aleksander999 Opublikowano 27 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2014 witam, planuję otworzyć atelier w Oslo, czy ktoś w Was ma firmę za granicą? Czy orientujecie się może jaka jest konkurencja w Norwegii i czy warto "pakować się" na tamtejszy rynek? Zaznaczam , że jesteśmy małym rodzinnym przedsiębiorstwem, które nie zamierza konkurować z wielkimi firmami, jednak chcielibyśmy znaleźć swoich klientów. Proszę o radę, przeraża mnie trochę zakładnie firmy w obcym kraju:/ Cytuj
Ernestson Opublikowano 27 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2014 Nie mam pojęcia o Norwegii ale przypuszczam, że tym którzy jakieś mają łatwiej będzie odpowiedzieć na Twoje pytania jeżeli napiszesz coś więcej o swoim przedsiębiorstwie i produktach. Skracasz spodnie czy szyjesz garnitury tak dobre jak Zaremba, Krupa&Rzeszutko czy GestModa? Jak ktoś ma udzielić Ci rad nie wiedząc czym właściwie się zajmujesz? 1 Cytuj
Wojciech Schabowski Opublikowano 6 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2014 Bardzo często bywam w Oslo i z tego co wiem z doświadczenia Norwegowie niechętnie zaufaliby Polakowi w kwestii ubioru.( bo rozumiem, że właśnie zajmujesz się odzieżą) My jesteśmy tam od sprzątania i budowlanki. Trzeba tam chwalić wszystko co norweskie. Zakochani są w USA więc jeżeli masz jakieś amerykańskie korzenie postaraj się je wyeksponować a może coś osiągniesz Cytuj
pol606 Opublikowano 8 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2014 Mieszkałem w Norwegii ponad 2 lata, nie widzę cienia szansy dla takiego przedsięwzięcia. 1 Cytuj
Klapouch Opublikowano 8 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2014 Zadziwiające jest dla mnie, że ktoś chce budować przyszłość swojej firmy bazując na odpowiedziach nieznanych sobie osób z forum internetowego. 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi