tsz Napisano %s o %s Zgłoszenie Share Napisano %s o %s 9 godzin temu, Szydlowsky napisał: A macie porównanie jak wypada woda toaletowa vs perfum w przypadku Terre d'Hermès ? Są bardzo zbliżone, ale Pure Perfume jest bardziej stonowany i w moim przypadku utrzymuje się przez cały dzień. EDT jest za to nieco ciekawszy, świeższy i noszę go częściej, zwłaszcza latem (PP na wieczór albo chłodniejsze dni). Wg mnie lepiej zdecydować się na jeden z nich, chyba, że ktoś uwielbia te nuty i zamierza się ich trzymać. W podobnym stylu, na upalne dni, jest jeszcze Eau Givree: mógłby być najlepszy, ale jest bardzo krótkotrwały niestety i opinie ze sklepów to potwierdzają (ale i tak lubię). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano wczoraj o 06:57 Zgłoszenie Share Napisano wczoraj o 06:57 11 godzin temu, tsz napisał: Są bardzo zbliżone, ale Pure Perfume jest bardziej stonowany i w moim przypadku utrzymuje się przez cały dzień. EDT jest za to nieco ciekawszy, świeższy i noszę go częściej, zwłaszcza latem (PP na wieczór albo chłodniejsze dni). Wg mnie lepiej zdecydować się na jeden z nich, chyba, że ktoś uwielbia te nuty i zamierza się ich trzymać. W podobnym stylu, na upalne dni, jest jeszcze Eau Givree: mógłby być najlepszy, ale jest bardzo krótkotrwały niestety i opinie ze sklepów to potwierdzają (ale i tak lubię). To ciekawe co piszesz, bo byłem przekonany że perfum jest "mocniejszy" w utrzymaniu niż EDT, jednocześnie to przecież ten sam zapach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tsz Napisano wczoraj o 07:41 Zgłoszenie Share Napisano wczoraj o 07:41 41 minut temu, Krzysiek_W napisał: To ciekawe co piszesz, bo byłem przekonany że perfum jest "mocniejszy" w utrzymaniu niż EDT, jednocześnie to przecież ten sam zapach Zapach może być ten sam, ale przez inną koncentrację olejków inaczej się uwalnia i jest inaczej odbierany. Wg mnie EDT wygrywa na co dzień, PP na randki albo zimą. PP też szybciej się nudzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano wczoraj o 07:52 Zgłoszenie Share Napisano wczoraj o 07:52 10 minut temu, tsz napisał: Zapach może być ten sam, ale przez inną koncentrację olejków inaczej się uwalnia i jest inaczej odbierany. Wg mnie EDT wygrywa na co dzień, PP na randki albo zimą. PP też szybciej się nudzi. hmm, zamówiłem PP. Na randki nie chodzę, a zima daleko. No cóż, to muszę zmienić zapach 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tsz Napisano wczoraj o 07:56 Zgłoszenie Share Napisano wczoraj o 07:56 2 minuty temu, Krzysiek_W napisał: hmm, zamówiłem PP. Na randki nie chodzę, a zima daleko. No cóż, to muszę zmienić zapach 😁 Niczego mu nie brakuje, po prostu mając oba napisałem, kiedy który chętniej wykorzystuję. YMMV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rumcajs43 Napisano wczoraj o 08:28 Zgłoszenie Share Napisano wczoraj o 08:28 Rozumiem, że pytasz o Parfum a nie o EDP. Z mojego punktu widzenia (piszę o aktualnych wypustach) wybrałbym Parfuma - wolę jego bazę, która trwa dużo dłużej niż w EDT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano wczoraj o 08:35 Zgłoszenie Share Napisano wczoraj o 08:35 37 minut temu, tsz napisał: Niczego mu nie brakuje, po prostu mając oba napisałem, kiedy który chętniej wykorzystuję. YMMV oczywiście, jestem tego świadomy że każdy inaczej odbierze 5 minut temu, rumcajs43 napisał: Rozumiem, że pytasz o Parfum a nie o EDP. Z mojego punktu widzenia (piszę o aktualnych wypustach) wybrałbym Parfuma - wolego jego bazę, która trwa dużo dłużej niż w EDT. Tak, P a nie EDP. długość odczuwania jest dla mnie ważna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rumcajs43 Napisano wczoraj o 08:59 Zgłoszenie Share Napisano wczoraj o 08:59 Tak jak pisałem - nie znam pierwotnej EDT i z tego co jest teraz na półkach brał bym Parfuma. Trzeba pamiętać, że jest mniej "ziemisty" od EDT i jeśli na tym zależy to oczywiście EDT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mamrot Napisano 5 godzin temu Zgłoszenie Share Napisano 5 godzin temu W dniu 15.04.2025 o 10:35, Krzysiek_W napisał: Tak, P a nie EDP. długość odczuwania jest dla mnie ważna Znawcą nie jestem, ale trzeba rozróżnić co znaczy odczuwalna. EDP przy szuraniu nosem faktycznie jest dłużej wyczuwalny, natomiast projekcja dużo szybciej robi się bliskoskórna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi