bobwoj Posted September 25, 2012 Report Share Posted September 25, 2012 Panowie, proszę o pomoc w wyborze gustownego prezentu dla pana ochodzącego 50 urodziny. Ma to być coś eleganckiego, niestety budżet do 300zł. Myslałem o zestawie do golenia- jak myślycie? Ważny szczegół, musi to być coś co pojawi się u mnie w najbliższy piątek, tj. 28.09.2012. Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam Robert Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
White Haven Posted September 25, 2012 Report Share Posted September 25, 2012 Może dobre pióro? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolezozole Posted September 25, 2012 Report Share Posted September 25, 2012 Może naraze się niektórym forumowiczom, ale wg. Mnie fajnym prezentem jest książka Adama Granville Gentelman - mam zasady. Bodajże do dopełnienia budżetu możesz zamówić w zestawie z jakimś alkoholem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mosze Posted September 25, 2012 Report Share Posted September 25, 2012 Przychodzi mi coś do głowy, na pewno by się ucieszył, ale musiałbym się od razu wymoderować i pewnie dać ostrzeżenie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolezozole Posted September 25, 2012 Report Share Posted September 25, 2012 Czyzbym czytał w twoich myślach? Czy jednak chodzi ci po głowie coś innego? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobwoj Posted September 25, 2012 Author Report Share Posted September 25, 2012 Panowie będę wdzięczny za linki do konkretnych prezentów z szybkim czasem realizacji Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolezozole Posted September 25, 2012 Report Share Posted September 25, 2012 Jeśli chodzi o książkę to skontaktuj się z autorem, albo wydawnictwem. Wyślą Ci kurierem zapobraniem i na czwartek będziesz miał. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobwoj Posted September 25, 2012 Author Report Share Posted September 25, 2012 Książkę już udało mi się zorganizować, al epotrzebuję coś jeszcze. Może dobry zapach, alkohol lub jakaś zapalniczka? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MDN Posted September 25, 2012 Report Share Posted September 25, 2012 Rzuć okiem na ofertę sklepu Facetaria. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
damiance Posted September 25, 2012 Report Share Posted September 25, 2012 Przychodzi mi coś do głowy, na pewno by się ucieszył, ale musiałbym się od razu wymoderować i pewnie dać ostrzeżenie jeżeli ten prezent miałby mieć 2x mniej .... niż gentelman to tak ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Velahrn Posted September 25, 2012 Report Share Posted September 25, 2012 Panowie, proszę o pomoc w wyborze gustownego prezentu dla pana ochodzącego 50 urodziny. Ma to być coś eleganckiego, niestety budżet do 300zł. Myslałem o zestawie do golenia- jak myślycie? Ważny szczegół, musi to być coś co pojawi się u mnie w najbliższy piątek, tj. 28.09.2012. Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam Robert Nie wiem skąd jesteś. Jeśli z Warszawy, to może wybierzesz się na Powiśle i kupisz u Macaroniego jakąś poszetkę na prezent? Kaszmirowe bardzo przypadły mi do gustu, myślę że owemu dżentelmenowi też przypadną... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
damiance Posted September 25, 2012 Report Share Posted September 25, 2012 Książkę już udało mi się zorganizować, al epotrzebuję coś jeszcze. Może dobry zapach, alkohol lub jakaś zapalniczka? 50 to dość okrągła rocznica ... jeżlei zapalniczka to np. colibri - przedstawiciel na Polskę jest w Warszawie, można kupić w hurtowni pod ręki lub zamówić kurierem .. Mają tez stoisko w Arkadii - rozumiem, ze ta osoba pali http://www.colibri.pl/ a nie myślałeś o porządnym portfelu ? np. skórzany Samsonite? coś bardziej trwałego niż alko .. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
damiance Posted September 25, 2012 Report Share Posted September 25, 2012 Panowie, proszę o pomoc w wyborze gustownego prezentu dla pana ochodzącego 50 urodziny. Ma to być coś eleganckiego, niestety budżet do 300zł. Myslałem o zestawie do golenia- jak myślycie? Ważny szczegół, musi to być coś co pojawi się u mnie w najbliższy piątek, tj. 28.09.2012. Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam Robert Nie wiem skąd jesteś. Jeśli z Warszawy, to może wybierzesz się na Powiśle i kupisz u Macaroniego jakąś poszetkę na prezent? Kaszmirowe bardzo przypadły mi do gustu, myślę że owemu dżentelmenowi też przypadną... jeżeli nie nosi poszetek to jak bym nie ryzykował - lepiej krawat .. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartek Posted September 25, 2012 Report Share Posted September 25, 2012 Ja bym się ucieszył z 'entry level' whisky single malt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mosze Posted September 25, 2012 Report Share Posted September 25, 2012 Ihmo krawat to banał; tylko, jeśli jest koneserem i znamy jego gust. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolezozole Posted September 25, 2012 Report Share Posted September 25, 2012 ...a jeśli chodzi o książkę, czy sam już ją pozyskałeś i jesteś przekonany o jej wartości? Czy to jest pytanie do mnie? Jesli tak to odpowiadam. Książkę nabylem i z pelnym przekonaniem (z pozycji osoby interesującej się szeroko pojętą klasyczna męska elegancja - nie mylić z ekspertem) mogę ja polecić. Nie chce pisać tutaj jakiejś recenzji, ale uważam, ze książka jest dość obszernym zbiorem informacji na tematy nas interesujące. Nie znam innej porownywalnej tak obszernej książki w języku polskim. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciato Posted September 26, 2012 Report Share Posted September 26, 2012 Ma to być coś eleganckiego, niestety budżet do 300zł. jeżeli ten prezent miałby mieć 2x mniej .... niż gentelman to tak ... 25 letnia whisky to chyba jednak ponad budżet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Breslauer Posted September 26, 2012 Report Share Posted September 26, 2012 Z drugiej strony 25-latka nasączona whisky może się okazać w ostatecznym rozrachunku prawdziwym niszczycielem dowolnie wysokiego budżetu A co do prezentu to może jakaś "wejściówka" np. do opery? Z krawatami, poszetkami itp. nie zawsze da radę utrafić w gust jubilata, a prezent w końcu powinien cieszyć. Może lepiej pomyśleć o czymś sentymentalnym? http://www.youtube.com/watch?v=Ge-gOdUr ... re=related Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts