Lunatyk Napisano 8 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Sierpień 2016 Witam Moja szkoła wymaga noszenia koszul (błękitnych bez wzorów), chciałbym sobie sprawić kilka nowych sztuk. Nie dysponuję jednak wysokim budżetem, mianowicie około 100zł. Chciałbym kupić przynajmniej 2-3 koszule, ale wiem, że modele w tak niskiej cenie będą co najwyżej przeciętnej jakości. Jestem bardzo szczupłą osobą, więc koszule nie mogą być typu regular fit. Chciałbym je również przymierzyć. Uważam, że krawat najlepiej komponuje się z kołnierzykami typu Kent, Włoskim lub Hai, ale button down również przejdzie. Zapomniałem dodać, że mam problem z nadpotliwością, co do tej pory wiązało się z noszeniem koszulek pod spodem. Jakoś zdawało to egzamin, ale było stosunkowo ciepło. Pragnę również nadmienić, że w najbliższym czasie będę nosił taki wynalazek: Będzie w kolorze cielistym. Myślę, że może on pomóc w nadmiernym poceniu się, bo dwa pasy idą pod pachą, więc mógłbym tam podkładać jakąś chusteczkę, która wchłaniałaby pot. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 8 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Sierpień 2016 Jak masz 100 złotych na 2-3 koszule, to chyba tylko Wólczanka wchodzi w grę. Są też trzypaki koszul w Marks&Spencer mniej-więcej w tej cenie, ale nie polecam, zawierają z tego co pamiętam 15-20% poliestru i są raczej marne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kewin Napisano 9 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Sierpień 2016 Tak, teraz w Wólczance możesz kupić 3 koszula do 100zł http://www.wolczanka.pl/70-na-wszystko-on-koszule-meskie-wlc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 9 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Sierpień 2016 w kwestii pocenia się: spróbuj zastosować perspiblock, powinno pomóc i będzie lepiej "pajączek" do prostowania pleców jest trochę niewygodny przy noszeniu, ale takie jest jego przeznaczenie - nie powoduje znacznego zwiększenia potliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 9 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Sierpień 2016 Plus zamiast wymyślać jakieś pasy, kup przewiewny podkoszulek (bawełna / prążki), który zaprojektowany został ze 100 lat temu właśnie do zbierania ewentualnego potu. Do kupienia w Pepco za 8zł: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 9 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Sierpień 2016 3 minuty temu, Caporegime napisał: Plus zamiast wymyślać jakieś pasy @Caporegime to korektor postawy, a nie pochłaniacz potu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lunatyk Napisano 9 Sierpień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Sierpień 2016 1 godzinę temu, Kewin napisał: Tak, teraz w Wólczance możesz kupić 3 koszula do 100zł http://www.wolczanka.pl/70-na-wszystko-on-koszule-meskie-wlc Nie widzę nigdzie niebieskiej (błękitnej) o kroju slim fit Godzinę temu, Krzysiek_W napisał: w kwestii pocenia się: spróbuj zastosować perspiblock, powinno pomóc i będzie lepiej "pajączek" do prostowania pleców jest trochę niewygodny przy noszeniu, ale takie jest jego przeznaczenie - nie powoduje znacznego zwiększenia potliwości Perspiblock razem z potem zatrzymuje wodę w organizmie.. Nosiłem przez jeden dzień pożyczony. Wprawdzie kilka rozmiarów za mały, ale znacznego dyskomfortu nie powodował. Godzinę temu, Caporegime napisał: Plus zamiast wymyślać jakieś pasy, kup przewiewny podkoszulek (bawełna / prążki), który zaprojektowany został ze 100 lat temu właśnie do zbierania ewentualnego potu. Do kupienia w Pepco za 8zł: Nosiłem koszulki bawełniane pod spodem, które miały wchłaniać pot. Wchłaniały, ale było mi w nich ciepło, zwłaszcza latem. Te "pasy" pomagają odciążyć kręgosłup i utrzymać prawidłową postawę. Chciałem je tylko nadprogramowo wykorzystać do tego celu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 9 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Sierpień 2016 Sprawdź w sklepach stacjonarnych, może będzie większy wybór niż w sklepie internetowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lunatyk Napisano 9 Sierpień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Sierpień 2016 Promocja będzie obowiązywała przy zakupie w sklepie stacjonarnym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 9 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Sierpień 2016 Ale podkoszulek z prążkami (powinien być trochę przezroczysty)? Bo to jest spora różnica między jednolitą bawełną - sam używam ich latem, zimą właśnie używam z "pełnej" bawełny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Syen Napisano 9 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Sierpień 2016 Może jakaś sieciówka? Zobacz np. w top secret, hm. W reserved mają chyba część kolekcji koszul w których kołnierzyk (nie mówiąc brzydko) jako tako ujdzie. Nikomu nie polecam, ale ostatecznie, jeśli chcesz coś kupić na szybko, a za jakiś czas wymienić to możesz zajrzeć do recmana - naprawdę ostatecznie. Spodziewaj się dodatku poliestru i bardzo krótkiego użytkowania tych koszul. Natomiast krój i kołnierzyk powinien Ci pasować. Zerknij może na mangooutlet, prochnik, vistulę, zalando? W wólczance nie kupuj koszul, które były w cenie regularnie 100 zł - połowa koszuli to poliester, reszta jak najbardziej ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
560sec Napisano 9 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Sierpień 2016 @Lunatyk Jeśli masz blisko do sklepu Peek&Cloppenburg to również tam warto zajrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lunatyk Napisano 10 Sierpień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2016 Przeglądam ofertę Top Secret i muszę stwierdzić, że mają świetne ceny. Co sądzicie o tych koszulach? http://www.topsecret.pl/koszula-meska-bawelniana-slim-fit-koszula-dlugi-rekaw-z-kolnierzykiem-z-mankietami-do-pracy-elegancka-na-co-dzien-skl1626-top-secret,31672,215,pl-PL.html?color=KOLOR_8&size=40/41 http://www.topsecret.pl/koszula-meska-bawelniana-slim-fit-koszula-dlugi-rekaw--do-pracy-na-co-dzien-skl1567-top-secret,26224,215,pl-PL.html?color=KOLOR_131 http://www.topsecret.pl/koszula-meska-bawelniana-slim-fit-koszula-dlugi-rekaw--do-pracy-na-co-dzien-skl1567-top-secret,26224,215,pl-PL.html http://www.topsecret.pl/koszula-meska-bawelniana-slim-fit-koszula-dlugi-rekaw-klasyczna-slim-fit-elegancka-skl1902-top-secret,43177,215,pl-PL.html?color=KOLOR_8&size=44/45 http://www.topsecret.pl/koszula-meska-bawelniana-shaped-fit-koszula-dlugi-rekaw-taliowana-do-pracy-elegancka-na-co-dzien-tkl0201-troll,33962,215,pl-PL.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lunatyk Napisano 10 Sierpień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2016 Żeby nie tworzyć niepotrzebnie nowego wątku, spytam tutaj. Jaki węzeł proponujecie do poliestrowego krawatu? Jest obowiązkowym elementem mojego codziennego ubioru, którego zmienić nie mogę. Jakie węzły najlepiej wyglądają przy takich krawatach? Prince Albert, Half Windsor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Syen Napisano 10 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2016 W tej cenie jak najbardziej ok. Pierwsza z dodatkiem poliamidu i elastanu, ale w takiej ilości, w tej cenie koszuli może być. Mi się podoba 2 i 3. Tylko zauważ, że mają długie rękawy, np. 42/43 - rękaw aż 69 cm! Ja przy wzroście 176 noszę około 64/65 cm W reserved widzę druga rzecz z przeceny - 50%. Zobacz np. http://www.reserved.com/pl/pl/man/all-3/clothes/shirts/pl842-50x/slim-fit-checkered-shirt-with-italian-collar-- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lunatyk Napisano 10 Sierpień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2016 Niestety żaden wzór nie może być, a szkoda, bo koszula fajna W piątek się przejadę do galerii i przymierzę modele z Top Secret i Wólczanki. Założyłem dziś moją koszulę Hugo Boss, której co prawda nie wkładam zbyt często, ale krój ma idealny. Szkoda, że nie są na moją kieszeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi