bobwoj Napisano 25 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2012 Panowie, proszę o pomoc w wyborze gustownego prezentu dla pana ochodzącego 50 urodziny. Ma to być coś eleganckiego, niestety budżet do 300zł. Myslałem o zestawie do golenia- jak myślycie? Ważny szczegół, musi to być coś co pojawi się u mnie w najbliższy piątek, tj. 28.09.2012. Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 25 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2012 Może dobre pióro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolezozole Napisano 25 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2012 Może naraze się niektórym forumowiczom, ale wg. Mnie fajnym prezentem jest książka Adama Granville Gentelman - mam zasady. Bodajże do dopełnienia budżetu możesz zamówić w zestawie z jakimś alkoholem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 25 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2012 Przychodzi mi coś do głowy, na pewno by się ucieszył, ale musiałbym się od razu wymoderować i pewnie dać ostrzeżenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolezozole Napisano 25 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2012 Czyzbym czytał w twoich myślach? Czy jednak chodzi ci po głowie coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobwoj Napisano 25 Wrzesień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2012 Panowie będę wdzięczny za linki do konkretnych prezentów z szybkim czasem realizacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolezozole Napisano 25 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2012 Jeśli chodzi o książkę to skontaktuj się z autorem, albo wydawnictwem. Wyślą Ci kurierem zapobraniem i na czwartek będziesz miał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobwoj Napisano 25 Wrzesień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2012 Książkę już udało mi się zorganizować, al epotrzebuję coś jeszcze. Może dobry zapach, alkohol lub jakaś zapalniczka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MDN Napisano 25 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2012 Rzuć okiem na ofertę sklepu Facetaria. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 25 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2012 Przychodzi mi coś do głowy, na pewno by się ucieszył, ale musiałbym się od razu wymoderować i pewnie dać ostrzeżenie jeżeli ten prezent miałby mieć 2x mniej .... niż gentelman to tak ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 25 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2012 Panowie, proszę o pomoc w wyborze gustownego prezentu dla pana ochodzącego 50 urodziny. Ma to być coś eleganckiego, niestety budżet do 300zł. Myslałem o zestawie do golenia- jak myślycie? Ważny szczegół, musi to być coś co pojawi się u mnie w najbliższy piątek, tj. 28.09.2012. Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam Robert Nie wiem skąd jesteś. Jeśli z Warszawy, to może wybierzesz się na Powiśle i kupisz u Macaroniego jakąś poszetkę na prezent? Kaszmirowe bardzo przypadły mi do gustu, myślę że owemu dżentelmenowi też przypadną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 25 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2012 Książkę już udało mi się zorganizować, al epotrzebuję coś jeszcze. Może dobry zapach, alkohol lub jakaś zapalniczka? 50 to dość okrągła rocznica ... jeżlei zapalniczka to np. colibri - przedstawiciel na Polskę jest w Warszawie, można kupić w hurtowni pod ręki lub zamówić kurierem .. Mają tez stoisko w Arkadii - rozumiem, ze ta osoba pali http://www.colibri.pl/ a nie myślałeś o porządnym portfelu ? np. skórzany Samsonite? coś bardziej trwałego niż alko .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 25 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2012 Panowie, proszę o pomoc w wyborze gustownego prezentu dla pana ochodzącego 50 urodziny. Ma to być coś eleganckiego, niestety budżet do 300zł. Myslałem o zestawie do golenia- jak myślycie? Ważny szczegół, musi to być coś co pojawi się u mnie w najbliższy piątek, tj. 28.09.2012. Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam Robert Nie wiem skąd jesteś. Jeśli z Warszawy, to może wybierzesz się na Powiśle i kupisz u Macaroniego jakąś poszetkę na prezent? Kaszmirowe bardzo przypadły mi do gustu, myślę że owemu dżentelmenowi też przypadną... jeżeli nie nosi poszetek to jak bym nie ryzykował - lepiej krawat .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 25 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2012 Ja bym się ucieszył z 'entry level' whisky single malt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 25 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2012 Ihmo krawat to banał; tylko, jeśli jest koneserem i znamy jego gust. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolezozole Napisano 25 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2012 ...a jeśli chodzi o książkę, czy sam już ją pozyskałeś i jesteś przekonany o jej wartości? Czy to jest pytanie do mnie? Jesli tak to odpowiadam. Książkę nabylem i z pelnym przekonaniem (z pozycji osoby interesującej się szeroko pojętą klasyczna męska elegancja - nie mylić z ekspertem) mogę ja polecić. Nie chce pisać tutaj jakiejś recenzji, ale uważam, ze książka jest dość obszernym zbiorem informacji na tematy nas interesujące. Nie znam innej porownywalnej tak obszernej książki w języku polskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 26 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2012 Ma to być coś eleganckiego, niestety budżet do 300zł. jeżeli ten prezent miałby mieć 2x mniej .... niż gentelman to tak ... 25 letnia whisky to chyba jednak ponad budżet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Breslauer Napisano 26 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2012 Z drugiej strony 25-latka nasączona whisky może się okazać w ostatecznym rozrachunku prawdziwym niszczycielem dowolnie wysokiego budżetu A co do prezentu to może jakaś "wejściówka" np. do opery? Z krawatami, poszetkami itp. nie zawsze da radę utrafić w gust jubilata, a prezent w końcu powinien cieszyć. Może lepiej pomyśleć o czymś sentymentalnym? http://www.youtube.com/watch?v=Ge-gOdUr ... re=related Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi