Koval Napisano 21 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2016 Panowie, potrzebuję na tydzień wypożyczyć auto (segment C lub ew. D) w rozsądnej cenie. Polecicie coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serwacy Napisano 21 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2016 Jeśli użyczasz samochód na tydzień, to lepiej w małej wypożyczalni. Cena wynajmu jest niższa i zawsze możesz jeszcze ponegocjować stawkę. W dużych miedzynarodowych wypożyczalniach np. EUROPCAR lub AVIS mają wyższe stawki, raczej bez możliwości negocjacji. Nie wiem skąd jesteś? Polecam np. firmę JOKA Rent a Car, lub PANEK Rent a Car https://joka.com.pl/kontakt-biura-wynajmu.html http://www.ipanek.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
29-ty Napisano 24 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2016 iPanek rzeczywiście godna polecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 25 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2016 Będę potrzebował samochodu na dosłownie pół doby,czy któryś z Panów ma jakieś doświadczenie w podobnej materii:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
29-ty Napisano 27 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2016 Będę potrzebował samochodu na dosłownie pół doby,czy któryś z Panów ma jakieś doświadczenie w podobnej materii:)iPanek.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 30 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2016 Kierując się zawartymi tutaj wpisami poleciałem rodzinie z zagranicy wypożyczalnię ipanek. Muszę stwierdzić, że nie jest całkiem różowo. Firma nie widziała możliwości wypożyczenia samochodu osobie dysponującej standardowym amerykańskim prawem jazdy. Jest to wyłącznie widzimisię firmy, gdyż konkurencja działająca na Okęciu (jakieś "rent a car" w pomarańczowej kolorystyce, nie pamiętam nazwy) nie widziała w tym zakresie żadnej przeszkody, wypożyczając prawie nowego Jaguara (1000 km przebiegu) w cenie jedynie 10% wyższej niż Avensis w ipanek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
el-biczel Napisano 30 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2016 Calkowicie teoretycznie amerykanskie prawo jazdy jest nie uznawane w Polsce, ale jeszcze nie widzialem policjanta, ktory by sie do niego przyczepil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 30 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2016 http://supernowosci24.pl/500-zl-mandatu-za-amerykanskie-prawo-jazdy/ Artykuł dosyć stary, ale chyba aktualny? Szczerze mówiąc trochę się zdziwiłem. Tym bardziej że w drugą stronę to działa bezproblemowo - mój szwagier przejechał chyba całe Stany na polskim prawku i nikt mu przy kontrolach z tego tytułu nie robił problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kropek Napisano 30 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2016 Wygląda to trochę inaczej. Aby podróżować po USA należy wyrobić międzynarodowe prawo jazdy (notabene, które wygląda jak mniejszy i chudszy zeszyt do uwag z podstawówki, wykonany z szaroburej makulatury ze zdjęciem przyczepionym zszywaczem ). W momencie gdy przebywamy w USA bodajże ponad 3 miesiące (chociaż na 100% nie jestem pewny czy to 3 czy 6 miesięcy) należy zdać prawo jazdy amerykańskie. Jednak do tego obecnie potrzebny jest ichniejszy odpowiednik numeru pesel czyli numer ubezpieczenia społecznego. Jeszcze nie tak dawno w/w numer nie był potrzebny i każdy mógł podczas pobytu zdobyć amerykańskie prawo jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brazzi Napisano 31 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2016 Co prawda kilka lat temu, ale wypożyczałem samochód w USA trzy razy na polskie prawo jazdy, w wypożyczalni mieli jedynie problem z tym, ze było wydane bezterminowo, a mają rubrykę, gdzie muszą wpisać datę wygaśnięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Subaryta Napisano 3 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2016 20 lat temu w USA wypożyczaliśmy samochód, nie było problemu z kwestią prawa jazdy - za to kilkanaście razy upewniali się, czy barbarzyńcy zza morza widzieli kiedyś skrzynię automatyczną i potrafią ten cud techniki obsługiwać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 3 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2016 20 lat temu w USA wypożyczaliśmy samochód, nie było problemu z kwestią prawa jazdy - za to kilkanaście razy upewniali się, czy barbarzyńcy zza morza widzieli kiedyś skrzynię automatyczną i potrafią ten cud techniki obsługiwać. ja znam polskich inżynierów, którzy skończyli politechniki i wyemigrowali do ameryki północnej. Przy wizycie w Polsce, wypożyczyli samochody, ale nie bardzo pamiętali jak to się robi żeby zmienić bieg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi