Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ramiona bardzo ładne; ogólnie - garnitur ładnie wygląda. Nie za bardzo przekonuje mnie jedynie położenie guzików - jak dla mnie, są za nisko i zbyt blisko siebie (za bardzo skupione), i coś mi nie gra.

Opublikowano

Ile czekałeś na realizację zamówienia? I co rozumiesz przez rozsądny stosujnek jakości do ceny? Wybieram się w końcu sierpnia do Neapolu i może rozważyłbym odwiedzić krawca :)

Opublikowano

Pierwszą przymiarkę Panowie są w stanie zrobić w ciągu 4 dni, skończenie garnituru w ciągu kolejnych 10 (o ile bardzo zależy Ci na czasie). Cena za igłę to w tym momencie EUR 1300.

Generalnie w sierpniu we Włoszech się nie pracuje, więc polecałbym udać się do zakładu w pierwszych dniach września.

Opublikowano

Tak, sporo tam zdjęć z pracowni.

Tutaj jeszcze wykrój mojej marynarki:IMG_20160405_121506.jpg

A tutaj bawełniana marynarka, na którą miałem przyjemność rzucić okiem dwa tygodnie temu podczas ostatniej wizyty (ważyła niewiele więcej niż moja koszula):

IMG_20160704_173525.jpgIMG_20160704_173535.jpg

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano

Nie ma tam nic poza cieńką warstwą płótna.

Ciekawym elementem technicznym, o którym nie wspomniałem, a typowym dla krawiectwa w Neapolu (a może i gdzie indziej we Włoszech) jest też pociągnięcie przedniego cięcia na klatce piersiowej na sam dół, a nie przenoszenie go na bok jak to ma miejsce w wielu innych miejscach na świecie i w RTW.

tumblr_o5ofofjxzk1u1lcr0o1_1280.jpg

Widać to gołym okiem na marynarce bawełnianej powyżej

• Oceniam pozytywnie 1