Taternik Opublikowano 29 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2011 Zastanawiam się od jakiegoś czasu, czy warto wyjeżdżać do innych krajów na zakupy, czy to ma sens i się opłaca. Mam na myśli wyjazd oczywiście w okresie wyprzedaży. Do głowy przychodzi mi kilka argumentów za takimi wyjazdami, ale mogę się mylić i w praktyce może to wyglądać inaczej, chętnie przeczytam opinie innych forumowiczów. 1) Większy wybór niż w Polsce i w dalszej kolejności również satysfakcja z posiadania rzeczy, której w Polsce sie raczej nie kupi. 2) Może korzystniejsze ceny. 3) Możliwość obejrzenia przed zakupem (jakoś nie mogę się przemóc do zakupu koszuli przez Internet bez przymiarki i dotknięcia materiału) 4) Możliwość obejrzenia, poprzymierzania, a później zakup jednak przez Internet, gdyby zakup online miałbyć tańszy. Myślę o takiej turystyce zakupowej np. 2 razy w roku. Dla mnie najbliżej do Berlina. Gdyby pojechać w 3-4 osoby, koszt paliwa prawie żaden. Tak sobie myślę, że przynajmniej jedna osoba musiałaby być dobrze zorientowana gdzie należy się udać i kiedy, aby nie tracić czasu i by wszystko przebiegało sprawnie. Do napisania tego postu skłonił mnie mój niedawny wyjazd do Amsterdamu, gdzie miałem wprawdzie mało czasu na odwiedzanie sklepów, ale to co rzuciło mi się w oczy i utkwiło w pamięci, to wizyta w sklepie C&A, gdzie widziałem duży wybór chinosów różnej maści, ale ostatecznie nawet nie przymierzyłem, myślę sobie zrobię to w Polsce, jednak w niedzielę w Poznaniu będąc w sklepie C&A niestety nie spotkałem takich spodni. Co forumowicze myślą o takich wyjazdach, może któryś z Was tak robi regularnie, a może to nie ma sensu. Pozdrawiam! Cytuj
+Immune+ Opublikowano 29 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2011 Londyn, Nowy Jork, Mediolan w czasie mega wyprzedaży przedświątecznych i przed sezonowych jak najbardziej tak. W Berlinie byłem kilka razy, ale moim zdaniem wyjazd się nie opłaca, a na pewno nie w sensie stricte zakupowym - lepszym pomysłem jest już Wiedeń. Cytuj
kset Opublikowano 29 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2011 Sporo moich znajomych robi zakupy w Wiedniu w drodze na narty. Opłaca sie to zdecydowanie. Ale jak chcesz mieć coś niepowtarzalnego, to proponuję się do krawca wybrać, nie do Berlina Na zachodzie wybór wszystkiego jest nieporównywalny wręcz. I marki takie, jak u nas w P&C czy VG w cenach normalnych. Cytuj
Taternik Opublikowano 29 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2011 W Poznaniu nie ma P&C, chyba, że o czymś nie wiem. W Amsterdamie zauważyłem P&C na wieczór jak już było zamknięte, a następngo dnia rano wyjeżdżałem, następnym razem tam zajrzę. Cytuj
kset Opublikowano 29 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2011 faktycznie, jest tylko Kraków, Gdańsk, Wrocław i Warszawa, Częstochowa, Łódź. dziwne w sumie. co do Holandii - pytaj gccg (jeśli go znajdziesz) Cytuj
roland Opublikowano 29 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2011 Mediolan to mekka outletów z dziwnymi rozmiarami [mega małe i dla puszystych]. W Berlinie też są spore centra handlowe, gdzie można wiele rzeczy znaleźć. Warto zajść do Karstadta. To taka gigantyczna odmiana naszej śp Galerii Centrum. Największy Karstadt jest w Monachium nieopodal dworca kolejowego. Cytuj
torunianin Opublikowano 29 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2011 Byłem w Mediolanie i byłem zawiedziony. Byłem w kilku outletach, ale ogólnie wybór słaby. Jest sporo sklepów znanych i ciekawych marek na głównych ulicach, ale bez wyprzedaży ceny są wysokie. Cytuj
+Immune+ Opublikowano 29 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2011 Byłem w Mediolanie i byłem zawiedziony. Byłem w kilku outletach, ale ogólnie wybór słaby. Jest sporo sklepów znanych i ciekawych marek na głównych ulicach, ale bez wyprzedaży ceny są wysokie.A w jakim miesiącu byłeś? Dlatego napisałem o Mediolanie tylko w kontekście dużych wyprzedaży. Chociaż tak naprawdę teraz kiedy bilet w dwie strony kosztuje jedynie kilkaset złotych.. Cytuj
roland Opublikowano 29 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2011 Byłem w Mediolanie i byłem zawiedziony. Byłem w kilku outletach, ale ogólnie wybór słaby. Jest sporo sklepów znanych i ciekawych marek na głównych ulicach, ale bez wyprzedaży ceny są wysokie. Są outlety i outlety. Są oficjalne, reklamujące się outlety i "tajne", pochowane, które sprzedają np. kolekcje które zostały po wybiegach czy lookbookach. Cytuj
mr.vintage Opublikowano 29 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2011 Słyszałem dobre opinie o outlecie Parndorf: http://www.designer-outlet-parndorf.at/ Był ktoś tam? Cytuj
Apatura Iris Opublikowano 18 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2011 Odświeżę trochę temat, bowiem po otwarciu autostrady A2 do Świecka w grudniu br, chcemy wyjechać do Berlina na wyprzedaże. Jako, że do Berlina mam 170 km, autostradą będzie to około 2 godzinki drogi. Pytanko, czy oprócz słynnego KaDeWe oraz ulicy Kurfurstendamm jest jakieś dobre miejsce, aby zaopatrzyć się w markowe ciuchy po przecenach? Gdzie najlepiej pozostawić auto i wędrówkę po sklepach odbywać pieszo? Jakiego rzędu są przeceny w Berlinie? Bo te nasze są na tyle liche, że ich prawie nie ma Słyszałem opinie o A10 przy Ringu, ale za rewelacyjnie to tam nie jest. Cytuj
Bartek Opublikowano 18 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2011 A po co Ci "markowe ciuchy"? Kup sobie porządne i z dobrych materiałów. Cytuj
Apatura Iris Opublikowano 18 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2011 Bo są porządne i z dobrych materiałów:) Cytuj
kamil Opublikowano 18 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2011 Bo są porządne i z dobrych materiałów:) Widziałem oryginalną marynarkę Prady zrobioną na klejonce, więc różnie bywa z tymi materiałami... Cytuj
krc Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2015 Słyszałem dobre opinie o outlecie Parndorf: http://www.designer-outlet-parndorf.at/ Był ktoś tam? Ja wybieram się tam w najbliższym tygodniu. Planuję kupić garnitur, płaszcz oraz buty. Czy od tego 2011 roku masz już jakieś opinie o tym/tych outletach? Do których sklepów z poniższych list polecilibyście mi się wybrać? http://www.mcarthurglen.com/at/designer-outlet-parndorf/en/the-brands/ http://www.fashionoutletparndorf.com/en/english/ Cytuj
Szpila Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2015 Ja wybieram się tam w najbliższym tygodniu. Planuję kupić garnitur, płaszcz oraz buty. Czy od tego 2011 roku masz już jakieś opinie o tym/tych outletach? Do których sklepów z poniższych list polecilibyście mi się wybrać? http://www.mcarthurglen.com/at/designer-outlet-parndorf/en/the-brands/ http://www.fashionoutletparndorf.com/en/english/ Wiosną byłem w tym centrum outletowym z moim znajomym (poszukiwania garnituru, butów na ślub). Generalnie spory wybór, raczej pełne rozmiarówki. Jeśli szukasz butów jest sklep church's ceny circa 250-300 e za parę, spory wybór, są też factory seconds jeśli rozważasz zakup takich butów. Z garniturów warto odwiedzić Zegnę, w Bossie raczej końcówki kolekcji, mały wybór klasycznych modeli, sporo jakichś fashion-koszmarków. Płaszcza nie szukaliśmy więc tutaj nie pomogę ale jest burberry, może tam warto zajrzeć? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi