Skocz do zawartości

Suit Supply

+Immune+

Rekomendowane odpowiedzi

Na pewno już o tym wiecie, ale nie jestem w stanie przekopać się przez przeszło 150 stron wątku o SS (nawet zacząłem, ale miejcie litość): otóż koszule Jorta (za bagatela 179 EUR) są szyte w Polsce. Wyglądają naprawdę luksusowo. Czy ktoś może ma pomysł, kto może je szyć?

• Oceniam pozytywnie 1

Postanowiłem nabyć drogą kupna dwa garnitury na próbę z suitsupply, co się okazało.

Washington roz. 52 wisi na mnie więc na wymianę zamówię 50. Natomiast Napoli roz. 50 prezentuje się poniżej.

Proszę o ewentualne uwagi.

Wg. mnie marynarka za krótka przez co jednak guzik za wysoko. Myślę że 2, 3 cm dłuższa marynarka z odpowiednika rozmiaru w wersji long wyleczy sprawę gdyż mam nieproporcjonalnie długi tułów w stosunku do krótkich nóg przy moim (190cm) wzroście. Dodatkowo martwią mnie ramiona, powstaje na nich załamanie, wg mnie są za szerokie. Czy takie coś da się skorygować u krawca?

Spodnie dopasowane aczkolwiek w biodrach za wąskie przez co się marszczą i napinają. Dodatkowo spodnie również nieco zbyt długie.

Dodam tylko że szukam czegoś na swój ślub we wrześniu i SuSu to w zasaszie mój pierwszy strzał. Niestety wymiary z tabeli a moje kompletnie się nie zgadzają jeżeli chodzi o spodnie. Ja mam w udzie 63cm a Napoli rozmiar 50 ma 58,2 cm, niewielka różnica. Na szczęście mija się to z prawdą.

Przepraszam za zdjęcia słabej jakość. Niestety nie mogłem zrobić lepszych.

Czekam na opinie.

26dda97c02fb0864faf7abeb859f343b.jpgf92a3426a1470d2406607bc9261b594c.jpga8f495b271f563a422cf1479e1c9deec.jpg

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

Rekawy do poprawnego wszycia. Sprawdzenie szlica lewego, dlaczego odstaje ( chyba lewa reka klapnieta bardziej niz prawa i dlatego sie zwichrowalo)

Spodnie:

Uda za waskie, tylek: do popuszczenia krokiem ( trzeba zrobic klina ale klin wyjdzie z nogawek, ktore musisz skrocic. 

Ogolnie kicha, no ale jest Suit Supply. 

Masakra. 

Szczerze mówiąc to w porównaniu do tego co już miałem okazję mierzyć( Vistula, Bytom, Próchnik, pawis, recman, lancerto itd.) i tak jest różnica na plus. Absolutnie nie kierowałem się tutaj marką. Zależy mi na wyglądzie i jakości a nie marce, jakiejkolwiek. Oczywiście cena też jest istotna.

Szczerze mówiąc to w porównaniu do tego co już miałem okazję mierzyć( Vistula, Bytom, Próchnik, pawis, recman, lancerto itd.) i tak jest różnica na plus. Absolutnie nie kierowałem się tutaj marką. Zależy mi na wyglądzie i jakości a nie marce, jakiejkolwiek. Oczywiście cena też jest istotna.

Jesli mozesz zamowic inny rozmiar, to krawiec bedzie mial latwiej wyjsc z rozmiaru wiekszego. 

Wtedy masz w ramionach luz, nie ma rozety przy guziku ( a wytaliowac zawsze sie da) no i spodnie bedziesz mial szersze w udach. 

Jak narazie same zalety. 

Chyba zamówię ten sam rozmiar w wersji long. Nie mogę teraz sprawdzić ale wydaje mi się że powinien być delikatnie większy nie tylko po długości. Boję się że 52 będzie dużo za duże. Już teraz w ramionach jest delikatnie za szeroko a co dopiero przy większym rozmiarze.

Na moje oko to on w ramionach już jest spory, a w każdym razie nie jest zbyt mały... Zamów, zobaczysz. Tego nie zostawiaj.

Tymczasem do mnie dotarła marynarka Jort. Rozmiar (52) wybrałem dobrze, ramiona leżą ładnie mimo braku wypełnienia, długość jest dobra. Rękaw do skrócenia o 2 cm (jest w tej chwili równo z koszulą), ale to akurat banalna przeróbka. Trochę może dałoby się zebrać materiału w talii, zwłaszcza w bokach, obgadam to z krawcem.

Generalnie marynarka jest bardzo lekka, wełna jest cieniutka, nosi się jak koszula (miałem ją na sobie może 10 minut, ale komfort jest zauważalny). Przy tak cienkim i lejącym materiale bardzo trudno o idealne dopasowanie bez najmniejszej zmarszczki, jestem tego świadom. Myślę, że przy zimowym materiale i pełnej podszewce dopasowanie będzie naprawdę niemal idealne.

Pierwsze wrażenie pozytywne, ale zastanawiam się, czy trochę nie przepłaciłem. Wykonanie jest staranne, widać ręcznie wykonane detale i przede wszystkim rękaw spalla camica, widać płótno pod półpodszewką. Co ciekawe, gdyby to był garnitur w cenie ok. 500-600 EUR, byłbym bardzo zadowolony. Sama marynarka za 400 wydaje mi się kapkę drogawa. Obawiam się też o trwałość, to naprawdę cieniutka wełna (można przez nią telewizję oglądać). Podumam, zobaczę.

• Oceniam pozytywnie 2

Postanowiłem spróbować produktów Suit Supply.

Ostatnio mierzyłem marynarkę Havana w rozmiarze 46 i pierwszy raz miałem na sobie marynarkę RTW która leży idealnie i nie potrzebuje przeróbek.

Ramiona, długość rękawa, talia. Jedyne do czego mógłbym się przyczepić to długość marynarki, mogła by być przy moim wzroście dłuższa o jakieś 1.5 cm. 

Jest to jednak do przeżycia. Zamówiłem jeszcze jedną na lato z przewiewnej wełny Vitale Barberis Cononico i testowo koszulę z bawełny two-ply.

Dawno nie miałem już takiej chęci umieszczenia w koszyku tylu koszul, w mój gust dobrze się wpasowali. Zobaczymy jak będzie z jakością.