Jakub Wieczorek Posted February 2, 2016 Report Share Posted February 2, 2016 Cześć, poszukuję szwajcarskiego zegarka do garnituru, z pozłacaną kopertą i automatycznym systemem. Kopera jak najcieńsza, aby chowała się pod mankiet. Tarcza biała lub czarna (obojętne), najlepiej bez żadnych udziwnień. Budżet 800 Polskich Nowych Złotych (jeżeli jakość będzie naprawdę dobra, to mogę zwiększyć budżet) Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hargin Posted February 2, 2016 Report Share Posted February 2, 2016 Rozumiem, że nie szukasz nowego zegarka? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lubo69 Posted February 2, 2016 Report Share Posted February 2, 2016 Nie kupuj zegarka, z którego cieszyłby się Twój dziadek (chyba że to dla dziadka w prezencie). Złocenie wytrze się, zanim zostaniesz studentem, a później zegarek będzie niesprzedawalny. "Szwajcarski" zegarek automatyczny za 800 zł jest wart tyle co "angielskie" buty za 100 funtów, czyli niewiele. W takim przypadku najczęściej szwajcarski zegarek jest w połowie chiński, a angielskie buty w 90% hinduskie. Jeśli ma być automat (co doskonale rozumiem), to w stali i Seiko, Orient, coś w tym rodzaju; albo skarbonka i składać. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
a4ry Posted February 2, 2016 Report Share Posted February 2, 2016 Nie ma szwajcarskich automatów za 800 pln . Chyba, że Jakub chce kwarca? Z takim budżetem zdecydowanie jak wyżej Orient albo Seiko. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hargin Posted February 2, 2016 Report Share Posted February 2, 2016 Bywają, ale używane Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lubo69 Posted February 2, 2016 Report Share Posted February 2, 2016 Nie ma szwajcarskich automatów za 800 pln . Chyba, że Jakub chce kwarca? Z takim budżetem zdecydowanie jak wyżej Orient albo Seiko. Szwajcarskich nie ma, "szwajcarskie" jak najbardziej są, np. Adriatica. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
swordfishtrombone Posted February 2, 2016 Report Share Posted February 2, 2016 Skarbonka i składać. Albo do zadawania szyku kup sobie zegarek kieszonkowy, w tym budżecie znajdziesz coś ładnego. Nie żartuję, sam mam i nawet czasem noszę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
a4ry Posted February 2, 2016 Report Share Posted February 2, 2016 Adriatica automat za 800 pln? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lubo69 Posted February 2, 2016 Report Share Posted February 2, 2016 Pierwszy z brzegu (tonneau, ale Adriatica automat): http://fabrykazegarkow.pl/zegarek-adriatica-automatic-a8089-1221a Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jakub Wieczorek Posted February 2, 2016 Author Report Share Posted February 2, 2016 A taki? http://fabrykazegarkow.pl/zegarek-adriatica-automatic-a1197-r213a Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
a4ry Posted February 2, 2016 Report Share Posted February 2, 2016 lubo69, zaskoczyło mnie, że jeszcze eta siedzi w środku, po czym doczytałem że jednak claro . To taki szwajcar jak jak z czegoś tam waltornia. Jakub Twój strzał jednak jest świetny o ile nie ma błędu w opisie. Za 1000 dostajesz mechanizm eta i szafir. A jeszcze rano myślałem że nie da się w tej cenie kupić takiego zegarka. Ale ten świat się zmienia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lubo69 Posted February 2, 2016 Report Share Posted February 2, 2016 O ile podtrzymuję wszystko co napisałem, o tyle 1K zł za ten zegarek to jest bardzo dobra cena; podejrzanie dobra, więc należałoby sprawdzić sprzedawcę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
swordfishtrombone Posted February 2, 2016 Report Share Posted February 2, 2016 ...a w dodatku w okienku po prawej można negocjować cenę. Po tym, jak udało mi się zejść do 750 (czyli o 25%), przestałem dalej sprawdzać. To nie może być prawda. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kyle Posted February 2, 2016 Report Share Posted February 2, 2016 W ostatnim linkowanym tylko luneta jest pozłacana, a miała być cała koperta. Przy rozmiarze 41 mm i grubości 11mm nie będzie też zaliczał się do zbioru jak najcieńszych. Poza tym szwajcarskość Adriatici jest co najwyżej formalna i ciocia ecia w środku wiele w tym nie zmienia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
a4ry Posted February 2, 2016 Report Share Posted February 2, 2016 Niby sklep zaufany, nie wiem czy to nie to samo co zegarownia. Wymieniony zegarek kosztuje połowę więcej u innych sprzedawców, a więc tylko brać i nie wybrzydzać . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZygKarcz Posted February 2, 2016 Report Share Posted February 2, 2016 Wszedłem w temat, bo sam poszukuję zegarka w podobnej cenie (choć niekoniecznie w powyższych standardach), ale ten ostatni link okazał się świetną zabawą! Udało mi się "wynegocjować" cenę do 504 pln. Chyba pozostaje tylko kupować? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hargin Posted February 2, 2016 Report Share Posted February 2, 2016 Ja bym wybrał wysyłkę za pobraniem 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jakub Wieczorek Posted February 2, 2016 Author Report Share Posted February 2, 2016 ...a w dodatku w okienku po prawej można negocjować cenę. Po tym, jak udało mi się zejść do 750 (czyli o 25%), przestałem dalej sprawdzać. To nie może być prawda.Słaby jesteś ja wytargowałem 504 zł. Sklep na opineo.pl opinię ma bardzo dobrą, posiadają też sklep stacjonarny w Warszawie. Jeszcze trochę poszukam, ale jak nie znajdę niczego lepszego, to biorę ten egzemplarz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
swordfishtrombone Posted February 2, 2016 Report Share Posted February 2, 2016 Nie siedzę w tej branży, ale rabatu 50% na "prawdziwy" (nie: modowy) zegarek to jeszcze nie widziałem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts