laleczka Napisano 23 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2020 Tytuł humorystycznie nawiązuje do sytuacji z tego wątku https://forum.butwbutonierce.pl/topic/7308-osovski-zwroty-nie-polecam/ ale sama sytuacja śmieszna (przynajmniej dla mnie) nie jest. Ale do sedna. Pracownia Zaremba po dokonaniu zwrotu produktu nie zwraca pieniędzy, a do tego tłumaczy się że już to zrobiła, a na pytania o potwierdzenie przelewu nie odpisuje. W zasadzie jak ktokolwiek mi odpisze na wiadomość to jest sukces, bo zwykle ignorują jakiekolwiek wiadomości. Niby telefony pomagają bo odbierają je normalnie ale co z tego jak problem nadal nie jest rozwiązany. Pojawiają się tłumaczenia, że trwa reorganizacja, że trwa zmiana na spółkę, że ktoś zapomniał etc itp itd. Co ciekawe, gdy składałem zamówienie to ktoś z obsługi odpisywał czasami wręcz natychmiastowo Krótka historia zamówienia. 1. 17 września 2019 zamówiłem w sklepie Zaremba (przez https://zarembabespoke.com/pl/sklep/) kurtkę sztruksową safari. 2. 19 września paczka była dostępna do odbioru w paczkomacie 3. Niestety musiałem ją zwrócić, 27 września miałem już miałem gotową etykietę i ostatecznie paczka wyruszyła w drogę 1 października (łącznie minęło 8 dni roboczych, 12 licząc dni wolne). W zasadzie nawet nie jestem pewien czy jeszcze liczę na ten zwrot, ale może jakimś cudem ktoś zobaczy ten post i zastanowi się dwa razy przed zamówieniem w Zaremba Bespoke NOWOGRODZKA 15 00-511 WARSZAWA . Edit: Zwrot ostatecznie otrzymałem w ubiegły weekend 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Piotr B Napisano 27 Styczeń 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2020 Płaciłeś: - Kartą debetową/kredytową on-line lub kurierowi kartą przy odbiorze - stosujesz chargeback w swoim banku - Kartą debetową/kredytową on-line przez paypal - stosujesz chargeback w swoim banku lub składasz wniosek do paypal - przez paypal - składasz wniosek przez paypal - płaciłeś przelewem lub kurierowi gotówką - składasz na najbliższym komisariacie lub w prokuraturze doniesienie o podejrzeniu popełnieniu przestępstwa U Zaremby jakiś rok temu kupiłem czarne oksfordy Vass, chyba nawet tehttps://zarembabespoke.com/pl/product/vass-shoes-old-english/ W rozmowie telefonicznej mówili,że są to buty pełnowartościowe, itd., po otrzymaniu okazało się, że były to buty przymiarkowe dla klientów do mierzenia długości spodni i garniturów. Cholewka sfatygowana, podeszwy nie porysowane po 2-3 przymiarkach na podłodze, ale wytarte, takie jakie się robią po długim chodzeniu w butach na skórze po dywanach, wykładzinach. Ciągle własciciel albo był zajęty zamówieniem albo miał pilne zlecenia albo był na jakichś szkoleniach we Włoszech i tak przez pół roku. Dopiero chargeback pozwolił mi na odzyskanie pieniędzy. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laleczka Napisano 27 Styczeń 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2020 @Piotr B W sumie o tym nie pomyślałem, rozmawiałem już z rzecznikiem konsumentów i miałem już wysłać odpowiednie pisemko ale nie głupim pomysłem jest skorzystać z Chargebacka (jak go mam). Dzięki, zainteresuje się tematem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 27 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2020 @Piotr B Dosyć szokujące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artisan Napisano 3 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2020 Jak dla mnie to nawet bardzo szokujące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal. Napisano 11 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2020 Jesli chce Wam się bawić w takie rzeczy to macie prawo ubiegać się jeszcze o odsetki ustawowe. Pewnie wyjdą z tego grosze ale może nauczą firmę stosować się do obowiązującego prawa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laleczka Napisano 20 Marzec 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2020 Nareszcie udało mi się otrzymać zwrot, temat do zamknięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi