AMM Napisano 26 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2017 Odebrałem od krawca spodnie w kratę, szyte na miarę. Nie wiem sam co myśleć. Wiem, że coś jest nie tak, ale nie jestem w stanie samodzielnie stwierdzić co. Stąd też prośba do Was o pomoc. Z góry bardzo przepraszam za fatalną jakość zdjęć. Moje zastrzeżenia budzi : - fałdowanie z przodu - odstająca kieszeń (tak jakby była źle wszyta, czuje zgrubienie, da się to poprawić ?) - zbyt długie ? Nie jestem pewny, czy zmniejszenie spodni tu i ówdzie nie spotęguje fałdowania ? W pasie leżą idealnie. PS. zdjęcie tyłu spodni jest wyjątkowo niekorzystne (w rzeczywistości nie fałdują się tak znacznie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 26 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2017 Podwiń trochę nogawki, zobacz jak się będą układać spodnie. Widać, że coś się gdzieś zablokowało i trochę konstrukcja się rozlazła - ale moim zdaniem efekt nie jest jakiś straszny. Jeżeli po podwinięciu trochę nogawek efekt będzie ten sam - możliwe, że w okolicach bioder są za obszerne, zbierz trochę, zapnij szpilkami i wtedy zobacz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AMM Napisano 26 Kwiecień 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2017 Dzięki za pomoc. Mam nadzieję, że krawiec sobie z tym poradzi i da radę uratować heh? Z tym podwinięciem mam kłopot, bo automatycznie wydają mi się za krótkie z tyłu i boku. Wtedy chyba trzeba jeszcze bardziej zwężyć (obecnie 18,5). Zastanawia mnie też linia kantu, nie układa się z przodu tylko ucieka na boki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziko Napisano 26 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2017 W biodrach to one są raczej za wąskie, widać to na przedostatnim zdjęciu, pewnie dlatego ucieka szew. Poniżej zresztą też są za wąskie, a marszczenie wynika z tego, że są jednocześnie przydługie. Przydałoby się lepsze zdjęcie z boku (takie jak pozostałe, nie "z ręki") by to dokładniej ocenić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Fedak Napisano 27 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2017 Spodnie ewidentnej nie trzymają kantów. Czy w środku jest wszyta kolanowka? przy tej szerokości spodni dołem (dosyć wąskie) przydałoby sie je minimalnie skrócić. Efekt załamujących sie spodni pod siedzeniem z tylu moze wynikać z dwóch rzeczy. Albo za ciasne sa w udzie, albo twoje "siedzenie" jest raczej płaskie niż wypukłe i należy obniżyć stan spodni (pas) tyłem. Btw, co to za materiał? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi