kaligraf Napisano 26 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2016 Cześć wszystkim, przybyłem do Was z konkretnym pytaniem (a później pewnie wrócę z jeszcze niejednym - tak, nie jestem obeznany w temacie). Mam problem z rozpoznaniem skóry, no a co za tym idzie doborem odpowiednich do niej środków. Jak się domyślacie, nie chcę samodzilnie nakładać nic, co mogło by ją uszkodzić - zdjęcie w załączeniu. Żeby nie było - zadanie domowe próbowałem odrobić, naczytałem się trochę, ale nubuk moim zdaniem na pewno to nie jest, ale też nie licowana skóra na pewno. Jest matowa w dotyku, jednak zero włosia. Myślałem o anilinie... coś w tę stronę? Potrzebuję dobrać coś do regularnej konserwacji i impregnacji (dotąd używany był tylko standardowy impregnat w sprayu), obawiam się że nie wystarcza. Chyba, że Waszym zdaniem wymaga jakiejś ekstremalnej renowacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VonOrlock Napisano 26 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2016 Znawcą nie jestem, ale mi to wygląda po prostu na ekstremalnie przesuszoną skórę licową. W takim wypadku byłaby potrzebna przede wszystkim solidna warstwa tłuszczu i później krem, żeby odżywić barwę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaligraf Napisano 26 Styczeń 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2016 Dzięki bardzo za Twoją opinię. Myślisz bardziej o kremie jak Saphir Renovator czy koloryzujący Pommadier? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 26 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2016 renovator, a pózniej pommadier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewc24 Napisano 26 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2016 Wg mnie to "wysuszenie skóry", to złudzenie optyczne. Skóra jest wykańczana powierzchniowo jakąś odmianą wosków, które podczas pracy pękają, tworząc taki właśnie efekt. Jak dla mnie, to bardzo niesympatyczna skóra do jakiejkolwiek pracy. Jak słusznie zauważył @VonOrlock należałoby stosować tłuste kremy, nawet sam tłuszcz by nie zaszkodził, natomiast nie dawałbym wcale pommadiera. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi