Smamaj Napisano 18 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2014 Witam Na chwile obecną posiadam dwa garnitury gdzie sam dobierałem materiały. W tym momencie upatrzyłem materiał zegny http://www.joelandsonfabrics.com/uk/brands/ermenegildo-zegna/2126 I moje pytanie brzmi w polu quantity zaznaczam 3m (długość) i rozumiem że druga wartość to szerokość gdzie standartem jest 140cm ale mogę wybrać inne wartości. I czy na oko da się określić ile potrzeba materiału na osobę 170 wzrostu normalnej postury. Z góry dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartazz Napisano 18 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2014 Druga wartość to niepełne części metra np. 1,25m lub 1,75m.Co do ilości materiału: http://forum.butwbutonierce.pl/topic/771-wymagania-materia%C5%82owe-ile-materia%C5%82u-na-garnitur-spodnie/ , ale najlepiej skonsultuj to z krawcem, bo wszystko zależy od tego co chcesz zamówić (np. spodnie z wyższym stanem wymagają odpowiednio więcej materiału, wielkość wzoru również ma znaczenie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smamaj Napisano 18 Maj 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2014 dzięki wielkie za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 18 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2014 Mi krawiec powiedział, że mu potrzeba 3,5 m (182 cm wzrostu) na jednorzędówkę i spodnie. Zapytałem, czy mam kupić więcej na tzw. wszelki wypadek, to powiedział "po co, i tak zostanie". Więc może da się zrobić z mniejszej ilości wełny, ale nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skar Napisano 18 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2014 przy jakiej masie? U mnie 3,5 schodzi na jednorzędówkę + spodnie, ale mam z 20 cm wzrostu więcej i odpowiednią masę do tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 18 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2014 Przy wzorach potrzeba więcej, niż w przypadku materiału gładkiego - dopasowanie powoduje większe straty materiału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 18 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2014 jakieś 110 cm w klatce i jakieś 95 w pasie. To pewnie zależy od krawca, ten mój najwyraźniej nie lubi oszczędzać na materiale, że tak to dyplomatycznie ujmę. Następnym razem zwrócę uwagę. Zobaczę też, ile mu zostanie, i czy odda. EDIT: te 3,5 m, o których pisałem, to na jednorzędówkę ze spodniami naturalnie. Poprawiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi