saphir.pl Napisano 15 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Sierpień 2013 Michał urodzinowo zaszalał http://mrvintage.pl/2013/08/tym-jak-zostalem-patyniarzem.html 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 16 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2013 Wyszło świetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 17 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpień 2013 Bardzo fajnie wyszło Michałowi, jestem pod wrażeniem, tak nawiasem mam obecnie na celowniku poniższe Yanko. http://www.patine.pl/yanko-style-448-patine.html Pomalował bym je głównie na Navy Blue, kolor nosków przechodzące z czerni. Do tego jaśniejszy odcień niebieskiego od śródstopia po piętę. Plan jest. Trzeba zacząć odkładać fundusze szkoda że nie ma poniższych lotników przeznaczonych do malowania, dla mnie idealnie. http://www.patine.pl/yanko-style-549-goodyear-welted.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 17 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpień 2013 Plan bardzo interesujący A lotniki w opcji do patynowania są osiągalne. Musiałbyś jedynie brać pod uwagę 4-6 tygodniowy czas oczekiwania od momentu zamówienia. Jeżeli będziesz zainteresowany, kontaktuj się mailowo ze sklepem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 23 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2013 zielono mi... pierwotnie buty były brązowe,..cały proces zmywania, pielęgnacji i malowania przy użyciu produktów Saphir ps. sprzączki do wymiany 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paparazzo Napisano 23 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2013 @constantin, odważny i niezbyt popularny kolor. Ciekawy jestem efektu w świetle naturalnym w plenerze. Ja właśnie dostałem SMS, że kurier dostarczył paczkę od Danielów Dwóch z farbkami i pędzelkami. Nie mogę się doczekać aż zabiorę się za swoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 23 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2013 @constantin, odważny i niezbyt popularny kolor. Ciekawy jestem efektu w świetle naturalnym w plenerze.No właśnie, bo nie do końca widać czy to poświata od "zioła" w tle czy kolor skóry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 23 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2013 Gratuluję chęci i wykonania. Ale nie podoba mi się to, że buty są jednolicie zielone razem z podeszwą. Grunt, że sprzączki do wymiany, to trochę zneutralizuje całość. Chyba, że wymienisz na zielone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 24 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpień 2013 postaram się pokazać buty w świetle, a sprzączki będą mniejsze, co do podeszw, próbowałem je malować na ciemny brąz, ale ze słabym rezultatem dlatego zaciągnąłem je kremem regenerującym w kolorze zielonym , jestem póki co niereformowalnym starym ortodoksem i podobają mi się jednolite kolory:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 24 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpień 2013 trochę słońca na butach:) po lewej strony sprzączki jakie będą( niestety logowane) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 24 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpień 2013 Wydaje się, że skóra ładnie wchłonęła pigment - Gitarra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 24 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpień 2013 Wydaje się, że skóra ładnie wchłonęła pigment - Gitarra na żywo także Gitara:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 6 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2013 Słowo wstępu:To może teraz ja Buty do malowania kupione w ramach akcji kolegów z Multirenowacji.pl i Mr. Vintage http://mrvintage.pl/2013/08/tym-jak-zostalem-patyniarzem.html Buty przeleżały w szafie jakiś czas, stawały się coraz droższe, nie dość, że nie były używane to jeszcze zajmowały miejsce. Pomysł na buty: Model butów http://patine.pl/yanko-style-448-patine.html jest dość oficjalny. Nie chciałem butów "odjechanych", żadne tam caponki czy "pobrudzone" noski. Chciałem buty, które będą praktyczne, oraz nie będą sprawiały kłopotu z doborem resztystrju. Pierwsza myśl: czarne. W sumie takie mogłem kupić od razu, płacąc ciut więcej ale za to bez kłopotu, 'zapachu' farby w mieszkaniu, odganiania się od dzieci... Poza tym byłoby to niesportowe zachowanie Next choice: brązowy. Bardzo ciemny brązowy, który nawet wieczorem nie raziłby: espresso, ciemna czekolada, midnight brown. Plac budowy:Pomimo mało widowiskowego koloru docelowego pomyślałem o zabawie innymi farbami. Pierwsza warstwa jest niebieska:Może na lato takie loafersy? Druga warstwa bordowa:Wyszedł (oczekiwanie) ładny fiolet, oberżyna. Pierwsza myśl może tak zostawić ale fioletowe buty to dopiero problem w zestawieniu. Poza tym miało być cicho i spokojnie.Trzecia warstwa - ciemny brąz:Więcej farby położyłem na noskach.Potem już rutynowo krem, wosk, pielucha.Pozostało wyprowadzić je dziś na słoneczny spacer.Podsumowując: dobra zabawa. Mam nadzieję, że gdy buty będą się patynować to położone warstwy farby będą dawać ciekawe refleksy, czas pokaże. Na prawym bucie pomiędzy noskiem a przyszwą widać zagłębienie - coś uciskało but leżący w pudełku. Ponieważ jest to w miejscu gdzie but pracuje to dałem temu spokój. Zobaczymy za jakiś czas jak to będzie wyglądać. Malowanie małych dziurek w ażurkach jest niefajne, podobnie jak malowanie języka w zamkniętej przyszwie. Stąd pewnie następne będą penny loafers. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 6 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2013 @pirat, obawiam się że przez bordowy i ciemny brąz niebieskiego już nie zobaczysz, te farby bardzo mocno kryją jasne kolory. Tym niemniej jak nie kryłeś mocno brązem to ciekawi mnie jak brąz będzie grał z bordo wiem że na słońcu mogą wychodzić ciekawe barwy, zrób zdjęcie jak będziesz na spacerze. Osobiście jakiś czas temu zamówiłem ten sam model buta , nie było mojego rozmiaru i czekam obecnie aż uszyje je producent. Obecnie koncepcja to granatowy kolor. Podeszwa, obcas, ciemny brąz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 6 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2013 Fajna robota! Również jestem ciekaw jak prezentują się w świetle dziennym. Koniecznie strzel fotki! Faktycznie po obniżce para do patynowania + farba w wybranym kolorze = Yanko w bardzo atrakcyjnej ofercie. Już wiem dlaczego wymiotło momentalnie większość "Janków" w wersji do patynowania Nie mam pojęcia skąd to zagniecenie, ale tak jak napisałeś - miejsce, w którym praktycznie nie będzie tego zaraz widać. Dobrze je wypychaj i natłuszczaj/kremuj skórę w tym miejscu - powinno też trochę ustąpić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 6 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2013 @Arsen, @ Saphir.pl Dzięki. Faktycznie po obniżce para do patynowania + farba w wybranym kolorze = Yanko w bardzo atrakcyjnej ofercie. Już wiem dlaczego wymiotło momentalnie większość "Janków" w wersji do patynowania Nie mam pojęcia skąd to zagniecenie, ale tak jak napisałeś - miejsce, w którym praktycznie nie będzie tego zaraz widać. Dobrze je wypychaj i natłuszczaj/kremuj skórę w tym miejscu - powinno też trochę ustąpić. ad. 1 to było dokładnie para do patynowania (po obniżce) + kod ze strony Michała farby kupiłem niedawno o czym doskonale wiesz ad. 2 buty przymierzyłem i włożyłem do worka a ten do pudełka i tyle może jakoś sznurówka się ułożyła pomiędzy. Generalnie nie widzę z tym problemu. Ad rem. Słońce stanęło na wysokości zadania. Dzieci i buty wyprowadzone na spacer. Choć muszę przyznać, że raczej gapiłem się w dół niż na pociechy Spodnie trochę się gryzą z butami są zbyt luzackie ale co mi tam Jak się tym zdjęciom i butom przyglądam to jakieś niebieskie refleksy widzę, which is nice. Plus mam wrażenie, że lewy but różni się odrobinę od prawego Ale jak się spojrzy z właściwej perspektywy... Plus zdjęcie w cieniu, po którym sądzę, że i wieczorem te też buty dadzą radę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 6 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2013 No w dziennym świetle REWELA! Jestem pewien, że jest jeszcze lepiej niż widzimy, bo (przynajmniej w moim przypadku) fotki nigdy do końca nie chcą oddać tego co widzę, a do tego uwypuklają nawet drobne mankamenty, których na żywo czasem nie sposób dostrzec Gratulacje @pirat! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wincenty Napisano 9 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2013 http://leathersoulhawaii.com/2011/12/15/saint-crispins-108-in-green-lsw/#comments Taki kolor dałoby się uzyskać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 9 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2013 Wszystko się da http://saphir.pl/img/saphir_teinture_color_chart_new_2012/saphir_teinture_francaise_color_chart.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wiktor Napisano 9 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2013 Rewelacyjna robota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 14 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2013 Źródło: https://www.facebook.com/HeerenShoes Wykonanie: http://www.paulusbolten.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 17 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cet Napisano 5 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2013 Piękne patynowanie. Moje pierwsze skojarzenie - rzodkiewki 01.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 10 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2013 Piękne patynowanie. Moje pierwsze skojarzenie - rzodkiewki A moje rabarbar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 10 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2013 A moje rabarbar a ja mam na imię Maciej tak mi się skojarzyło : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi