zaki Napisano 12 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2015 Powiedzcie proszę, co sądzicie o samym materiale ? Czy nie za cienka ta wełna jak na płaszcz ? Tak jak koledzy mówią to zdecydowanie za mało jak na zimowy płaszcz. Watoliny też nie ma co dawać, bo płaszcz stanie się strasznie ciężki. Dobra gramatura na płaszcz na polską zimę to 600g wzwyż. Może uszyj z tego jednak garnitur? Lekki płaszcz jesienny też wchodzi w grę, o ile tkanina nie jest zanadto garniturowa. Prążek na jodełce to tylko widziałem w próbnikach garniturowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol606 Napisano 12 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2015 W próbnikach Zakiego widziałem wełnę płaszczową na zasadzie 2ply, 800gram - idealna na mocne zimy. 630 gram z próbników Harrison'a (próbnik coat). Nie znaczy to, że nie możesz uszyć płaszcza, po prostu nie będzie zimowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vickson Napisano 13 Styczeń 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2015 Dla Ciebie komedia a dla mnie dramat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Awopiotr Napisano 13 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2015 Rozmawiałem z kuśnierzem z ul. Koszykowej o futrzanych kołnierzach. Do męskiego płaszcza zaproponował nutrię lub barana. Dowiedziałem się jeszcze, że raczej odradza kołnierze przypinane gdyż źle się układają, odstają, itp. Mimo to spróbuję z przypinanym. Kwestią otwartą pozostaje rodzaj futra. Vickson: rozumiem, że po zmianie projektu nie ma szans na wykorzystanie futerka? Szkoda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vickson Napisano 14 Styczeń 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2015 Futerko zostanie wykorzystane w płaszczu. Jak tylko udźwignę sprawę finansowo, ruszę z projektem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 14 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2015 Posty o spodniach przeniesione tutaj: https://forum.butwbutonierce.pl/topic/3240-janusz-kruszewski-spodnie/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi