Artur Opublikowano 8 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2020 Moim zdaniem rękawy są za długie, a gdy ubierzesz koszulę z mankietami francuskimi, to rękaw marynarki ma na czym się oprzeć i wydaje się być odpowiedniej długości (dobrze widać to na drugim i trzecim zdjęciu) Cytuj
petrek Opublikowano 8 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2020 Tego to się nie spodziewałem. Może tylko dodam, że wystarczy kilka ruchów ręką i spinka i właściwie cały mankiet wychodzą spod marynarki. Tak powinno być? Bo mam co do tego poważne wątpliwości. Cytuj
pablocito Opublikowano 8 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2020 Tego to się nie spodziewałem. Może tylko dodam, że wystarczy kilka ruchów ręką i spinka i właściwie cały mankiet wychodzą spod marynarki. Tak powinno być? Bo mam co do tego poważne wątpliwości.No bo koszula ma za długie rękawy. Moim zdaniem rękawy marynarki są trochę za długie. Z przodu marynarka wyglada moim zdaniem ok. Długość marynarki też ok. Brakuje porządnego zdjęcia z tyłu, ale z tego, co widać na pierwszych zdjęciach faktycznie może być trochę za szeroka w ramionach. Cytuj
petrek Opublikowano 8 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2020 O właśnie, spodziewałem się że przede wszystkim koszula jest problemem co do marynarki: dostałem do przymiarki rozmiar jeszcze mniejszy, ale był już zdecydowanie za mały. Skoro kolejna opinia, że marynarka za duża, to wybiorę się do jakiegoś dobrego krawca i się pobawimy Bardzo dziękuję za wszelkie opinie. Swoją drogą, co sądzicie o dość zapomnianym dodatku, tj. opaskach do koszul? Zastanawiam się nad użyciem właśnie ich, tak by skrócić w ten sposób długość rękawa koszuli Cytuj
pablocito Opublikowano 8 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2020 O właśnie, spodziewałem się że przede wszystkim koszula jest problemem co do marynarki: dostałem do przymiarki rozmiar jeszcze mniejszy, ale był już zdecydowanie za mały. Skoro kolejna opinia, że marynarka za duża, to wybiorę się do jakiegoś dobrego krawca i się pobawimy Bardzo dziękuję za wszelkie opinie. Swoją drogą, co sądzicie o dość zapomnianym dodatku, tj. opaskach do koszul? Zastanawiam się nad użyciem właśnie ich, tak by skrócić w ten sposób długość rękawa koszuli Stylowa rzecz, ale zamiast tego można u krawca po prostu skrócić rękawy koszuli, nawet dołem. Mnie taka przyjemność u mojego małomiasteczkowego krawca wykonana przyzwoicie kosztuje 30 zł. Oczywiście ze 2,3 cm, jak więcej, to górą, ale nie kupuję koszul z rękawami za długimi o więcej niż 2 cm. 1 Cytuj
Ernestson Opublikowano 8 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2020 @petrek IMO jest całkiem nieźle jak na garnitur z wieszka. Kolor bardzo ładny. Z rękawami marynarki nie kombinuj. Odpuść tylko koszulę z mankietami na spinki bo niby elegantsza ale pod warunkiem że mankiet swobodnie porusza się w rękawie marynarki. Tutaj widać, że on się klinuje i to będzie wyglądało słabo. I nic bym nie zwężał, bardzo dopasowane marynarki na chudzielcach nie wyglądają dobrze no i jak w RTW zwęzi się plecy do takich jak w bespoke to nie będziesz mógł za bardzo ruszyć ręką. 4 2 Cytuj
petrek Opublikowano 9 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2020 Dziękuję bardzo za wszelkie odpowiedzi. Wszystkie opinie bardzo przydatne i rzeczowe, szczególnie dla osoby, która raczej jest na początku przygody z męską elegancją Koszulę w takim razie prawdopodobnie zakupię nową, oczywiście białą, z mankietami na guziki. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi