Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na zdjęciu tkanina prezentuje się bardzo ładnie. Zechciałby Pan zdradzić, jaki był koszt zakupu?

Ubiegnę, korzystając z linka do sprzedawcy wklejonego wcześniej w tej dyskusji: 

http://www.ebay.co.uk/itm/DORMEUIL-70-SUPER-140-s-30-KIRGYZ-WHITE-WOOL-SUITING-FABRIC-BY-Dormeuil-3-5m-/221721591954?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item339fa30092

z aukcji wynika, że ok. 240zł/mb.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Maciato - dziękuję

musa 19 - zgodnie z odp MP

Materiał dopiero zobaczę na żywo w czerwcu. Aby nie tracić na wysyłce do PL, paczka poszła do Oxfordu. Garnitur i tak będę dopiero szył od sierpnia.

Poczytałem troszkę o tej tkaninie i uważam, że 41.42 GBP to bardzo dobra cena.

Opublikowano

Nie "macałem materiału" i nie piszę w kontekście okazji i przeznaczenia - ale przy swojej dość daleko posuniętej awersji do pasków Royal Blue, a w dalszej kolejności Persian Blue na pewno ustawiłbym przed tkaniną Dormeuil :) Ale sama tkanina jest fantastyczna i jestem bardzo ciekawy efektów. Przy okazji - bardzo dziękuję za link do sprzedawcy! Będę obserwował, bo już teraz widzę, że ma kupny fajnych tkanin w fantastycznej cenie.

Opublikowano

Mateusz - Royal Blue jest przepięknym kolorem i jakość materiału jest bardzo dobra (oceniam z wzorów kt otrzymałem).  Osobiście bardzo lubię paski i jest to jeden z powodów, dlaczego wybrałem Dormeuil i być może dobiorę jeszcze jedną tkaninę w bardzo ciemnym granacie (również w paski).

Z RB zrezygnowałem z 2 powodów:

1. mam kilka jednolitych garniturów w granacie, szarym i czarnym, w tym jeden szyty na miarę. 

2. Gładkie garnitury są łatwo dostępne - Vistula, Bytom, Prochnik, SS, itd - zawsze można coś znaleść, co po małej przeróbce u krawca będzie wyglądało przyzwoicie. Nie jest już tak łatwo o przepiękny garnitur w kratę lub paski 

Faktycznie sprzedawca ma sporo ciekawych tkanin, w bardzo dobrej cenie. 

Opublikowano

Z Twoimi argumentami trudno się nie zgodzić :) Ja na razie nie znalazłem niczego RTW na siebie co łatwo (lub wręcz co się da) poprawić, więc o każdym garniturze dla siebie myślę w kategorii MTM/bespoke, a moja szafa na razie jest dość biedna. :) 

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Dzis odebralem tkaniny I jestem zachwycony!!

Dormeuil KirgyzWhite - jest to  najlepsza tkanina jaka do tej pory kupilem. Przemila w dotyku, przepiekny kolor  (zdjecie niestety przeklamuje) w rzeczywistkosci zblizony do odcieni z zawiniecia z lewej strony.

Tkanina w krateczke jest wykonana przez Batley & Robinson (nigdy nie slyszalem o nich). Zdecydowanie warta wiecej niz 17 GBP za m. Kolor calkiem zblizony do tego na zdjeciu.

Goraco polecam.

P.S. Przepraszam za brak polskich znakow.

• Oceniam pozytywnie 1
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Za tydzień rozpoczyna się proces szycia nowych 2 garniturów.

Pierwszy z z tkaniny Dormeuil KirgyzWhite (zdjęcie na str 2).

Drugi garnitur będzie również z tkaniny Dormeuil, jednak bardziej casualowej:

attachicon.gifDor.jpg

Mam nadzieję, że pierwsze zdjęcia będą już w styczniu

Ile mb kupiłeś?

• 1 miesiąc temu...