 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2025 3 godziny temu, lubo69 napisał: Jeśli ktoś ma zapotrzebowanie na materiał od konkretnego producenta, mogę zapytać, czy Armin ma w ofercie (albo można wpisać w pytaniu 2) To ja proszę następujące próbniki od Dugdale&Bros Invincible New Fine Worsted Old England Tropical Breeze Undyed British Wool Jacketing & Suiting Godzinę temu, lubo69 napisał: Może są też inni chętni? Proszę śmiało wypełniać formularz. Zobaczyć Moderatora bezcenne! Za wszystko inne zapłacisz euro. Tak bardzo chcesz zobaczyć moje krzywe i włochate nogi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 22 Październik 2025 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2025 Co do Dugdale’a, Kierownik odpisał: I dont have them at my atelier right now but several other clients asked as well. Wyjaśniłem, że to dla naszego moderatora, co dba o nas jak ojciec najlepszy. Powinno się dać zrobić do czasu trunk show. Przy okazji, Kierownik poleca to, ponoć dobre ceny: https://www.aristonfabrics.com/wp-content/uploads/2025/10/ARISTON_INTERNO_CATALOGO_FW_2026_WEB.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 22 Październik 2025 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2025 2 godziny temu, lubo69 napisał: Co do Dugdale’a, Kierownik odpisał: I dont have them at my atelier right now but several other clients asked as well. Wyjaśniłem, że to dla naszego moderatora, co dba o nas jak ojciec najlepszy. Powinno się dać zrobić do czasu trunk show. Przy okazji, Kierownik poleca to, ponoć dobre ceny: https://www.aristonfabrics.com/wp-content/uploads/2025/10/ARISTON_INTERNO_CATALOGO_FW_2026_WEB.pdf Jasne, rozumiem. w sumie to skoro Kierownik ma bliżej geograficzne do Włoch, a zapewne także dysponuje tam dużo szerszą siecią kontaktów, to zakładam, że może wynegocjować dla siebie lepsze ceny. Jak rozumiem, to tylko taka reklama - pokaz możliwości tkalni, natomiast pełne oferta jest tutaj https://www.aristonfabrics.com/product/winter-2025 ? Mi ostatnio bardzo podobają się wełny niebarwione (undyed wool, jak w tamtym próbniku Dugdale) i byłoby świetnie, gdyby Armin miał takie w swojej ofercie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 23 Październik 2025 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2025 Co do Ariston - nie wiem, nie znam tej firmy. Mesydż był taki: I have recieved all new books from Ariston Napoli (2026) they have really good pricing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 25 Październik 2025 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2025 Podobno wpłynęło 5 zgłoszeń: @Amigo71x2, @gdynianin, @Velahrn i ja. Czy pozostali zrezygnowali? Jak pisałem, przy 10 zgłoszeniach zniżka jest większa. Armin preferowałby termin ok. 20 listopada. Pracuję nad lokalizacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gdynianin Napisano 25 Październik 2025 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2025 Jakby co to od 8 do 22.11 jestem poza Polską. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 25 Październik 2025 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2025 1 minutę temu, gdynianin napisał: Jakby co to od 8 do 22.11 jestem poza Polską. OK, przekażę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 25 Październik 2025 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2025 To ja postaram się wspomnieć p Aros MTM w jeszcze jednym swoim social club. Może ktoś z moim znajomych się skusi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dyjamentowski Napisano 25 Październik 2025 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2025 On 10/22/2025 at 11:56 PM, Velahrn said: Mi ostatnio bardzo podobają się wełny niebarwione (undyed wool, jak w tamtym próbniku Dugdale) i byłoby świetnie, gdyby Armin miał takie w swojej ofercie. Dopisałem się i dokładnie tak samo: myślę intensywnie nad marynarką tweedową w drobną jodełkę z niebarwionej ciemnobrązowej wełny, ale kombinuję, żeby była taka trochę w stylu Huntsmana: Czy to realne oczekiwania w MTM? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 25 Październik 2025 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2025 1 godzinę temu, Dyjamentowski napisał: Dopisałem się i dokładnie tak samo: myślę intensywnie nad marynarką tweedową w drobną jodełkę z niebarwionej ciemnobrązowej wełny, ale kombinuję, żeby była taka trochę w stylu Huntsmana: Czy to realne oczekiwania w MTM? Zdjęcie nie weszło. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dyjamentowski Napisano 26 Październik 2025 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2025 Dzięki za cynk. Walka z wykluczeniem cyfrowym trwa. Reup zdjęcia: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 26 Październik 2025 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2025 Zajebista. Wygląda na to, że zamiast grupowego MTM zamówimy kilka takich samych mundurków, bo to byłby także mój wybór. Armin ma dziś trunk show w Sztokholmie, ale mu to wyślę. EDIT: Kierownik rzekł tak: jutro ma spotkanie z repem Dugdale i złoży zapotrzebowanie na próbniki. Uprzedza, że ze względu na Brexit itd., brytyjskie materiały są ok. 40% droższe niż porównywalne włoskie. Powyższe nie dotyczy Loro Piana, gdzie są takie ceny jak u Brytyjczyków, lub wyższe. Podobno Loro Piana wykupiło Caccioppoli, które przez to też podrożało. Kierownik przywiezie tańsze próbniki, ale te droższe też. Koszt usługi jest niezmienny, wysokość rabatu również, więc ostateczna cena zależy w znacznym stopniu od tkaniny. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojKow Napisano 26 Październik 2025 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2025 Kuuurcze, no ja chyba też się skuszę w takim razie, tylko miałbym prośbę o poradę. Do tej pory z mtm korzystałem tylko raz zamawiając płaszcz (choć mam wrażenie, że opcji zmian było raczej niewiele), więc doświadczenie mam nikłe. Czy myślicie, że to dobra opcja na pierwsze doświadczenia mtmowe? Myślę w zasadzie o zwykłej, granatowej marynarce. Raczej odchudzona konstrukcja, trochę luźniejsza. Coś takiego nie byłoby pewnie trudne do znalezienia z wieszaka, ale w cenie tylko niewiele niższej, patrząc np na Poszetkę Mam dwurzedowy blezer, marynarki w kratę, gładka brązową, jakiś moleskin, ale jakoś nigdy nie załapałem się na zwykłą, uniwersalną granatową marynarkę. To nie byłoby marnotrawstwo okazji zamawiając coś tak bez polotu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 26 Październik 2025 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2025 Ja jestem zwolennikiem teorii cost per use. W innym wątku Koledzy mają trzepotanie, bo pojawiły się marynarki czy płaszcze SuitSupply w kolorze pistacjowym w amarantowe grochy za 300 zł, czy jakoś tak. Takie wdzianko zakłada się raz, kiedy okazja sprzyja (Halloween, wieczór kawalerski) i po spożyciu. Wtedy cost per use wynosi 300 zł (nie licząc spożycia). Zamówienie zwykłej, granatowej marynarki z zapasem na poprawki krawieckie, nawet powiedzmy za 3000 zł (wliczając późniejsze poprawki (gdyby się rozmiar zmienił, a serniczki lubią wchodzić, wiem to z doświadczenia) oraz pranie chemiczne) i założenie jej 100 razy, bo dobrze leży, jest uniwersalna, do wszystkiego pasuje, itd., daje cost per use 30 zł. Stylizacja (krawat, koszula, spodnie, poszetka) gwarantuje, że w pracy nikt nie powie, że masz ciągle tę samą marynarkę. To chyba miał na myśli Armin, wpisując w kwestionariuszu opcję "quiet luxury". Nie ma też typowej outletowej ruletki, ze przyjdzie coś innego niż zamówione. Tu można wymacać próbnik, a - jak napisałem wyżej - Armin robi do skutku, tj. zadowolenia klienta. Marnotrawstwo okazji będzie, jeśli z niej nie skorzystasz😉 Hell, może na stare lata powinienem zostać mówcą motywacyjnym? 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojKow Napisano 26 Październik 2025 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2025 Mam nadzieję, że dostaniesz jakiś procent jako ambasador marki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 26 Październik 2025 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2025 Ambasador marki typu Rolex, zdaje się, dostaje produkt gratis i do tego pokaźny kontrakt, a ja mam tylko nieco wyższą zniżkę niż Wy wszyscy. Z drugiej strony, Aros to nie Rolex, a lubo to nie DiCaprio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Non Vid Napisano 21 Listopad 2025 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2025 Też się zapisałem, wstępnie zainteresowany spodniami i płaszczem 😉 Będę wdzięczny za informację, gdzie konkretnie odbędzie się Trunk Show 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 21 Listopad 2025 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2025 Cześć, napiszę PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi