Krzysiek_W Posted February 13, 2012 Report Share Posted February 13, 2012 W jakich butach chodzicie Panowie w sezonie letnim? oczywiście wiadome jest że raczej nie w czarnych i obowiązkowo na skórzanej podeszwie , ale może wrzucajmy tutaj jakieś linki, będzie łatwiej coś wybrać, bo zima się podobno kończy Ja znalazłem takie: Berwick na ebay.co.uk Aldeny na http://leathersoulhawaii.com Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Edward Posted February 13, 2012 Report Share Posted February 13, 2012 Jak mozesz podeslij linka - jak nie to ceny. oki znalazlem cena £159.99 Pozdrowka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PawelR Posted February 13, 2012 Report Share Posted February 13, 2012 Aldeny piękne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jkrol Posted February 13, 2012 Report Share Posted February 13, 2012 A jak jest z formalnością wiatrówek? Na co dzień do garnituru się nadają? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Janusz Posted February 13, 2012 Report Share Posted February 13, 2012 Teoretycznie są raczej bardziej nieformalne, niż formalne w mieście, ale przy upale 30C bezcenne Niestety, nigdzie nie widziałem jakiegoś lepszego opracowania dotyczącego tego rodzaju butów, ich historycznego pochodzenia i tym samym "oficjalnej" klasyfikacji. Ale z drugiej strony to jakoś długo nie szukałem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jan Posted February 13, 2012 Report Share Posted February 13, 2012 Czy ten temat nie był już wałkowany? Ja nosze takie buty jak przez wiekszą cześć roku - czarne, brazowe lub burgundowe wiedenki/angielki albo z akcentem na lato boat shoes i espadryle. Myślę w tym sezonie nad spectatorami, ale zawsze przepuszczę pieniądze na cos innego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
White Haven Posted February 13, 2012 Report Share Posted February 13, 2012 Na lato preferuje raczej zamsz. Szkoda tylko że jeszcze nie mam klasycznych zamszowych butów (same sportówki), ale zamierzam w najbliższym czasie to nadrobić - zamawiamy w kilka osób buty w nowym Nunes Correa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
h8r3d Posted February 13, 2012 Report Share Posted February 13, 2012 Owszem temat już był: viewtopic.php?f=1&t=693&hilit=Wszystko+na+sezon+letni Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Janusz Posted February 13, 2012 Report Share Posted February 13, 2012 Tak apropo wiatrówek (perferated shoes jeżeli się nie mylę): Moim zdaniem to bardzo dobra alternatywa dla kogoś, kto nie lubi zamszu na lato ani kapciuszków na gołą stopę, a i założenie sandałów nie wchodzi w grę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
White Haven Posted February 13, 2012 Report Share Posted February 13, 2012 Wiatrówki nosi się na gołą stopę? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WhiskeyPapa Posted February 13, 2012 Report Share Posted February 13, 2012 Tak apropo wiatrówek (perferated shoes jeżeli się nie mylę):Co do sposobu wykonania trzeciej pary, to spotkałem się z określeniem woven. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Janusz Posted February 13, 2012 Report Share Posted February 13, 2012 Tak apropo wiatrówek (perferated shoes jeżeli się nie mylę):Co do stylu wykonania trzeciej pary, to spotkałem się z określeniem woven. Aby być już całkowicie uczciwym, należy zaznaczać, że jedne to buty z perforowaną cholewką a drugie to plecionki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Edward Posted February 14, 2012 Report Share Posted February 14, 2012 Tak apropo wiatrówek (perferated shoes jeżeli się nie mylę): Moim zdaniem to bardzo dobra alternatywa dla kogoś, kto nie lubi zamszu na lato ani kapciuszków na gołą stopę, a i założenie sandałów nie wchodzi w grę. Ladne. Kiedys mialem podobne tylko polbuty. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamola Posted February 14, 2012 Report Share Posted February 14, 2012 Ja z myślą o lecie kupiłem w Zarze chukki z cienkiego zamszu bez podszewek-pojedyncza miękka skórka. Kiedyś miałem buty z takiego zamszu i w największe upały mi się noga nie parzyła. Jak się zbiorę w sobie to wrzucę gdzieś fotki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciato Posted February 14, 2012 Report Share Posted February 14, 2012 Tak apropo wiatrówek (perferated shoes jeżeli się nie mylę): . Można gdzieś obejrzeć więcej zdjęć tych butów ? - bardzo mi się podobają. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Janusz Posted February 14, 2012 Report Share Posted February 14, 2012 Tak apropo wiatrówek (perferated shoes jeżeli się nie mylę): . Można gdzieś obejrzeć więcej zdjęć tych butów ? - bardzo mi się podobają. To "prawdziwe" zdjęcie butów z katalogu Johna Lobb'a: http://www.classicshoesformen.com/shoes ... -1985425de Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysiek_W Posted February 14, 2012 Author Report Share Posted February 14, 2012 Tak apropo wiatrówek (perferated shoes jeżeli się nie mylę): http://www.johnlobbltd.co.uk/catalogue/ ... SS4677.JPG http://cdn.styleforum.net/0/09/525x525p ... ch8982.jpg https://lh3.googleusercontent.com/_Kvmd ... G_3718.JPG Moim zdaniem to bardzo dobra alternatywa dla kogoś, kto nie lubi zamszu na lato ani kapciuszków na gołą stopę, a i założenie sandałów nie wchodzi w grę. a jaki to producent? te 2 i 3 bardzo przyjemnie wyglądają Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WhiskeyPapa Posted February 14, 2012 Report Share Posted February 14, 2012 Do poczytania 2. http://www.styleforum.net/t/57955/austro-hungarian-school-of-shoemaking#post_911020 3. http://www.selectism.com/news/2011/07/11/crockett-jones-woven-chukka-boot/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysiek_W Posted February 14, 2012 Author Report Share Posted February 14, 2012 a co myślicie o takich wiatrówkach Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcelo Posted February 14, 2012 Report Share Posted February 14, 2012 Fajne , twoje ? Pozdrawiam Marcelo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysiek_W Posted February 14, 2012 Author Report Share Posted February 14, 2012 prawie, waham się nad kliknięciem "buy it now" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
White Haven Posted February 14, 2012 Report Share Posted February 14, 2012 A z ciekawości po ile są? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WhiskeyPapa Posted February 14, 2012 Report Share Posted February 14, 2012 To Bass Burlington, prawda? Zamawiasz z USA, czy znalazłeś coś bliżej? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysiek_W Posted February 14, 2012 Author Report Share Posted February 14, 2012 tak, to Bass'y. W granicach 120$ z wysyłką, więc całkiem nieźle Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
White Haven Posted February 14, 2012 Report Share Posted February 14, 2012 Sporo tego tam. Mi osobiście podobają się granatowe zamszaki. Jakby podeszwa była skórzana (wiem mam skrzywienie na tym punkcie ) brałbym z miejsca. EDIT A tak swoją drogą nie dojdzie przypadkiem VAT przy zamówieniu z USA? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts