Skocz do zawartości

Czarne oxfordy poszukiwane - PANIKA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie chodziło mi o załamanie tylko o wybrzuszenie skóry za załamaniem.

Zdjęcia nie oddają tego aż tak bardzo, ale po przyjrzeniu się prawemu butowi widać, że za załamaniem skóra jest wybrzuszona.

http://i.imgur.com/DvR9B2G.jpg

Może czepiam się szczegółów, ale to pierwsze w życiu buty kupione za 4 cyfrową kwotę i mają być idealne... ;)

Opublikowano

Fakt, to pierwsze moje buty nie kupione w polskiej sieciówce i za cenę przekraczającą 400zł. W komplecie kupiłem oczywiście prawidła cedrowe i kosmetyki saphir (tłuszcz dubbin, krem pommadier i pastę).

Ciekawe czy rzeczywiście przetrwają 10 lat lub więcej ;)

Opublikowano

Jasna sprawa. Za krótko napisałem. Chodzi mi o to, że zelówki zdecydowanie łatwiej i taniej można wymieniać niż całą skórzaną podeszwę. Więc zelowanie na ogólną żywotność buta bez dużej ingerencji wpłynie pozytywnie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Z racji, że jestem już po "wydarzeniu" mogę napisać krótką recenzję obuwia.

Buty rozchodziły się stosunkowo szybko - dostałem je 5 dni przed ślubem, trzy dni miałem je na nogach, a dwa dni leżały z cedrowymi prawidłami.

Zdarły mi nieco skóry na ścięgnie achillesa z racji przyspieszonego rozchodzenia, ale plastry compeed uratowały sytuację i całe wesele (15 godzin na nogach) było mi komfortowo.

Podeszwa wydaje się bardzo delikatna, miejscami starła się tak bardzo, że szwy nie są już w tunelu i "ścierają" się o podłoże przy chodzeniu.

Jeżeli chodzi o obsługę sklepu klasycznebuty.pl bardzo pozytywna, polecam w 100%.

Dziękuje wszystkim za ogromne zainteresowanie i pomoc.