Beny23 Napisano 7 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2015 Dzisiaj miałem przyjemność uczestniczyć w trunk show i zamówić parę rękawiczek bespoke. Są to moje pierwsze rękawiczki szyte na miarę. Do wyboru były przepiękne skóry z kozy, owcy, sarny, renifera, iguany, krokodyla, kapibary i pekari. Wypełnienia do wyboru kaszmir, francuski królik i można także sobie zażyczyć bez wypełnienia/unlined. Opcji jest sporo i wszystkie kombinacje dozwolone. Thomas podejmie się spełnienia każdej zachcianki klienta bo przy mnie czterech innych klientów zamawiało. Co do kolorystyki to Thomas posiada na składzie większość kolorów tęczy a do tego przepiękne brązy i czernie. Cieszę się że miał do przymiarki rękawiczki w moim rozmiarze gdyż jako osoba wysoka i były koszykarz mam dość długie i masywne palce. Thomas zmierzył moje dłonie dokładnie i zatwierdził wybór skóry oraz wypełnienia. Ceny bardzo przystępne. Od $150 do $500 w zależności od wybranej skóry i wypełnienia. Rękawiczki są szyte ręcznie co widać na poniższych zdjęciach. Jeżeli będziecie we Wiedniu to szczerze polecam rękawiczki Thomasa. Jak mało kto zna się na rzeczy gdyż jego manufaktura istnieje od 1845 roku. Jest to najstarsza manufaktura we Wiedniu robiąca rękawiczki na zamówienie. Jak myślicie który model z zamieszczonych zdjęć zamówiłem? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi78 Napisano 8 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2015 Wszystkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol606 Napisano 8 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2015 Wybacz ale jakoś nie umiem docenić. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 8 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2015 Jeżeli chodziło o "docenić", to prawdę powiedziawszy ja także nie umiem. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 8 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2015 Może to kwestia tego, że rękawiczki są typowo "męskie" - czyli mają szwy na wierzchu. Ale z drugiej strony to szycie w tęcze jest strasznie pretensjonalne i przaśne. Aż się przykro robi jak się widzi tak skatowane niektóre skóry, które mogłyby być czymś lepszym. Zakład ma w swojej ofercie już całkiem fajne i eleganckie modele: http://leffot.com/shop/index.php/accessories/gloves/nappa-gloves-dark-brown-cashmere-lining.html Ale cena trochę z kosmosu, szczególnie jak przypomnimy sobie, że dolar jest za 4zł (czyli cena za rękawiczki to 1k w górę) i dobrze znanego nam Czesława, który za swoje wyroby życzy sobie 160zł. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 8 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2015 Beny, fajnie że zwiedzasz takie miejsca i publikujesz zdjęcia! To bardzo cenny wkład w forum, zwłaszcza że żadnego agenta w Wiedniu chyba nie mamy . Oczywiście ląduje plusik. Natomiast niestety nie podzielam entuzjazmu co do tych rękawiczek. Beżowe i zielone, mimo wykonania ze skory egzotycznych, wyglądają po prostu nieładnie, te pierwsze wręcz przypominają hand-made rękawice do rugby. Zamszowe granatowe czy szare owszem, są ładne, natomiast jak już wspomniał Capo, w tej cenie warszawscy rzemieślnicy są w stanie zrobić pięć par, i to porównywalnej jakości. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torunianin Napisano 9 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2015 Zgadzam się, że warszawscy rękawicznicy spokojnie uszyli by na tym samym poziomie, tylko niestety nie mają takie wyboru skór i wypełnień. To mnie zawsze najbardziej boli u Jamrozińskiego. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi