Diminished Napisano 29 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Sierpień 2017 Jestem osobą młodą, szczupłą, o niezbyt szerokich ramionach. Postanowiłem kupić do nowego garnituru jedwabny krawat Vistula o szerokości 6cm, która jest zbliżona do szerokości klap marynarki. Z racji mojego wzrostu, używam węzła Alberta (podwójny four in hand). Mam problem z uzyskaniem "łezki" w tym krawacie - nie tworzy się samoistnie, nie da się nawet uformować jej ręcznie, w najlepszym wypadku wychodzi z tego wąski rowek, który wygląda fatalnie. Nie miałem z tym problemu nawet w tanich krawatach z poliestru czy mikrofibry, były to jednak krawaty o szerokości 8cm. 1. Czy to jest wina tego krawata, czy po prostu nie da się uzyskać łezki przy sześciu centymetrach, w dodatku na gładkiej, śliskiej tkaninie? 2. Czy, waszym zdaniem, łezka jest obowiązkowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 29 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Sierpień 2017 Nie nie jest obowiązkowa, ale istotnie poprawia wygląd. Wąskie krawaty nie wyglądają najlepiej, trzymaj się 8 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikołaj.J Napisano 29 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Sierpień 2017 1. Krawaty od Vistula Group są wąskie w miejscu gdzie zazwyczaj powstaje węzeł, nawet w tych najszerszych - 8 cm. Sprawia to, że trudniej uzyskać łezkę, trzeba się postarać, a kiedy już wyjdzie to nie wygląda zbyt dostojnie. 2. Jak wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diminished Napisano 29 Sierpień 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Sierpień 2017 49 minut temu, Servetch napisał: Wąskie krawaty nie wyglądają najlepiej, trzymaj się 8 cm. A co z zasadą, że szerokość krawata powinna odpowiadać klapom marynarki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MH_fan Napisano 29 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Sierpień 2017 11 minut temu, Diminished napisał: A co z zasadą, że szerokość krawata powinna odpowiadać klapom marynarki? Następnym razem kup marynarkę, której klapy mają 7,5cm lub więcej szerokości, i możesz nosić do niej nawet krawaty mające 10cm szerokości i będzie to dobrze wyglądać. Zasady są po to żeby je naginać, chociaż oczywiście tylko wtedy, gdy dobrze to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 29 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Sierpień 2017 Wąskie klapy również nie wyglądają więc także trzymaj się 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi