Piotr Kosek Napisano 24 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2021 Dzień dobry/wieczór, Na początek przywitam się, na forum jestem nowy. Bardzo ciekawe miejsce, póki co chłonę wiedzę, ale takiego tematu znaleźć nie umiałem, lub też go nie było. Mam takie kilkuletnie rękawiczki skórzane. Niestety pociemniały już na spodach (głównie palce) od użytkowania, zatłuszczenia itd. Czy znacie jakieś sposoby na doczyszczenie tego w domu? Szukałem różnych metod w necie, ale szczerze mówiąc co strona to inna porada. Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 24 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2021 Pan Jamroziński, znany producent rękawiczek, twierdzi, że można wyprać ręcznie, w płatkach mydlanych. Niestety ja nie jestem zadowolony z efektu, a oddałem je do prania Jamrozińskiemu osobiście. może się okazać, że wyjdzie sporo uszkodzeń i przetarć., których normalnie nie byłoby widać. Ja bym podszedł na sposób amerykański - użyl jakiegoś balsamu do galanterii i cieszył się z patyny :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Kosek Napisano 25 Styczeń 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2021 Jest to jakięs rozwiązanie, ale na żywo to nie wygląda najlepiej Jakbym nosił cały dzień beczki z olejem. Spróbuję z tymi płatkami, a w razie czego może się czymś przybarwi. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 25 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2021 Hestra na swoj stronie również zaleca pranie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
john220 Napisano 2 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2021 @Piotr Kosek To może i ja coś od siebie. Mały mazak do pommadiera, mydło do skór (raczej nie saddle soap, bo może być za mocne i zmyć pigment, zwyczajne szare mydło zaś nie powinno zaszkodzić), rękawiczka na rękę (łatwiej dojść do wszystkich zakamarków) i delikatnie szorować (to jednak delikatna skóra, nie chcemy uszkodzeń). Wysuszyć, nałożyć balsam do skór np. Saphir Cream Universelle, wyszczotkować. Z pewnością idealnie nie będzie, ale zdecydowanie lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Kosek Napisano 2 Marzec 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2021 Spróbuję i zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Runior Napisano 24 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2021 Jaki jest efekt końcowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi