Skocz do zawartości

Producenci, marki butów: Zign

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Przeglądając Zalando natknąłem się na markę Zign. Sposobało mi się to, że w cenie standarodwych koszmarków, Zign ma w ofercie buty wyglądające w miarę klasycznie. Patrząc an zdjęcia tych butów mam wrażenie, że jest to dobra alternatywa jeśli 500+ zł za buty to za dużo. Zwłaszcza, że w okolicy 500zł i tak nie ma dużego wyboru.

Oto kilka par które wyglądają całkiem nieźle:

http://www.zalando.pl/zign-oksfordki-czarny-zi112a0br-q11.html

http://www.zalando.pl/zign-sznurowane-sportowe-brazowy-zi112a0bw-o11.html

http://www.zalando.pl/zign-botki-sznurowane-brazowy-zi112d00s-o11.html

http://www.zalando.pl/zign-botki-sznurowane-brazowy-zi112d03i-o11.html?size=41

W razie gdyby linki przestały być aktualne załączam obrazki.

Co myślicie o tych butach i tej marce? Maił ktoś z Was te buty bądź chociaż widział je na żywo?

post-5950-0-08199300-1414426596_thumb.pn

post-5950-0-58271600-1414426596_thumb.pn

post-5950-0-03296000-1414426597_thumb.pn

post-5950-0-55111800-1414426597_thumb.pn

Opublikowano

Co do marki Zign nie wiem, chyba made in China (szkoda kasy), W cenie około 500zł czy wyżej można między innymi znaleźć markę Gordon&Bros, Sergio Moretti teraz na Zalando  mają bardzo dużo ciekawych promocji,

Jak poszukujesz butów o określonej sumie polecam sklep: http://sklep.klasycznebuty.pl  mają bardzo duży wybór klasycznych modeli między innymi wyżej wymienionej marki Gordon&Bros, pozdrawiam

Opublikowano

Kosztują teraz sporo mniej niż 500 (280-380, nie licząc trzewików, które są droższe) więc zupełnie inna pólka cenowa niz 500.

Możesz zamówić, sam ocenic i oddać za darmo. Jeśli się zdecydujesz tak zrobić, opisz doznania.

Opublikowano

Myślę, że możesz darować sobie z góry ten eksperyment, wziąć same Barkery a kasę przeznaczoną na Zign przepić, wydać na kobiety lub roztrwonić :)

Cytat z George'a Besta: on twierdził, że resztę pieniędzy .... zmarnował  8-)

Opublikowano

Roztrwonił, zmarnował - jeden ... (zacytowal bym tatusia ale nie wypada na tym eleganckim forum) :)

Ciekaw jestem, które buty kolega Przemek zamówił. Czasem w zimę, aż żal wyjśc na ulice nawet na chwilę, przydałyby mi się jakies budżetowe... 

Opublikowano

Panowie, czy naprawdę potrzebny jest ten wątek, w którym na 14 postów znalazłem cztery zawierające jakiekolwiek informacje o butach Zign?

Za chwilę będzie wątek o butach z CCC, bo w nich można dobrze wejść w błoto, lub w coś innego...

Opublikowano

Nie wiem czym się tak ciśnieniujesz, nie jesteś zainteresowany to nie czytaj. Nie powielamy wątków (co bywa irytujące) a piszemy w jednym.

Ps. Jakby na innych wątkach nie było off-tops.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Myślę, że każda firma, choćby tańsza niż Zign, ma prawo do opisania jeśli robi buty klasyczne. Jest wątek zbiorczy o butach tańszych ale o butach Zign tam nic nie było.  Do tego to jest temat bardziej w stylu "Zastanawiam się nad kupnem" niż opis marki.

Opublikowano

Właśnie dzisiaj dostałem buty tej firmy. Co prawda nie są eleganckie, tylko białe, minimalistyczne sneakersy, których wykończenie i detale powinny być właściwie tożsame ze wszystkimi liniami. Jak mod uzna za zbytni casual, to proszę z czystym sercem wyrzucić.

61.jpg

51.jpg

81.jpg

Opublikowano

I jak wrażenia? Zdjęcia nie pokazują większych wad chyba.

Nie lubię zachwalać nadmiernie swoich zakupów, ale te buty są naprawdę jak dla mnie porządne. Skóra fajna w dotyku, szycie też wygląda dobrze. Środek schludnie wykończony bez luźnych czy odstających nici. Są wygodne, a kopyto na duży plus, no ale to but sportowy więc zero odniesienia do eleganckich. Tak myślę.

Ok, na siłę. Są różnice między "łamaniem się" buta jednego, a drugiego ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wczoraj przyszły do mnie czarne Oxfordy.

+ Buty wyglądają ładnie

+ wydają się dobrze amortyzować.

+ Kupiłem rozmiar 41 i buty nie cisną nigdzie przy długości stopy 26.5 oraz tęgości G/H.

+- Zrobione są ze skóry "polished leather" czyli odpowiednio spreparowanej by się łądnie świeciła. Kwestia preferencji. Nie trzeba się narobić żeby buty wyglądały łądnie ale za to skóra jest sztywniejsza i słabiej przyjmuje pastę.

- W lewym bucie przy jednym ze szwów znalazłem pęknięcie na skórze na wysokości ok 2-3 cm od podeszwy: zdjęcie ZignOxford2.png

- W lewym bucie cholewka była krzywo przyklejona do podeszwy, Patrząc na but z góry widać że cholewka przykrywa większość podeszwy z lewej strony, z prawej natomiast podeszwa dużo bardizej wystaje: zdjęcie ZignOxford3.png Prawy but ma cholewkę przyklejoną równo na środku.

Ogólnie miałem pecha z lewym butem. Nie wiem czy to standardowe problemy czy pojedyncza wpadka. W każdym razie polecam na wszelki wypadek zakup od razu dwóch par i odesłanie jednej. Pomijając problem z lewym butem to polecam te oxfordy osobom które chcą mieć klasyczne buty w okolicy 300zł (349zł - 40zł za zapisanie się do newslettera).

Zastanowie się jeszcze czy chcę te Oxfordy. Jeśli się zdecyduję to pewnie zamówię inna parę zanim tą odeślę by nie dostać jej z powrotem.

Poniżej zdjęcia.

post-5950-0-36150800-1415889105_thumb.pn

post-5950-0-94231900-1415889105_thumb.pn

post-5950-0-47747300-1415889106_thumb.pn

post-5950-0-98175500-1415889106_thumb.pn

post-5950-0-70444400-1415889107_thumb.pn