zbyszek k Napisano 9 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2018 Witam serdecznie, W czym śpicie? Ostatnimi czasy chciałem kupić sobie piżamę, ale prawie 90% tego na co natrafiłem to było niestety jakieś badziewie (i nie tylko tu mówię o sztucznych materiałach, niestety). Wzory, krój i materiał pozostawiają wiele do życzenia. Czy Wy też macie z tym kłopot, a może macie jakieś sprawdzone sklepy/ miejsca gdzie można kupić fajną piżamę?P.S. Te pozostałe 10% to rzeczywiście wydawały się dobre, tylko cena około 600 zł -1 000 zł to chyba trochę za dużo, jak dla mnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diminished Napisano 9 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2018 6 godzin temu, zbyszek k napisał: Wzory, krój i materiał pozostawiają wiele do życzenia. Śpij w garniturze 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajdowskip Napisano 9 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2018 Nie noszę garniturów, ale też mam ten problem co @zbyszek k. Po prostu piżamy mi się nie podobają, czasem coś trafi się na zalando. Podobnie nie mogę kupić szlafroka, bo wszędzie jakieś poliestrowe badziewie. Ani to ciepłe, ani przyjemne, ani ładne. Z kolei klasyczne i dobrej jakości piżamy mają ceny, których nie warto dawać za ubranie jednak "użytkowe". Wydaje mi się, że był tu gdzieś wątek na ten temat. Poszukaj dobrze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyszek k Napisano 9 Styczeń 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2018 2 godziny temu, Diminished napisał: Śpij w garniturze Hmm, no próbowałem ale nie jest za wygodnie Diminished a to jak to u Ciebie wygląda? w czym preferujesz spać? Jak widzę nie tylko ja mam z tym kłopot, że ciężko jest znaleźć dobrą, wygodną i po prostu fajną - ładną piżamę, wiec może ktoś ma jakiś sprawdzony sposób żeby sobie z tym poradzić (jakiś sklep stacjonarny, link do sklepu internetowego itp.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diminished Napisano 9 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2018 W czymkolwiek, co jest wygodne, nikt mnie nie ogląda wtedy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyszek k Napisano 10 Styczeń 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2018 hmm, ok, rozumiem Ale to @Diminished to w w czym chodzisz po domu/ czy śpisz, już nie musi się podobać Tobie, tak po prostu i być wygodnym? Bo ja raczej właśnie w taką stronę szukam, niż garnituru do spania... Może masz coś fajnego do polecenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artisan Napisano 10 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2018 Mi kiedyś po pewnej imprezie zdarzyło się zasnąć w garniturze. Nie było wygodnie . Od tej pory zdecydowanie preferuje piżamy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcelli Napisano 10 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2018 Są jeszcze dwie niemieckie firmy, które specjalizują się w produkcji piżam: schiesser i novila. Ta pierwsza ma umiarkowane ceny. Jakość tkaniny lepsza niż u polskich producentów, ale cena też wyższa. Jest to optymalny wybór.Novila produkuje piżamy najwyższej jakości. Tkaniny są super - jak jedwab. Niestety, mało która piżama kosztuje mniej niż 120 euro. Drogo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 10 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2018 Panowie, przyznam że nie czuję problemu - śpię nago, śpię w bokserkach, śpię w zwykłych piżamach z tesco, każda z opcji jest dla mnie ok - jak chcecie czegoś więcej niż zwykła piżama, nie piszcie że 100 czy 120 euro to drogo - to tyle co porządna koszula a macie w tej cenie cały garnitur piżamowy.Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyszek k Napisano 10 Styczeń 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2018 @eye_lip nie no racja te 100-120 euro to jest okej, pod warunkiem że idzie za tym jakość. Ja mam wrażenie, że niestety w czasach w jakich żyjemy to niestety nie zawsze cena = jakość... i mamy tego przykłady również u nas w kraju Odpowiednia tkanina, szycie nie w chinach, wszystko kosztuje i jeśli takie czynniki ma wpływ na cenę to jest okej, to oczywiste. @Marcelli Dzięki, popatrzę na to co mają A w ogóle skoro już to wybrzmiało to jak to u Was Panowie wygląda? Wolicie spać nago, w bokserkach, w piżamie "z tesco", czy tych z lepszych materiałów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 10 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2018 Ja śpię w pidżamach z bawełny, krótki rękaw, krótkie spodenki, Atlantic i podobne klimaty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zimmermann Napisano 10 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2018 Ja czytałem kiedyś że powinno się unikać ściągaczy i gumek w strojach do spania, bo utrudniają przepływ krwi czy coś w ten deseń. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajdowskip Napisano 10 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2018 @Pawel_S 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zimmermann Napisano 10 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2018 @gajdowskip Uśmiałem się! Nic lepiej nie mogło potwierdzić mich słów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyszek k Napisano 10 Styczeń 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2018 @gajdowskip hahaha, wszystko jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi