Skocz do zawartości

Herse

adamW

Rekomendowane odpowiedzi

21 godzin temu, tryhp3 napisał:

SuSu jest szyte w Ceyadi. Jak Poszetka zaczęła tam szyć to ktoś z ZackRoman w mediach społecznościowych ich atakował, że oni byli pierwsi. Taka mało poważna aferka była... Myślałem, że dalej tam szyją, ale z tego co widzę to Poszetka w opisach podaje EU, a Herse jakoś nie widzę, żeby coś podawało.

Wystarczy, że metka jest wszyta w EU i już można pisać, że jest z EU...

SuSu Już tam nie szyje, chyba że to Ceyadi zmieniło nazwę na przestrzeni kilku lat. Garnitury produkują w dwoch fabrykach w Chinach. Edit pobierznie sprawdziłem, rok temu tam nie szyli, a na pewno nie szyją tam custom made

• Like 1

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
W dniu 29.11.2024 o 12:51, Mario_sochy napisał:

Tak, zamówiłam dwa płaszcze. Jeden już przyszedł i jest naprawdę świetnej jakości, ale niestety okazał się trochę za mały (tak jak przewidywałem), więc poszedł do kolegi. Na drugi czekam (zamówiłem wczoraj). Szkoda, że rozmiarówka tak szybko się skończyła.

• 1 month later...
  • 5 weeks later...

33 minuty temu, xardas napisał:

Widziałem je na żywo. Z tego co zapamiętałem, są normalne. Po prostu, z niewiadomych względów, prezentowane są na bardzo wysokich modelach, przez co sprawiają wrażenie przykrótkich.

• Like 1

Godzinę temu, Velahrn napisał:

Po prostu, z niewiadomych względów, prezentowane są na bardzo wysokich modelach, przez co sprawiają wrażenie przykrótkich.

Klasyka klasyki. Prezentować marynarki na średni wzrost na modelach około 190 cm, mając w ofercie longi. Ale to akurat nie tylko w PL tak się dzieje.

• Like 3

@Velahrn 

Dla mnie ich marynarki nie są przykrótkie,ale mają zdecydowanie za krótkie rękawy. Rozumiem że to jest celowy zabieg żeby wystawał mankiet od koszuli, ale miałem okazję osobiście mierzyć ich garnitury i pomimo mojego wzrostu 180cm dalej rękawy były za krótkie. Wystawał mi guzik od rękawa w koszuli. 

Szkoda, bo naprawdę lubię ich garnitury. To trochę komicznie wygląda, bo leżą na mnie świetnie, za wyjątkiem rękawów. 

@xardas

Spójrz na ich tabele rozmiarów. Rękawy mają tylko 61,5cm długości w rozmiarze 48. Nie wiem czemu ktoś wpadl na taki pomysł...

• Like 1

@xardas @Szydlowsky 

Dokładnie, to wyobraź sobie, że według tego co mówi xardas, w Herse są jeszcze krótsze rękawy niż w poszetce. To widać nawet na zdjęciach na ich stronie. Rękawy wyglądają na zdjęciach jakby marynarki były po młodszym bracie. Z jednej strony to prawdopodobnie to wina tego, że modele prezentujący garnitury są zbyt wysocy, ale z drugiej strony to wina absurdalnie krótkich rękawów.  

Tak krótkich rękawów nie widziałem jeszcze w żadnym sklepie.  Zwróćcie uwagę, że  w  Herse rozmiar większe marynarki mają dalej krótsze rękawy niż w przykładowo w Suitsupply. 

To chyba coś tu jest nie tak, jeżeli marynarka w rozmiarze 50 ma krótsze rękawy niż 48 w Suitsupply. 

( Przy czym ja twierdzę, że SS mają odrobine za długie rękawy, ale lepiej zrobić za długie niż za krótkie ) 

Jeszcze co mi się nie podoba w Herse, to obsługa klienta internetowego, a w zasadzie jej brak. 

Nie wiem, może miałem pecha, ale kiedyś pisałem z zapytaniem maila o pewien produkt i nie spotkałem się z żadną odpowiedzia. Potem próbowałem dodzwonić się przez parę dni na infolinię i również nikt nie odbierał. 

Tak jak mówiłem, może miałem pecha, ale mnie to skutecznie zniechęciło to składania zamówień przez internet w ich sklepie. 

Wyobraźmy sobie sytuację, że przyjdzie wadliwy produkt, a ja nie mogę dodzwonić się na infolinię, a moje maile są bez odpowiedzi...

mam mieszane odczucia do ich sklepu. 

Dla mnie mają super garnitury z super jakością. Ale z drugiej strony beznadziejna obsługa klienta oraz dziwnie krótkie rękawy. 

Niestety z tych dwóch powodów ja rezygnuje z zakupów u nich. 

6 godzin temu, Szydlowsky napisał:

W Poszetce rzeczywiście przy 180 cm wzrostu wolałbym chociaż 1 cm dłuższe rękawy . 

W moim przypadku udało sie przedłużyć rękawy w granicach 1cm wykorzystując zapas materiału. Aczkolwiek nie było szans na nic więcej.