The-Bigwig Napisano 13 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2014 Nie ma tu jednoznacznej odpowiedzi. Malowałem dwie pary butów z Zary i jedną jakąś z TK Maxx. Zara monki - beznadziejnie chłonęły farbę, malowanie jak po plastiku, choć koniec końców udało się i tak Zara loafersy - rewelacyjnie, jak po płótnie, sama przyjemność TK Maxx - To był typowy poligon na próby. Pierwszy raz camo farbami na bazie wody. Zmycie rozcieńczalnikiem. Połączenie zieleni i granatu - super. Zmycie rozcieńczalnikiem bo nie dało się tego nosić. Pomalowanie na czarno - jak nowe. Zostają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KarloS Napisano 13 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2014 YANKO u lakiernika @saphir.pl Jakich farb Saphira należy użyć (i w jakiej ilości), aby Yanko 558 Patine zamienić na: http://dandyshoecare.tumblr.com/post/66782648949 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 13 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2014 Do takiej realizacji to cały zestaw i mieszanie farb między sobą. Biorąc się za to chciałbym mieć pod ręką: -01 -95 -20 -19 -05 *00 do rozjaśniania Karta mieszania kolorów: http://saphir.pl/img/saphir_teinture_color_chart_new_2012/saphir_teinture_francaise_color_chart.pdf Małe opakowania wystarczą. A przy okazji patynowane YANKO 14435 http://instagram.com/niklasnordin/ 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 13 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2014 To ja dorzucam jeszcze jedna parę Yanko od Dandyshoecare http://dandyshoecare.tumblr.com/post/105086587860/doctor-zhivago-a-new-patina-by-alexander 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 13 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2014 Realizacje Nurulaeff'a to jedne z pierwszych, które mnie inspirowały! Poza samą patyną, Alexander zawsze ujmował mnie swoimi fotkami i filmami o specyficznym klimacie. Super gość! I ciekawostka na temat tej realizacji https://twitter.com/DandyShoeCare/status/543448922304544768/photo/1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 13 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2014 W związku z tym, że pytania o "Camo" powracają do mnie jak bumerang, kilka zebranych inspiracji od AN w tym temacie + kilka ciekawostek: Ktoś, kiedyś pytał o patynę Suede/Nubuck (pierwszy raz widzę taką realizację): I kolejna ciekawostka! Nasi tam byli! https://twitter.com/DandyShoeCare Mam nadzieję, że się przyda, a jak coś zmalujecie chwalcie się! Pozdrawiam! 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 22 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2014 Się bawiłem z Loake Shomakers 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 22 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2014 Po raz kolejny "coś z niczego" i dobre doświadczenie pod kolejne realizacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buzz_1 Napisano 7 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2015 Czy ten but jest ręcznie patynowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 9 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2015 Jako, że mam teraz baaardzo dużo przymusowego wolnego czasu postanowiłem poobrabiać zdjęcia butów które nie aż tak dawno udało mi się spatynować. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 10 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2015 ...ale żeby Żołądkową po bucie chlapać?! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 10 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2015 Ostatnio kilka osób pytało mnie jak obecnie wyglądają moje granatowe Yanko po malowaniu (minęło 9 miesięcy intensywnego użytkowania, kilku ulew, warstw kremów i wosków, drobnych otarć itp). Buty moim zdaniem nabrały charakteru, poniżej zdjęcie na dowód że nie ma co się martwić o obuwie o ile się o nie zadba. 1 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 10 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2015 To jedna z moich ulubionych patynowanych wersji, i zazdroszczę jej szczerze Naprawdę świetna robota! Dość często też odpowiadam na pytania o sposób pielęgnacji patynowanych butów, czy o to czy nie barwią odzieży, jak wyglądają po jakimś czasie ... itp. Pielęgnacja nie różni się specjalnie od pielęgnacji standardowych butów ze skóry cielęcej. Krem + wosk w odcieniu zbliżonym do odcienia skóry. Chyba, że patyna jest mocno kontrastowa, wtedy można stosować bezbarwne środki, choć sam unikam, bo kolorowe dają fajniejsze efekty Jak skóra jest dobra, wchłonęła pigment i została wykończona pommadierem/woskiem to nie barwi. Przynajmniej ja się nie spotkałem z takim problemem. Zdarzało się, ale u osób, które malowały buty zrobione ze słabej jakości materiałów, które "skórą" nazywane były jedynie. Patyna według mnie po jakimś czasie prezentuje się jeszcze ciekawiej niż na początku, ale to trzeba widzieć na żywo Buty malowane w 2011r z pierwszych stron tego wątku: https://forum.butwbutonierce.pl/topic/1436-patynowanie-oraz-repatynowanie-obuwia/?p=16565 Nic nie straciły na uroku mimo, iż niemiłosiernie były momentami eksploatowane przez młode pokolenie, które o buty nie dba 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 10 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2015 Podpisuję się pod wszystkim co napisałeś, nic nie barwi, pielęgnacja zupełnie w normie. Jedyne co widać to przejścia na skórze, coś w rodzaju wielowymiarowości skóry, pieruńsko ciężko to opisać i zobaczyć na zdjęciach. Jednak przy świetle dziennym na żywo, jest magia ps. te patynowane Bexley naprawdę przepięknie się zestarzały Zresztą to te Bexley razem z tym wątkem zainspirowały mnie by samemu podziałać w temacie ps2. napisane w oczekiwaniu na wyschnięcie farby przy nowej realizacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. arsen Napisano 11 Styczeń 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2015 Najnowsza moja realizacja, wiśniowe lotniki Yanko 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johnny Napisano 11 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2015 Piękne! Zmieniłbym tylko sznurowadła na ciemniejsze 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mapsajm Napisano 11 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2015 A ja tam jestem przekonany, że sznurowadła są właściwie dobrane kolorystycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptakug Napisano 11 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2015 Normalnie aż usiadłem z wrażenia. Są piękne . Tak jak kolega popieram sznurowadła są idealne. W takim kolorze by mi się podobały brogue z yanko. Zapomniałem dodać piękna robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 12 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2015 @arsen, rewelka! Dla siebie czy na zlecenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 12 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2015 Piękne! Zmieniłbym tylko sznurowadła na ciemniejsze Kwestia gustu, mam jeszcze brązowe na zmianę w razie czego Normalnie aż usiadłem z wrażenia. Są piękne . Tak jak kolega popieram sznurowadła są idealne. W takim kolorze by mi się podobały brogue z yanko. Zapomniałem dodać piękna robota. Dzięki @arsen, rewelka! Dla siebie czy na zlecenie? Te dla siebie, nikomu ich nie oddam , ale to nie znaczy że nie mogę zrobić komuś takich samych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 12 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2015 Piękne. Ładny kolor wyszedł. Sznurowadła dałbym inne. Sprawdziłbym w jakimś programie graficznym jakie pasują np. granatowe, fioletowe albo srebrne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ingvar Napisano 12 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2015 Jeśli chodzi o sznurowadła, to takie o ton ciemniejsze prezentowałyby się najlepiej. Co nie zmienia faktu, że wykonanie jest fenomenalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 12 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2015 Jak widać można samemu. Nic tylko zamawiać przygotowane do tego celu buty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ingvar Napisano 12 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2015 Wydaje mi się, że aby uzyskać taki efekt, wcześniej trzeba nabrać jeszcze troszeczkę praktyki Arsen, w jaki sposób tak równomiernie nakładasz barwnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 12 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2015 Wydaje mi się, że aby uzyskać taki efekt, wcześniej trzeba nabrać jeszcze troszeczkę praktyki Arsen, w jaki sposób tak równomiernie nakładasz barwnik? Fakt, trzeba trochę wprawy i pewnej ręki, pociągnięcia muszą być szybkie. Pierwsza warstwa nanoszona za pomocą nasączonego wacika później już pędzlem. Trzeba pilnować się by nie nalać na skórę zbyt dużo farby. Ta skóra "pije" farbę w mgnieniu oka jak gąbka, do samej mizdry, trzeba po prostu uważać i nakładać cienkie warstwy. To tak w skrócie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi