Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. p_b Napisano 19 Lipiec 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2016 Długo mi zajęło znalezienie okazji do cyknięcia kilku fotek garnituru wykonanego przez Davide Tofaniego z Neapolu. Pracownia jednak zdecydowanie zasługuje na reklamę na forum, dbałość o szczegóły i standard wykonania są bowiem na świetnym poziomie. Panowie szyją w stylu neapolitańskim, stosunek jakości do ceny uważam za bardzo rozsądny. Poza Davide w pracowni jest również jego syn Aristide, który mówi po angielsku. Adres to Via Monte di Dio 3/C, telefon +39 368 341 3320. 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musa19 Napisano 19 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2016 @p_b, świetne ramiona. Przy okazji, co to za buty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 19 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2016 @p_b Super garnitur i dopasowanie, szczerze zazdroszczę. Gratulacje! Wydaje mi się że bez biletówki wyglądałoby to jeszcze lepiej, ale to już kwestia osobistych upodobań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_b Napisano 19 Lipiec 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2016 Dzięki Panowie. Buty to TJ. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 19 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2016 Ramiona bardzo ładne; ogólnie - garnitur ładnie wygląda. Nie za bardzo przekonuje mnie jedynie położenie guzików - jak dla mnie, są za nisko i zbyt blisko siebie (za bardzo skupione), i coś mi nie gra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacho Napisano 20 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2016 Ile czekałeś na realizację zamówienia? I co rozumiesz przez rozsądny stosujnek jakości do ceny? Wybieram się w końcu sierpnia do Neapolu i może rozważyłbym odwiedzić krawca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_b Napisano 21 Lipiec 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2016 Pierwszą przymiarkę Panowie są w stanie zrobić w ciągu 4 dni, skończenie garnituru w ciągu kolejnych 10 (o ile bardzo zależy Ci na czasie). Cena za igłę to w tym momencie EUR 1300. Generalnie w sierpniu we Włoszech się nie pracuje, więc polecałbym udać się do zakładu w pierwszych dniach września. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacho Napisano 21 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2016 Dzięki. Będę tam na przełomie miesięcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 21 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2016 Bardzo fajny garnitur. Przeglądam http://sartoria-tofani.tumblr.com/ - jest co oglądać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_b Napisano 21 Lipiec 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2016 Tak, sporo tam zdjęć z pracowni. Tutaj jeszcze wykrój mojej marynarki: A tutaj bawełniana marynarka, na którą miałem przyjemność rzucić okiem dwa tygodnie temu podczas ostatniej wizyty (ważyła niewiele więcej niż moja koszula): 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dapi Napisano 21 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2016 Bardzo fajna marynarka z kory. Ogólnie latem jestem zdecydowanym fanem kory bawełnianej a nie lnu. Gratuluję garnituru - rozumiem że góra ma jakieś wypełnienie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_b Napisano 21 Lipiec 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2016 Nie ma tam nic poza cieńką warstwą płótna. Ciekawym elementem technicznym, o którym nie wspomniałem, a typowym dla krawiectwa w Neapolu (a może i gdzie indziej we Włoszech) jest też pociągnięcie przedniego cięcia na klatce piersiowej na sam dół, a nie przenoszenie go na bok jak to ma miejsce w wielu innych miejscach na świecie i w RTW. Widać to gołym okiem na marynarce bawełnianej powyżej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi