damiance Napisano 4 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Lipiec 2014 Koledzy, Będę wdzięczny za ciekawe adresy. Już mam namiary na koszulnika,ale nic więcej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 5 Lipiec 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Lipiec 2014 Jestem po wycieczce do Genui... Dwie ciekawe firmy poznałem, kilka zdjęć skopiowanych z ekranu kamery - przepraszam za jakość, po powrocie do PL podmienię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 5 Lipiec 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Lipiec 2014 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 6 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipiec 2014 Wracasz z jakąś zdobyczą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 6 Lipiec 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipiec 2014 Oczywiście W Finollo kupiłem bardzo ciekawą rzecz, do rozpowszechnienia u nas... Dla TJ mam próbkę kruponu garbowanego roślinnie od Fratelli Rocca. Garbarnia funkcjonuje od ponad 100 lat w Varazze a w Genui mają jedyny sklep oferujący buty na ich kruponach (to relatywnie nowy biznes - od połowy lat 90-tych. Trafiłem akurat na przy gotowania do wyprzedaży więc w sklepie był lekki bałagan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 10 Lipiec 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2014 Namierzyłem jeszcze jednego koszulnika w Genui. Sklep był zamknięty - we Włoszech wiele prywatnych sklepów jest nieczynnych w godzinach 12.30 - 15.30 - ale w witrynie były cenniki. Np. Koszula od 160 eur, w tej cenie jest zapasowy kołnierz i mankiety. Dziurki obszywane ręcznie + 15 eur, inicjały haftowane ręcznie + 15 eur. Guziki z masy perłowej + 10 eur. Więcej zdjęć nam z kamery, opublikuję po powrocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 12 Lipiec 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2014 Już wróciłem więc będę w miarę możliwości uzupełniał wpisy. ... Wspomniany krawiec dział pod szyldem "ANTINEA". Po raz pierwszy przechodziłem obok zakładu w zeszłą sobotę około 10.00 i akurat krawiec opuszczał zasłonę na witrynę (w sobotę chyba w ogóle nie pracuje), gdybym był z 5 min. wcześniej byłaby okazja porozmawiać. Za drugim razem byłem w okolicy innego dnia, w tygodniu, wczesnym popołudniem i tylko zdjęcia zrobiłem. Zakład warty zbadania, tym bardziej, że łatwo tam trafić. Jest w bezpośrednim sąsiedztwie dworca kolejowego Genova Brignole - który odbija się w witrynie krawiec mieści się w budynku dokładnie pomiędzy hotelem Moderno Verdi a kinem Cinema Centrale (orientacyjny adres: Piazza Giuseppe Verdi 6). Do dworca można dojechać też metrem. Od tego krawca do Finollo - o którym napiszę dalej - jest bardzo blisko, 15 minut na piechotę. Krawiec oferuje również krawaty (najdroższe to z malowanego jedwabiu), spinki węzełki ( od 10 eur) oraz muszki (30 eur) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 13 Lipiec 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipiec 2014 Krawiec reklamuje len irlandzki... pytanie czym przewyższa włoski? (ceną na pewno) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 13 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipiec 2014 Mam kilka wyrobów z wysokiej klasy lnu irlandzkiego i uważam, że są warte każdej złotówki (a raczej funta), którą za nie dałem. To rzeczywiście jest mercedes (Jaguar?), co nie zmienia faktu, że len włoski z wysokiej półki to może być Ferrari... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cineos Napisano 1 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Sierpień 2018 Za ponad miesiąc ruszam na wypoczynek do Genui. Przy okazji jeden dzień spędzę w Mediolanie, więc jak będzie czas to zawitam gdzieniegdzie. Ale to już do poczytania w odpowiednim wątku. Wracając do Genui. Był ktoś ostatnio? Pojawiły się nowe ciekawe miejsca rzemieślnicze? Udało Wam się coś upolować ciekawego? Będę miał kilka dni więc na pewno sam coś poszukam, ale byłbym wdzięczny za jakieś wskazówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi