Skocz do zawartości

Pytania do administratora

macaroni

Rekomendowane odpowiedzi

14 godzin temu, lubo69 napisał:

A dlaczego? Bo to zabronione. A dlaczego? Bo tak stanowi regulamin. A dlaczego? Bo to sprzeczne z jakimiś wartościami. Zresztą to było dawno, nikt nie pamięta. Poza tym nie chcemy tego. Nie będzie nam tu jeden z drugim brudnych buciorów. No. Ale kto nie chce? No my, forumowicze.

L'etat, c'est moi.

Sam sprzedałem kilka par używanych butów tam, gdzie wolno. Nie mam z tym problemu i niewykluczone, że kupiłbym buty od Ciebie, z tym że chyba masz rozmiar większe. Ale potem wchodzimy do naszej bańki i udajemy, że to grzech i nie uchodzi, tym samym oddalając się jeszcze od rzeczywistości...

Odpowiadałem już na podobnie pytania w przeszłości, jestem tego pewien, ale dodatkowy raz nie zaszkodzi.

Otóż, nie jestem pierwszym moderatorem, podobnie jak But w Butonierce nie jest pierwszym właścicielem tego forum. Niejaki odziedziczyliśmy je od Makarona w okolicach roku 2012, gdzie działało jeszcze pod starą nazwa bespoke.pl Wówczas już ta zasada - zakaz sprzedawania używanych butów - obowiązywała. Spora więc część regulaminu jest naprawdę antyczna, bo prawie pełnoletnia.

Zawsze wychodziłem ze stanowiska, że moderacja pełni rolę wykonawczą, nie ustawodawczą. Tę zaś rolę - ustawodawczą - pełni Zebranie Stowarzyszenia But w Butonierce. Takiego zebrania nie było zaś od lat. OCZYWIŚCIE moglibyśmy to z Mosze zignorować i sobie pozmieniać regulamin według własnego widzimisie. Nie chcemy tego jednak robić, w imię hmmm... poszanowania zasad, które sami ustanowiliśmy? Praworządności? Sam nie wiem.

Dodam ponadto, że ja osobiście jestem przeciwnikiem tego zakazu, sam wielokrotnie kupowałem takie buty i je sprzedawałem, głównie na vinted. Po prostu przez te lata uzbierało mi się trochę par, gdzie wyszedłem kilka razy, więc nowe nie są, wiec nie mogę ich tu sprzedam... ale wiem też, że to np. nie są buty dla mnie, bo lepiej znam swoje potrzeby (czy swoją stopę ;) ) i staram się znaleźć i drugi dom. Ale nie tutaj, nie przez forum - z powodów tych co wyżej. Po prostu.

• Like 3