Krzysiek_W Napisano 13 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2012 W jakich butach chodzicie Panowie w sezonie letnim? oczywiście wiadome jest że raczej nie w czarnych i obowiązkowo na skórzanej podeszwie , ale może wrzucajmy tutaj jakieś linki, będzie łatwiej coś wybrać, bo zima się podobno kończy Ja znalazłem takie: Berwick na ebay.co.uk Aldeny na http://leathersoulhawaii.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edward Napisano 13 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2012 Jak mozesz podeslij linka - jak nie to ceny. oki znalazlem cena £159.99 Pozdrowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelR Napisano 13 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2012 Aldeny piękne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkrol Napisano 13 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2012 A jak jest z formalnością wiatrówek? Na co dzień do garnituru się nadają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 13 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2012 Teoretycznie są raczej bardziej nieformalne, niż formalne w mieście, ale przy upale 30C bezcenne Niestety, nigdzie nie widziałem jakiegoś lepszego opracowania dotyczącego tego rodzaju butów, ich historycznego pochodzenia i tym samym "oficjalnej" klasyfikacji. Ale z drugiej strony to jakoś długo nie szukałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 13 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2012 Czy ten temat nie był już wałkowany? Ja nosze takie buty jak przez wiekszą cześć roku - czarne, brazowe lub burgundowe wiedenki/angielki albo z akcentem na lato boat shoes i espadryle. Myślę w tym sezonie nad spectatorami, ale zawsze przepuszczę pieniądze na cos innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 13 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2012 Na lato preferuje raczej zamsz. Szkoda tylko że jeszcze nie mam klasycznych zamszowych butów (same sportówki), ale zamierzam w najbliższym czasie to nadrobić - zamawiamy w kilka osób buty w nowym Nunes Correa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
h8r3d Napisano 13 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2012 Owszem temat już był: viewtopic.php?f=1&t=693&hilit=Wszystko+na+sezon+letni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 13 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2012 Tak apropo wiatrówek (perferated shoes jeżeli się nie mylę): Moim zdaniem to bardzo dobra alternatywa dla kogoś, kto nie lubi zamszu na lato ani kapciuszków na gołą stopę, a i założenie sandałów nie wchodzi w grę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 13 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2012 Wiatrówki nosi się na gołą stopę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WhiskeyPapa Napisano 13 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2012 Tak apropo wiatrówek (perferated shoes jeżeli się nie mylę):Co do sposobu wykonania trzeciej pary, to spotkałem się z określeniem woven. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 13 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2012 Tak apropo wiatrówek (perferated shoes jeżeli się nie mylę):Co do stylu wykonania trzeciej pary, to spotkałem się z określeniem woven. Aby być już całkowicie uczciwym, należy zaznaczać, że jedne to buty z perforowaną cholewką a drugie to plecionki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edward Napisano 14 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2012 Tak apropo wiatrówek (perferated shoes jeżeli się nie mylę): Moim zdaniem to bardzo dobra alternatywa dla kogoś, kto nie lubi zamszu na lato ani kapciuszków na gołą stopę, a i założenie sandałów nie wchodzi w grę. Ladne. Kiedys mialem podobne tylko polbuty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamola Napisano 14 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2012 Ja z myślą o lecie kupiłem w Zarze chukki z cienkiego zamszu bez podszewek-pojedyncza miękka skórka. Kiedyś miałem buty z takiego zamszu i w największe upały mi się noga nie parzyła. Jak się zbiorę w sobie to wrzucę gdzieś fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 14 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2012 Tak apropo wiatrówek (perferated shoes jeżeli się nie mylę): . Można gdzieś obejrzeć więcej zdjęć tych butów ? - bardzo mi się podobają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 14 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2012 Tak apropo wiatrówek (perferated shoes jeżeli się nie mylę): . Można gdzieś obejrzeć więcej zdjęć tych butów ? - bardzo mi się podobają. To "prawdziwe" zdjęcie butów z katalogu Johna Lobb'a: http://www.classicshoesformen.com/shoes ... -1985425de Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 14 Luty 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2012 Tak apropo wiatrówek (perferated shoes jeżeli się nie mylę): http://www.johnlobbltd.co.uk/catalogue/ ... SS4677.JPG http://cdn.styleforum.net/0/09/525x525p ... ch8982.jpg https://lh3.googleusercontent.com/_Kvmd ... G_3718.JPG Moim zdaniem to bardzo dobra alternatywa dla kogoś, kto nie lubi zamszu na lato ani kapciuszków na gołą stopę, a i założenie sandałów nie wchodzi w grę. a jaki to producent? te 2 i 3 bardzo przyjemnie wyglądają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WhiskeyPapa Napisano 14 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2012 Do poczytania 2. http://www.styleforum.net/t/57955/austro-hungarian-school-of-shoemaking#post_911020 3. http://www.selectism.com/news/2011/07/11/crockett-jones-woven-chukka-boot/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 14 Luty 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2012 a co myślicie o takich wiatrówkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcelo Napisano 14 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2012 Fajne , twoje ? Pozdrawiam Marcelo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 14 Luty 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2012 prawie, waham się nad kliknięciem "buy it now" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 14 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2012 A z ciekawości po ile są? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WhiskeyPapa Napisano 14 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2012 To Bass Burlington, prawda? Zamawiasz z USA, czy znalazłeś coś bliżej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 14 Luty 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2012 tak, to Bass'y. W granicach 120$ z wysyłką, więc całkiem nieźle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 14 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2012 Sporo tego tam. Mi osobiście podobają się granatowe zamszaki. Jakby podeszwa była skórzana (wiem mam skrzywienie na tym punkcie ) brałbym z miejsca. EDIT A tak swoją drogą nie dojdzie przypadkiem VAT przy zamówieniu z USA? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi