seamaster Napisano 11 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2012 Witam, wybieram się pod koniec kwietnia po raz pierwszy do Werony. Czy znacie jakieś ciekawe miejsca zakupowe, w szczególności w zakresie butów? Oczywiście poza Via Mazzini, która jak znalazłem w necie jest bardzo drogim miejscem na zakupy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TYTUS Napisano 19 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2012 Mogę polecić kilka miejsc poza Weroną. Polecam http://www.mcarthurglen.it/noventadipiave/en jeśli chcesz ubrania znanych marek po naprawdę dobrych cenach. Butów też jest spory wybór ale przede wszystkim bardziej znanych włoskich marek. Napisz na czego szukasz a postaram Ci się podać dobry adres. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seamaster Napisano 26 Kwiecień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2012 Dziękuję za wskazanie tego miejsca - postaram się je odwiedzić. Tak jak napisałem celem nr 1 są buty. Niestety Werona to będzie jedyne miejsce we Włoszech gdzie się na trochę zatrzymam. Zasadniczym celem jest Lazurowe Wybrzeże. Jeżeli nic nie znajdę too w odwodzie mam sklep Lodinga w Nicei. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Napisano 27 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2012 Na via mazzini z tego co pamiętam są nie tylko najdroższe sklepy, ale też takie dla zwykłych śmiertelników, więc warto się tam przespacerowac Przy boggi (chyba po drugiej stronie ulicy) był sklep gdzie zaopatrzyłem się w kilka par chinosow, a i samo boggi jest warte odwiedzenia! Z butami Ci niestety nie pomogę, ale mam nadzieję, że te informacje Ci się przydadzą szczególnie boggi jest warte polecenia, bo za ceny porównywalne do polskiej średniej ( spodnie ok. 300 zł, koszule 200 - 300 zł) dostaje się dużo wyższą jakość A że nie samymi zakupami się żyje, to jeśli będziesz miał wolny wieczór to polecam odwiedzić arena di verona (o ile się nie mylę otwarta od maja, ale lepiej sprawdź). Opery w niezwyklej scenerii, warto zobaczyć nawet jeśli nie jest się jej miłośnikiem. A cena biletów też jest do przelkniecia(25€), tym bardziej, że nawet te najtańsze zapewniaja dobre doznania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 25 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2015 Na via S. Nicolo (obok placu S. Nicolo i potężnego kościoła S. Nicolo, jakieś 100 m. od Areny) jest włoski odpowiednik tikejmaksa - marynarki Boglioli, Tagliatore, LBM, Dolce & Gabbana i wiele innych, wszystko, jak się wydaje, made in Italy. Spory wybór chinosów Boglioli (27 ojro), marynarki po ok. 75 ojro. Jakichś super okazji (typu marynarki z kaszmiru albo lniane dwurzędówki) nie widziałem, ale oczywiście warto tam zajrzeć. 3/4 oferty adresowane jest jednak do pań. Sklep Boggi na via Mazzini ma bogatą ofertę, ale ceny, jak dla mnie, zaporowe - ciężko się zorientować, że są wyprzedaże. Z via Mazzini jeszcze rekleksja dotycząca sklepu Gucci - derby za 695 ojro - kopyto wzięte z butofilca budowlańca, skóra polerowana, no ale może warto, hendmejdinitaly i te rzeczy. Marynarka bawełniana za 1300 ojro - jakaś udziwniona, do chrzanu, podwójne kieszenie, jakieś chałowe naszywki, no ale może ja się nie znam, w końcu projektowali ją spadkobiercy Giotta i Tycjana. Ale zwykła, biała koszula za 650 ojro? W d... się komuś poprzewracało, nie mam pojęcia, kto to może chcieć kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi