Anachronis Posted March 25, 2014 Report Share Posted March 25, 2014 Witam forumowiczów z Krakowa, Moje pytanie jest następujące: gdzie właściwie można w naszym mieście znaleźć jakieś klasyczne buty? (Oxfordy lub derby). Szukam sensownych butów do 500-600zł, a jedyne co widze to Cohnpol'e, Kazar'y, Gino Rossi, Apia (??), a Nord'y zniknęły z centrum Plaza niestety, co biorąc pod uwagę ich widniejącą na stronie firmowej ofertę, i tak nie jest wielką stratą. Macie jakieś pomysły, bo mnie się już chyba wszystkie wyczerpały, a mam na tyle nietypową stopę, że niezbyt mogę zamawiać cokolwiek przez internet ;/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nynu Posted March 26, 2014 Report Share Posted March 26, 2014 Obawiam się, że nie można. Dwa lata szukałem i dałem za wygraną. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
erni Posted March 26, 2014 Report Share Posted March 26, 2014 W niektórych salonach Wittchen pojawiają się ciekawe modele klasycznego obuwia. Rok temu kupiłem tam klasyczne, czarne oksfordy. Widziałem też całkiem zgrabne brązowe derby. Polecam wejść do sklepu online i jeśli coś się spodoba zadzwonić do stacjonarnego sklepu i zapytać czy mają na stanie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nytalith Posted March 26, 2014 Report Share Posted March 26, 2014 Na szewskiej, po prawej idąc w stronę rynku, jest sklep. Głównie sprzedają torebki, ale na wystawce z reguły są jakieś buty Nord / Meka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anachronis Posted March 26, 2014 Author Report Share Posted March 26, 2014 @nynu Czyli jezdzisz do Warszawy, czy po prostu zamawiasz na chybil trafil (rozmiar) w internetu? @erni Dobry pomysl, musze tylko znalezc gdzies sklep Witchena @Nytalith Dzięki za info, jutro podskoczę i zobaczę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
White Haven Posted March 26, 2014 Report Share Posted March 26, 2014 Wittchen nie robi też problemów ze ściągnięciem butów do danego salonu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrJacob Posted March 26, 2014 Report Share Posted March 26, 2014 W Galerii Kazimierz jest sklep, buty firmy Church's można kupić, niestety dość drogie. W centrum Plaza widziałem w sklepie klasyk oxfordy. Poza Krakowem, jest sklep Nico - dość duży wybór. W pasaż 13 widziałem buty Nord/Meka - ceny mają zawyżone 1300. Od kilku tygodni sam szukam, jest ciężko znaleźć. W TK maxx może coś znajdziesz dla siebie. @Nytalith chodziło Ci o sklep kwadrat? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nytalith Posted March 26, 2014 Report Share Posted March 26, 2014 @mrJacob Nie mam pojęcia, po prostu kiedyś moją uwagę przykuła witryna, w której pokazywali kolejne stadia produkcji buta metodą GYW. W którym sklepie w Kazimierz można zobaczyć Churche? Jeszcze mi się przypomniało - nie pamiętam adresu, chyba to była Gołębia (a na pewno jakaś uliczka w tej okolicy) był obuwniczy z jakimiś butami reklamowanymi jako GYW i w cenie ~800-1000zł. Do środka nie wchodziłem, a same buty raczej szału nie robiły - może nie potworki, ale kopyta nieładne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrJacob Posted March 26, 2014 Report Share Posted March 26, 2014 @Nytalith Three crosses square - mają jeszcze JM Weston. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anachronis Posted March 26, 2014 Author Report Share Posted March 26, 2014 @mrJacob Co masz na mysli przez "dosc drogie"? Znacznie przekraczajace moj budzet, czy srednio? Co do sklepow typu Klasyka, sprzedaja jednak - one co do zasady - ubrania, wiec czy kupowanie butow w takim sklepie jest sensowne? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrJacob Posted March 26, 2014 Report Share Posted March 26, 2014 @Anachronis Widziałem u nich buty nord, myślałem, że jeszcze znajdziesz. Natomiast Church's dość drogie, bo przekraczają Twój budżet o +800/700 pln. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tadeusz W. Fita Posted March 27, 2014 Report Share Posted March 27, 2014 Kiedyś w „NICO” w Modliniczce była świetna „włoszczyzna” - sam mam do tej pory kilka pozycji. Tadek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koval Posted March 27, 2014 Report Share Posted March 27, 2014 Oj, Michał - Tadek już pisał, że nie będzie pokazywał... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kyle Posted March 27, 2014 Report Share Posted March 27, 2014 Oj, Michał - Tadek już pisał, że nie będzie pokazywał... Zwłaszcza tych kilku pozycji... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tadeusz W. Fita Posted March 28, 2014 Report Share Posted March 28, 2014 Dzień dobry, to ja nie jestem na pokaz. Moje odzienie - czemu nie. Dajcie mi trochę czasu. Obawiam sie jednak, że poczujecie zawód. Żyję na tym świecie, że pewnie dla niektórych z Was mógłbym być dziadkiem. Mam nadzieję, że zostanę zakceptowany. :wink: Radziłbym - nie tylko mieszkańcom Krakowa - zwrócić uwagę na firmę „CONHPOL” !!! Miłe memu sercu białogłowy również mogą znaleźć tam coś dla siebie. Pozdrawiam Tadek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartek Posted March 28, 2014 Report Share Posted March 28, 2014 Wielokrotnie zwracaliśmy uwagę na firmę Cohnpol i jej ofertę "skórzanych butów wizytowych". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tadeusz W. Fita Posted March 28, 2014 Report Share Posted March 28, 2014 Wielokrotnie zwracaliśmy uwagę na firmę Cohnpol i jej ofertę "skórzanych butów wizytowych". To dobrze, ja jestem pod wrażeniem jakości z jaką te buty są wykonane. Tadek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ernestson Posted March 28, 2014 Report Share Posted March 28, 2014 Wielokrotnie zwracaliśmy uwagę na firmę Cohnpol i jej ofertę "skórzanych butów wizytowych". To dobrze, ja jestem pod wrażeniem jakości z jaką te buty są wykonane. Tadek Cudzysłów w poście Bartka nie był przypadkowy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tadeusz W. Fita Posted March 28, 2014 Report Share Posted March 28, 2014 Ja je widziałem - nie chodziłem. Nic nie wiem na temat trwałości. Wiem natomiast, że „wypicować” można wszystko. Obiecuję, że przyjrzę się Waszym wpisom na temat tej firmy. Pozdrawiam Tadek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yoshi Posted March 28, 2014 Report Share Posted March 28, 2014 Anachronis, popatrz w Clarks w Bonarce albo Geox w Factory Outlet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koval Posted March 28, 2014 Report Share Posted March 28, 2014 Radziłbym - nie tylko mieszkańcom Krakowa - zwrócić uwagę na firmę „CONHPOL” !!! Tadku, w takim razie 'po co'? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tadeusz W. Fita Posted March 28, 2014 Report Share Posted March 28, 2014 Tadku, w takim razie 'po co'? Hmm, podobnie jak większość mężczyzn jestem wzrokowcem. Pewna znajoma współpracowała z tą firmą, a ponieważ przez przypadek trafiłem do sklepu firmowego, to sobie obejrzałem. Ale tylko obejrzałem. Podobał mi się jeden fason - jestem zdecydowanym tradycjonalistą - ale urzekło mnie wykończenie. Nie materiały i technologie - te zna tylko producent. Prawdziwa jakość wychodzi „w praniu”. Doświadczenie nauczyło mnie, że dobry but musi kosztować. I ma jedną wadę - ciężko go „zajeździć” (jeżeli się dba). Ponieważ preferuję klasyczne fasony, to wzorniczo zawsze się odnajdą. Jesteście młodzi (w większości), więc staracie się przynajmniej równać w tym modowym wyścigu - nie odbieram tego jako wadę pod warunkiem umiaru - i możecie często zmieniać odzienie. Ja się przyzwyczajam, a poza tym komfort przekładam nad modę. Ma być starannie i schludnie. Czego i Wam życzę Tadek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartek Posted March 28, 2014 Report Share Posted March 28, 2014 Tadeusz (jeżeli mogę), obawiam się, że nie udało Ci się w pełni uchwycić ducha tego forum. Również wolimy klasyczne fasony, ale nie mamy problemu z długowiecznością butów. Nie bierzemy udziału, albo staramy się to mocno ograniczać, w modowym wyścigu, nie zmieniamy ubrań co sezon. I raczej nie przekładamy komfortu nad styl 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anachronis Posted March 28, 2014 Author Report Share Posted March 28, 2014 Kupilem te Wittcheny: https://www.sklep.wittchen.com/product/8838/buty-meskie.html razem z pasta konserwujaca . Sa bardzo ladne, takze w polaczeniu z granatowa marynarka, chinosami i biala koszula. Co do Church'ow, to faktycznie mozna bylo pare poogladac w Galerii Kazimierz. Sztuk doslownie kilka, ale w klasycznych kolorach (sporo brazu i czerni: czesc ze skory licowanej, 2 zamszowe modele), wiec majac ten wyzszy budzet spokojnie mozna cos wybrac. A sam sklep to taki misz-masz: po trochu wszystkiego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tadeusz W. Fita Posted March 28, 2014 Report Share Posted March 28, 2014 Tadeusz (jeżeli mogę), obawiam się, że nie udało Ci się . Również wolimy klasyczne fasony, ale nie mamy problemu z długowiecznością butów. Nie bierzemy udziału, albo staramy się to mocno ograniczać, w modowym wyścigu, nie zmieniamy ubrań co sezon. I raczej nie przekładamy komfortu nad styl Wolę formę „Tadek” - mniej oficjalnie. Jestem na tym forum za krótko, a poza tym nie sądzę, abym był w stanie w pełni uchwycić ducha tego forum. Jeżeli mój wpis został odbrany jako generalizowanie, to przepraszam. Nie to było moim celem. Nauka Was trochę potrwa i chyba się nie skończy tak szybko. Wszak: „Wszyscy równi, każdy inny”. Pozdrawiam Tadek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts