Heathcliff Napisano 27 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2014 Witam, Przeglądając Zalando natknąłem się na markę Zign. Sposobało mi się to, że w cenie standarodwych koszmarków, Zign ma w ofercie buty wyglądające w miarę klasycznie. Patrząc an zdjęcia tych butów mam wrażenie, że jest to dobra alternatywa jeśli 500+ zł za buty to za dużo. Zwłaszcza, że w okolicy 500zł i tak nie ma dużego wyboru. Oto kilka par które wyglądają całkiem nieźle: http://www.zalando.pl/zign-oksfordki-czarny-zi112a0br-q11.html http://www.zalando.pl/zign-sznurowane-sportowe-brazowy-zi112a0bw-o11.html http://www.zalando.pl/zign-botki-sznurowane-brazowy-zi112d00s-o11.html http://www.zalando.pl/zign-botki-sznurowane-brazowy-zi112d03i-o11.html?size=41 W razie gdyby linki przestały być aktualne załączam obrazki. Co myślicie o tych butach i tej marce? Maił ktoś z Was te buty bądź chociaż widział je na żywo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekfryzjer Napisano 27 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2014 Co do marki Zign nie wiem, chyba made in China (szkoda kasy), W cenie około 500zł czy wyżej można między innymi znaleźć markę Gordon&Bros, Sergio Moretti teraz na Zalando mają bardzo dużo ciekawych promocji, Jak poszukujesz butów o określonej sumie polecam sklep: http://sklep.klasycznebuty.pl mają bardzo duży wybór klasycznych modeli między innymi wyżej wymienionej marki Gordon&Bros, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szego Napisano 27 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2014 Kupiłem kiedyś za około 170 zł. Za taką cenę wykonane przyzwoicie. Przy rozchodzeniu mocno obcierały. Teraz są już bardzo wygodne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heathcliff Napisano 27 Październik 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2014 Mam Gordony(też obcierają przy rozchadzaniu) i Nordy z serii Elite. Patrzę a te buty z czystej ciekawości. @Szego dzięki za informacje. A jakość wykonania i skórę jakbyś ocenił? Podobnie jak np Ryłko, Kazar itp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sekret Napisano 28 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2014 Kosztują teraz sporo mniej niż 500 (280-380, nie licząc trzewików, które są droższe) więc zupełnie inna pólka cenowa niz 500. Możesz zamówić, sam ocenic i oddać za darmo. Jeśli się zdecydujesz tak zrobić, opisz doznania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szego Napisano 28 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2014 Podobnie do Wojasów. Te Zign brzydko się załamują. Ogólnie mówiąc są średnie. Do 200 zł można brać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heathcliff Napisano 28 Październik 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2014 @Sekret Jak będę mógł zamrozić tysiaka to może tak zrobię. @Szego Dzięki za opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heathcliff Napisano 28 Październik 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2014 Jeśli dowiozą Barkery to możliwe że zrobię eksperyment Zakupię czarne oxfordy Zign i Barker i na przemian będę w nich chodził. Obydwie pary odpowiednio pielegnował i za 1-2 lata wkleję zdjęcia porównujące stan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sekret Napisano 28 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2014 Myślę, że możesz darować sobie z góry ten eksperyment, wziąć same Barkery a kasę przeznaczoną na Zign przepić, wydać na kobiety lub roztrwonić 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek94 Napisano 30 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2014 Sam zamówiłem na Zalando buty Zing. Za mniej niż 150złOsobiście mam nadzieję, że będą dobrze się nosić i będą godne polecenia, na studencką kieszeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 30 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2014 Trzymamy kciuki i czekamy na recenzję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyz Napisano 30 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2014 Myślę, że możesz darować sobie z góry ten eksperyment, wziąć same Barkery a kasę przeznaczoną na Zign przepić, wydać na kobiety lub roztrwonić Cytat z George'a Besta: on twierdził, że resztę pieniędzy .... zmarnował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sekret Napisano 31 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2014 Roztrwonił, zmarnował - jeden ... (zacytowal bym tatusia ale nie wypada na tym eleganckim forum) Ciekaw jestem, które buty kolega Przemek zamówił. Czasem w zimę, aż żal wyjśc na ulice nawet na chwilę, przydałyby mi się jakies budżetowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek94 Napisano 31 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2014 Zimowe raczej nie są Uznałem że pierwsze zamówienie powinno być skromne. Link do butów: http://www.zalando.pl/zign-sznurowane-sportowe-brazowy-zi112a0ar-o11.htmlPs. Patrząc tak 2 raz na buty,stwierdzam ze mam obawy co do podeszwy, głównie kolorystki. Ale obiecuję jak je dostanę to zrobię zdjęcia i opisze czy warto. Nie ukrywam, że cena kusi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sekret Napisano 3 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2014 Żadne buty do garnituru jakie mam nie są zimowe, chodzi mi o to, ze jak już muszę wejść w śnieg i błoto to wolę to zrobić np. w butach Zign:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 3 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2014 Panowie, czy naprawdę potrzebny jest ten wątek, w którym na 14 postów znalazłem cztery zawierające jakiekolwiek informacje o butach Zign? Za chwilę będzie wątek o butach z CCC, bo w nich można dobrze wejść w błoto, lub w coś innego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sekret Napisano 3 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2014 Nie wiem czym się tak ciśnieniujesz, nie jesteś zainteresowany to nie czytaj. Nie powielamy wątków (co bywa irytujące) a piszemy w jednym. Ps. Jakby na innych wątkach nie było off-tops. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heathcliff Napisano 3 Listopad 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2014 Myślę, że każda firma, choćby tańsza niż Zign, ma prawo do opisania jeśli robi buty klasyczne. Jest wątek zbiorczy o butach tańszych ale o butach Zign tam nic nie było. Do tego to jest temat bardziej w stylu "Zastanawiam się nad kupnem" niż opis marki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 3 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2014 Tylko, że do "dumania nad zakupem" też jest stosowny wątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heathcliff Napisano 3 Listopad 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2014 Źle mnie zrozumiałeś może, pisałem, że tamten temat o butach tańszych jest właśnie taki od dumania. Ten nie ma takim być. Tutaj wymiana zdań na temat marki, ocena wyglądu i jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 3 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2014 No teraz zrozumiałem Cię doskonale Dzięki interpunkcji i prawidłowemu szykowi zdania można uniknąć dwuznaczności Co do zasady popieram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 4 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2014 Właśnie dzisiaj dostałem buty tej firmy. Co prawda nie są eleganckie, tylko białe, minimalistyczne sneakersy, których wykończenie i detale powinny być właściwie tożsame ze wszystkimi liniami. Jak mod uzna za zbytni casual, to proszę z czystym sercem wyrzucić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heathcliff Napisano 4 Listopad 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2014 I jak wrażenia? Zdjęcia nie pokazują większych wad chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 4 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2014 I jak wrażenia? Zdjęcia nie pokazują większych wad chyba. Nie lubię zachwalać nadmiernie swoich zakupów, ale te buty są naprawdę jak dla mnie porządne. Skóra fajna w dotyku, szycie też wygląda dobrze. Środek schludnie wykończony bez luźnych czy odstających nici. Są wygodne, a kopyto na duży plus, no ale to but sportowy więc zero odniesienia do eleganckich. Tak myślę. Ok, na siłę. Są różnice między "łamaniem się" buta jednego, a drugiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heathcliff Napisano 13 Listopad 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2014 Wczoraj przyszły do mnie czarne Oxfordy. + Buty wyglądają ładnie + wydają się dobrze amortyzować. + Kupiłem rozmiar 41 i buty nie cisną nigdzie przy długości stopy 26.5 oraz tęgości G/H. +- Zrobione są ze skóry "polished leather" czyli odpowiednio spreparowanej by się łądnie świeciła. Kwestia preferencji. Nie trzeba się narobić żeby buty wyglądały łądnie ale za to skóra jest sztywniejsza i słabiej przyjmuje pastę. - W lewym bucie przy jednym ze szwów znalazłem pęknięcie na skórze na wysokości ok 2-3 cm od podeszwy: zdjęcie ZignOxford2.png - W lewym bucie cholewka była krzywo przyklejona do podeszwy, Patrząc na but z góry widać że cholewka przykrywa większość podeszwy z lewej strony, z prawej natomiast podeszwa dużo bardizej wystaje: zdjęcie ZignOxford3.png Prawy but ma cholewkę przyklejoną równo na środku. Ogólnie miałem pecha z lewym butem. Nie wiem czy to standardowe problemy czy pojedyncza wpadka. W każdym razie polecam na wszelki wypadek zakup od razu dwóch par i odesłanie jednej. Pomijając problem z lewym butem to polecam te oxfordy osobom które chcą mieć klasyczne buty w okolicy 300zł (349zł - 40zł za zapisanie się do newslettera). Zastanowie się jeszcze czy chcę te Oxfordy. Jeśli się zdecyduję to pewnie zamówię inna parę zanim tą odeślę by nie dostać jej z powrotem. Poniżej zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi