proceleusmatyk Napisano 22 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2012 Kieszenie na bakier http://cdn.styleforum.net/0/0e/0ebfdc1e_osv_1.jpeg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 22 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2012 Panowie, macie zdjęcia dopasowania wzoru marynarki, w przypadku kieszeni z patkami i dość znacznie dopasowanej / wytaliowanej? Chodzi mi o to, czy jest możliwie dopasowanie poziomego wzoru w tym punkcie. Na wcześniejszej stronie (viewtopic.php?p=69212#p69212) jest przykład właśnie braku dopasowania wzoru patki kieszeni względem góry i dołu wskutek zebrania materiału na szwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 22 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2012 Panowie, macie zdjęcia dopasowania wzoru marynarki, w przypadku kieszeni z patkami i dość znacznie dopasowanej / wytaliowanej? Chodzi mi o to, czy jest możliwie dopasowanie poziomego wzoru w tym punkcie. Na wcześniejszej stronie (viewtopic.php?p=69212#p69212) jest przykład właśnie braku dopasowania wzoru patki kieszeni względem góry i dołu wskutek zebrania materiału na szwie. Mówisz i masz. A stopień dopasowania (wysoki) widać w zdjęciach ilustrujących wpis o Palmisciano. Czyżby któryś z rodzimych rzemieślników przekonywał Cię, że to niemożliwe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 22 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2012 Dzięki wielkie Kamilu. Nikt mnie nie przekonywał o ile już po fakcie to zauważyłem i zacząłem się zastanawiać, czy przy odpowiednio dobrej woli jest to możliwie do osiągnięcia. Tylko widzę, że u Ciebie różnica jest dość mała, u mnie jest to prawie połowa odległości szerokości kraty, względem góra/dół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 22 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2012 Inny przykład (dzieło Stevena Hitchcocka - http://www.thesavilerowtailor.co.uk/201 ... rt-jacket/) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 22 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2012 Dzięki wielkie Kamilu. Nikt mnie nie przekonywał o ile już po fakcie to zauważyłem i zacząłem się zastanawiać, czy przy odpowiednio dobrej woli jest to możliwie do osiągnięcia. Tylko widzę, że u Ciebie różnica jest dość mała, u mnie jest to prawie połowa odległości szerokości kraty, względem góra/dół.Na żywo różnica jest jeszcze mniejsza niż na zdjęciu. Z jakiegoś powodu polscy krawcy (w każdym razie niektórzy, a zapewne - większość) nie potrafi sobie z tym poradzić i niepotrzebnie dorabiają ideologię, w którą może nawet i sami wierzą. A jeśli chodzi o szczyt 'dopasowania' wzorów na plecach marynarki w kratę, to (nie pamiętam, czy już było na BWB) wzorem są dla mnie plecy z jednego kawałka materiału (http://tuttofattoamano.blogspot.com/200 ... -back.html). To trochę taki Święty Graal dla marynarek jak bezszwowy lotnik dla butów. Seamless back vs seamless wholecut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Otto Napisano 25 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2012 Why not? Znalezione u Timothy'ego http://www.timothyeverest.co.uk/blog/?p=1219 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 13 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2013 Skoro temat odkopany: curves.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 13 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2013 ładne łuki, ale spasowanie rękawów względem korpusu dramatyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolezozole Napisano 14 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2013 ładne łuki, ale spasowanie rękawów względem korpusu dramatyczne. A jak wg. ciebie powinno być? Skoro spasowanie kraty rekawow jest względem ramion i wg mnie jest bardzo dobrze zrobione to jak ma być zachowane spasowanie po całej długości? Kosztem dopasowania do człowieka? Nawet patki kieszeni maja zachowana krate, co często jest pomijane przez krawcow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 14 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2013 ładne łuki, ale spasowanie rękawów względem korpusu dramatyczne. A jak wg. ciebie powinno być? Też jestem ciekawy. Roland, rozwiniesz myśl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 14 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2013 Aż sam zwątpiłem i przyłożyłem linijkę, ale nie chce być inaczej - paski na rękawie prawym i lewym nie są w jednej linii co przy noszeniu będzie dawało fatalny efekt. Wolę jednak spasowanie większych elementów kosztem mniejszych niż odwrotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 14 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2013 dobre. Aż sam sięgnąłem po linijkę. Na szczęście u mnie jest do przyjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 14 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2013 .......co przy noszeniu będzie dawało fatalny efekt. Czy ja wiem, hmmmm..... Edit: Swoją drogą, długość rękawów nie do przyjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 14 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2013 Aż sam zwątpiłem i przyłożyłem linijkę, ale nie chce być inaczej - paski na rękawie prawym i lewym nie są w jednej linii co przy noszeniu będzie dawało fatalny efekt. Wolę jednak spasowanie większych elementów kosztem mniejszych niż odwrotnie. Przyznam że dalej nie rozumiem. Przecież wystarczy żeby jeden rękaw zwisał trochę inaczej niż drugi żeby na zdjęciu deseń nie był w tej samej linii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Breslauer Napisano 19 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2013 Fotka z voxsartoria.com takim komentarzem: 1. Check or striped suiting should be carefully matched at centre back seams of coat; across sleeves; where edge of collar meets coat at back; front closing; pocket flaps and opening; collar notch.2. Buttonholes should be neat, matching, and perfectly aligned.3. Corner of collar and points of lapels should lie flat on figure even after being folded.4. Shoulder padding should feel soft and be used sparingly to give uniform contour of shoulders. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekB Napisano 22 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2013 Z SF: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 22 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2013 Gdyby w tę kratę był cały garnitur, ten Pan byłby moim role model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartazz Napisano 5 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi