Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. blekit Napisano 20 Kwiecień 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2020 Dzisiaj chciałem opisać moje ostatnie (aczkolwiek odebrane już jakiś czas temu) zamówienie zrealizowane u Dawida. Od dłuższego czasu chodziła za mną marynarka we wzór gun club check w odcieniach niebieskiego. Chciałem coś mniej-więcej całorocznego (ewentualnie z pominięciem lata). Marynarka spełniająca większość wymagań była w SuSu w poprzedniej kolekcji F/W i prawie się na nią skusiłem. Ale w tym mniej więcej czasie udało mi się znaleźć na StyleForum ofertę sprzedaży tkaniny idealnie pasującej do moich wyobrażeń: Przy okazji jednej z przymiarek pokazałem ogłoszenie Dawidowi i usłyszałem od niego pozytywne opinie dotyczące tego producenta. Ponieważ cena była bardzo zachęcająca, zdecydowałem się pociągnąć za spust Ostatecznie zdecydowałem się na jednorzędową marynarkę z otwartymi klapami, kieszeniami z patkami i lekkim wypełnieniem ramion. W porównaniu do poprzednich realizacji od Dawida, ta została mocniej dopasowana w talii. Poza tym Dawid wprowadził jakieś inne zmiany w konstrukcji, ale prawdę mówiąc nie pamiętam już co konkretnie to było @Ernestson - może Twoja pamięć jest lepsza? Ostateczny efekt pod względem dopasowania, spasowania wzoru, jakości wykonania jest moim zdaniem jak zawsze bardzo dobry. Na wysokości lewej łopatki występuje lekkie załamanie - jego skorygowanie wiązało by się z rozjechaniem wzoru (z powodu wymienionego na końcu posta chciałem oszczędzać tkaninę). Dlatego zdecydowaliśmy się z Dawidem na zostawienie tego tak jak jest. Zdjęcia z pierwszego wyjścia. Pogoda była na tyle fajna, że pozwoliła na zrobienie ich bez płaszcza. Dzięki temu lepiej widać również spodnie z cavalry twillu uszyte przez Dawida parę tygodni wcześniej. Podtrzymuję swoją wcześniejszą opinię, że jeżeli chodzi o tkaninę na sezon zimowy, to cavalry twill zjada flanelę bez popijania. Z ciekawostek - materiału było aż 3.5 metra. Pozwoliło to mojej narzeczonej na uszycie marynarki dla siebie - może w przyszłości uda mi się ją namówić na zrobienie kilku zdjęć. Tymczasem, aby uniknąć przesadnej koordynacji między nami, będę czasem musiał zrezygnować z założenia tej marynarki i wybrać coś innego 21 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 20 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2020 Jaka konstrukcja ramion? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 21 Kwiecień 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2020 @mosze ramiona mają lekkie wypełnienie - tak jak w pozostałych zamawianych przeze mnie marynarkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 21 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2020 Super.Bardzo fajny wzór kratki. Ciekawy ale niedominujacy.Miło widzieć Wasze kolejne projekty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi