aleksander999 Posted October 27, 2014 Report Share Posted October 27, 2014 witam, planuję otworzyć atelier w Oslo, czy ktoś w Was ma firmę za granicą? Czy orientujecie się może jaka jest konkurencja w Norwegii i czy warto "pakować się" na tamtejszy rynek? Zaznaczam , że jesteśmy małym rodzinnym przedsiębiorstwem, które nie zamierza konkurować z wielkimi firmami, jednak chcielibyśmy znaleźć swoich klientów. Proszę o radę, przeraża mnie trochę zakładnie firmy w obcym kraju:/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ernestson Posted October 27, 2014 Report Share Posted October 27, 2014 Nie mam pojęcia o Norwegii ale przypuszczam, że tym którzy jakieś mają łatwiej będzie odpowiedzieć na Twoje pytania jeżeli napiszesz coś więcej o swoim przedsiębiorstwie i produktach. Skracasz spodnie czy szyjesz garnitury tak dobre jak Zaremba, Krupa&Rzeszutko czy GestModa? Jak ktoś ma udzielić Ci rad nie wiedząc czym właściwie się zajmujesz? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojciech Schabowski Posted November 6, 2014 Report Share Posted November 6, 2014 Bardzo często bywam w Oslo i z tego co wiem z doświadczenia Norwegowie niechętnie zaufaliby Polakowi w kwestii ubioru.( bo rozumiem, że właśnie zajmujesz się odzieżą) My jesteśmy tam od sprzątania i budowlanki. Trzeba tam chwalić wszystko co norweskie. Zakochani są w USA więc jeżeli masz jakieś amerykańskie korzenie postaraj się je wyeksponować a może coś osiągniesz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pol606 Posted November 8, 2014 Report Share Posted November 8, 2014 Mieszkałem w Norwegii ponad 2 lata, nie widzę cienia szansy dla takiego przedsięwzięcia. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klapouch Posted November 8, 2014 Report Share Posted November 8, 2014 Zadziwiające jest dla mnie, że ktoś chce budować przyszłość swojej firmy bazując na odpowiedziach nieznanych sobie osób z forum internetowego. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts