Skocz do zawartości

Paul Smith - mocno przewartościowany producent

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gdyby ktoś szukał informacji na forum o tym producencie. Zamówiłem kiedyś 2 pary przy okazji większego zamówienia z UK crockettów. Jakościowo bardzo słabo, skóra korygowana na poziomie gino rossi lub nawet gorzej, dość nieprecyzyjne wykonanie. Kilka dni temu ponowiłem próbę przy okazji kolejnego zamówienia i jakość w innych modelach PS także pozostawia wiele do życzenia. Nie pisałbym o tej marce, gdyby ceny jej butów nie oscylowały w granicach 350-200 funtów i nie były sprzedawane przez sklepy oferujące sprawdzonych brytyjskich producentów.

• Oceniam pozytywnie 3
Opublikowano

Paul Smith nie jest i nigdy nie był producentem obuwia,( podobnie zresztą jak: odzieży,mebli, samochodów Mini Cooper You name it)..PS to designer i cena jaką się płaci za wyroby sygnowane jego nazwiskiem to jest podatek za jego talent  i nie ma nic wspólnego z jakością.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

@mayor
Uzupełnię jeszcze, że buty PS od pierwszego włożenia wyglądają bardzo słabo dla obserwatora z boku i takiego nieprzywiązującego wagi do butów i nieznającego się na nich. Dziś ku mojemu zdziwieniu zobaczyłem je w Vitkacu na poziomie -1. Na początku w ogóle nie myślałem, że to buty PS. Wziąłem je do ręki z powodu tego jak bardzo niekorzystnie wyglądały w otoczeniu wszystkich innych tam par, nawet w porównaniu do najtańszych i przecenionych Bally lub Armaniego.

@De Lasalle
Nie posługuje się polskim na co dzień. Korzystałem z rozumienia tego określenia w znaczeniu podobnym do spółka przewartościowana.

• Oceniam pozytywnie 1