Cała aktywność
Kanał aktualizowany automatycznie
- Z ostatniej godziny
-
No w końcu dba o nas jak ojciec najlepszy, tym bardziej że prawie nie padało, a certyfikat wcale nie wygasł😉
- Wczoraj
-
Dodam tylko, że też polecam Huberta (chociaż jak Mateusz poleca, to już dalsze rekomendacje są zbędne ).
-
Taka firma faktycznie istnieje i wpis do rejestru KVK się zgadza. Grafomaństwo prawie na pewno wynika z tłumaczenia strony przez AI. Natomiast pewne wątpliwości budzi fakt, że nr telefonu ma kierunkowy do Wlk. Brytanii (+44), a nie Holandii (+31). Oznacza to, że pewnie outsource'ują do jakiegoś Hindusa. Mam mieszane uczucia, nie ma to cech chamskiego, ordynarnego scamu, ale budzi moje wątpliwości.
-
Czy ktoś zetknął się kiedyś z marką Celvare? https://celvare.com/pl-pl/collections/wszystkie-produkty/products/koszulka-polo-w-pionowe-paski-biala-3 Przez zupełny przypadek trafiłem na ich stronę i moją uwagę przykuła np. taka polówka z mieszanki bawełny i jedwabiu w bardzo podejrzanie niskiej cenie. Na www jest strasznie dużo grafomańskiego tekstu, co samo w sobie jest lekkim przestępstwem, ale poza tym nie wygląda na jakiś scan, natomiast pytanie jak z jakością w tej cenie 🤔
-
Hubert uszyje Ci taką szerokość i z takiego materiału, jak poprosisz. Możesz mu podesłać nawet swój - na szelki potrzeba około 40x100 cm - tak powstały moje bardzo fajne szelki flanelowe z końcówki materiału, która została mi po spodniach W ofercie pracowni jest zaówno len https://hbatelier.pl/produkt/szelki-lniane-blekitne/ jak i bawełna o luźniejszym splocie https://hbatelier.pl/produkt/szelki-parciane-w-stylu-workwear/ https://hbatelier.pl/produkt/szelki-bawelniane-blekitny-prazek/ Jak chcesz koniecznie seeksucker, to kup jakąś resztkę materiał i mu podeślij.
-
W takim razie polecam boczne regulatory w spodniach; jeden regulator to tylko jakieś 5 cm kw.
-
Dzięki za sugestie! Szukam dalej, bo wszystkie te mają 3.5 cm i więcej, a ja nie jestem tak zbudowany jak te byki powyżej. Póki co wysłałem zapytanie do tego HB Atelier, być może będą gotowi zrobić cieńsze, bardziej neutralne na zamówienie. Co do przewiewności — 3.5 cm z lewej + 3.5 cm z prawej + 3.5-7 cm (minimum) z tyłu to już się zbiera łącznie na 10-14 cm szerokości ubrania. A ja się BARDZO łatwo nagrzewam, moje ciało nieustannie wydziela dużo ciepła. Być może dla przeciętnej osoby nie jest to istotna różnica, ale dla mnie każdy centymetr kwadratowy ma znaczenie... 🥵🥵🥵
-
Przewiewność szelek nie ma żadnego znaczenia, podobnie jak nie ma znaczenia przewiewność paska ramię, na którym nosisz torbę. Co do szelek, to niezmiennie polecam Huberta z https://hbatelier.pl
-
Pozwoliłem sobie poprawić.
-
Było w ostatnich dniach trochę dostaw uzupełniających, a przed chwilą weszło sporo mocnych przecen w OUTLECIE: - przeceniliśmy trochę butów - mnóstwo skarpet różnych marek ( 25-50%, w kilku przypadkach nawet zdrowiej)
- 1 191 odpowiedzi
-
- obuwie patynowane
- patine.pl
- (i 8 więcej)
-
Najbliżej chyba będzie tu: https://www.poszetka.com/product-pol-8453-Bialo-Szare-Szelki-z-Kory.html I napisz proszę, dlaczego szukasz przewiewnych szelek. Dlaczego w określonym kolorze - to jestem w stanie zrozumieć, choć szelek i tak nie widać, chyba że to rekonstrukcja historyczna. Ale przewiewne? Szelki i tak są niewygodne. Nie spocisz się specjalnie, mając 3 cm nieprzewiewne. Klasycznym materiałem na szelki jest baratea. (Ludzie i Bogowie, Netflix)
-
Poszukuję najbardziej przewiewnych, letnich szelek, np. z lnu/bawełny/gazy/seersuckera (mogą być nieelastyczne), oczywiście na guziki, w kształcie Y. Szerokość ~3 cm, kolor biały i/lub beżowy.
- Ostatni tydzień
-
Red Tornado, albo - czy najlepsze dżinsy kupimy na Aliexpress?
temat odpowiedział Manul → na Velahrn → Testy i recenzje produktów
Tu powiem szczerze , trzeba sporo zaparcia żeby takie spodnie nosić . Bo dziewczyny powiedzą , że zaprószone . 😁 -
temat odpowiedział Velahrn → na Velahrn → Testy i recenzje produktów
Co ciekawe, to wcale nie ekstremalny przykład neppingu. Tutaj mamy Naked&Famous - pana i władcę wszystkich nepów (zadbali nawet o odpowiednią skórzaną metkę): -
temat odpowiedział Manul → na Velahrn → Testy i recenzje produktów
Fajnie , tylko te nepy wyglądają jakby spodnie uprały się z papierowymi ręcznikami . -
temat odpowiedział Velahrn → na Velahrn → Testy i recenzje produktów
A tak wyglądają te skórzane wzmocnienia w modelu po około miesiącu noszenia i dwóch praniach (swoją drogą, bardzo polubiłem te spodnie): Red Tornado 1874 Greenbaum Snowy Nep Raw -
Tu akurat widzimy Craigha w szczytowym czasie popularności mody na super slim fit, którą nota bene sam rozkręcił. Jego marynarki w tych Bondach były tak dopasowane, że w Skyfall nie był w stanie np. wyciągnąć rąk do przodu, aby jeździć na motorze, i szyto mu duble z inną konstrukcją do tych scen. Generalnie, te super ciasne marynarki od Toma Forda zestarzały się naprawdę źle. https://ew.com/article/2012/11/29/skyfall-daniel-craig-james-bond-pants/
-
Craig wygląda bardzo dobrze, ale 1. mankiety koszuli są dopasowane, 2. rękawy marynarki się marszczą ("harmonijkują"), po rozprostowaniu byłoby inaczej, choć może i mankiet koszuli poszedłby w dół.
-
Zarejestrował się nowy użytkownik: palmtatipac8987
-
Zarejestrował się nowy użytkownik: cangpacaro8426
-
Zarejestrował się nowy użytkownik: confiliro3874
-
Jestem przekonany, że tak nie jest. Alden po prostu kuleje, jeśli chodzi o kontrolę jakości. Ciekawostka - ta marka skupia wokół siebie w Internecie dość toksyczną społeczność, która agresywnie reaguje na wszelkie próby krytyki. Więc - jeśli spotkacie jakaś dyskusję (po angielsku oczywiście), gdzie ktoś pokazuje w Aldenach np. plamę albo dziurę w podszewce, to zaraz zleci się trzech innych gości, którzy powiedzą, ze wcale nie jest tak źle i że w ogóle powinien najpierw próbować zadzwonić do Aldena i próbować wyjaśniać 😀, a potem dopiero krytykować. Bo niedoróbki to jest twoja wina, konsumencie, nie wspaniałego Aldena. Klasyczne sunk cost fallacy oraz confirmation bias.
-
Źródła klasyczne podają 1-2 cm. Są też zwolennicy 2-3 cm, zwłaszcza południowcy. Ale też np. Daniela Craiga często też tak ubierali. Tylko, że te 3 cm może dobrze wyglądać na kimś kto ma 190+ cm ale już niekoniecznie na kimś bliżej 160 cm. Kwestia proporcji i wyczucia.
-
Artykuł odnośnie konstrukcji butów powyżej od Crown Northampton's: https://shoegazing.com/2025/06/16/buying-tip-crown-northamptons-new-handmade-sneakers/
-
Może to jakieś "outletowe" modele i stąd widoczna gorsza jakość wykonania?
-
Jeśli by kogoś interesowały Aldeny, odwiedziłem dziś chyba jedyne miejsce w Polsce, gdzie można je kupić stacjonarnie, czyli R23Store przy Żurawiej 2 w Warszawie. Wybór jest malutki, bo mają tylko trzy modele Aldenów, tj. 403 Indy Boots, 990 Plain Toe Blucher (klasyczne gładkie angielki) oraz trzecie chyba 702 Moc Toe Blucher. W Cordovanie dostępny tylko model 990 Blucher = do wyboru czarne i No 8. Rozmiary dostępne od 41 do 43 - takie dosłownie najpopularniejsze. Wersja ze skóry cielęcej oraz zamszu wycenione na 4,5k, natomiast Cordovan za 6k. Pomierzyłem sobie te buty i najbardziej spodobały mi się Indy Boots - zaskakująco wygodne i dobrze leżące na moją dość wąską stopę, mimo kopyta C/E (czyli szerokiego). Należało tylko zejść z rozmiarem - zazwyczaj noszę amerykańskie 9,0 lub 9,5 US, tutaj pasowało 8,5. Natomiast wykonanie, detale itd. - powiem tak... chińczyki od Crush on Retro mają lepszą kontrole jakości, serio. Głupio mi było robić zdjęcia przy sprzedawcy (tak w ogóle niezwykle uprzejmy i pomocny pan), ale miejsce łączenia ramy było zrobione na odpier#$%@#, szwy.... no powiem tak, średnio równe, widoczne resztki kleju przy zelówce. Nie powiem, skóra bardzo fajna, jakościowa, ale przy butach za 4-5-6 tysięcy oczekuję kurde PERFEKCJI. Niemniej jednak, fajnie, że takie marka zawitała do Polski.
-
Wydaje mi się, że na niektórych zdjęciach, mankiety chyba mogłyby być zapięte na drugi guzik, wtedy rękaw koszuli byłby wyżej (zaraz za kostką a nie niżej zachodząc na dłoń) i mniej by wystawał zza rękawów marynarki.
-
Niestety nie mam na stałe butów z głównej/zwykłej linii, ale mogę powiedzieć coś więcej o TLB Artista. Moim zdaniem ładne kopyto, dobrej jakości skóra, a w skrócie.. kupiłbym drugi raz Z wymienionych przez Ciebie marek, na podstawie moich doświadczeń wybrałbym TLB. Zwykłą linie Carlos Santos również poleciłbym (nie miałem okazji nosić CS Handgrade). Berwicki odrzucam na starcie, miałem kilka par i zawsze kończyło się rozczarowaniem i bolącymi stopami. Yanko lubię nosić, ale jakość zamszu w moim modelu jest mocno średnia. Natomiast do Loake mam neutralny stosunek.