Lester Napisano 14 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2014 Witam, wszystkich zaczynam dopiero długą drogę w zorganizowaniu mojej garderoby ale od czegoś trzeba zacząć I oto na pierwszy ogień marynarka a raczej łątka na łokciu, jak w temacie czy to szczyt elegancji czy kiczu proszę o wasze opinie. Osobiście mam mieszane odczucia, bardzo mi się podobają ale raczej na oficjalne spotkanie odpadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ingvar Napisano 14 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2014 W zestawach casualowych zapewne łaty ujdą chociaż osobiście ich nie trawię. A jak zacząć "przygodę z klasyczną męską elegancją" napisano już wielokrotnie, sugeruję chociażby książkę Mr.Vintage. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lester Napisano 14 Marzec 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2014 Chcesz powiedzieć że łatka dodaje więcej luzu , ja jestem za ale jeżeli nie jest ze skóry bo troche mnie to odrzuca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 14 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2014 Cześć McHammer. Jeśli laty - to tylko i wyłącznie w kolorystyce pasującej do samej marynarki, w dodatku musowo matowe. Łaty "od czapy" powodują, że używanie marynarki jest czasami trudne, choć nie odmawiam im urody. Czerwone laty z zamszu czy tam sztruksu mogą wyglądać fajnie na manekinie czy zdjęciu, ale w normalnej szafie byłoby ciężko to z czymś subtelnie skomponować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lester Napisano 14 Marzec 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2014 A witam witam Pana Redforda No pstrokate kolory odpadają jak dla mnie, i znalazłęm na stronie Mr.Vintage zestaw który w skali od 1 do 5 dostał by 0 (dobrane bez gustu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol606 Napisano 14 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2014 Ciężkie materiały z brązowymi łatami, kolorystyka zbliżona - to akceptuję. Mam takie marynarki do wyjazdów po za miasto. Marynarki pokazane powyżej kompletnie mi się nie podobają i zaliczam je do kategorii "kiczu", czy też mody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 14 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2014 Ja mam coś takiego. Marynarka typowo casulowa - nakładane kieszenie i brustasza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 14 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2014 A witam witam Pana Redforda Ja bym raczej obstawiał Pana McQueena... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lester Napisano 15 Marzec 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2014 Ja bym raczej obstawiał Pana McQueena... A tak tak mój błąd. Co do kiczu w łatkach to jak zawsze wszystko w umiarze jest ok ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vince Napisano 15 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2014 Ja miałem granatowe łaty na granatowej marynarce i je odprułem. Łady odformalające wyglądają fajnie na beżach, brązach etc. Choć, oczywiście to kwestia gustu. Jednak nie widzę potrzeby utrudniania sobie na starcie, gdy dopiero buduje się bazę garderoby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 15 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2014 Jeżeli łaty są stonowane i do casualowej marynarki to jeszcze ujdą. Mi się nie podobają ale przy jednej marynarce mam takie. Granatowa w kratę, grubszy materiał. Łaty granatowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 18 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2014 To nawet fajnie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Modini Napisano 18 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2014 @Styleman bardzo fajny przykład. Lubię marynarki z łatami (szczególnie kontrastowymi), ale w czyimś wydaniu. Sam nie mogę się przekonać do ich zakupu. Natomiast z przyjemnością bym założył taką marynarkę z łatami: P.S. Z pierwszego postu bardzo podoba mi się drugie zdjęcie, gdzie łaty dopasowane pod kolor kraty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Secondhand Dandy Napisano 18 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2014 Ja w swoim antracytowym garniturze miałem na łokciach brązowe łaty, ale zleciłem ich odprucie, by poszerzyc spektrum jego zastosowań. W marynarkach casualowych jestem jak najbardziej "za" łatom niezbyt kontrastowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lester Napisano 19 Marzec 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2014 To nawet fajnie wygląda. Super wyglądają te wycięcia w łatach, a tak przy okazji łaty maja chronić łockie przed wycieraniem, nadal mają takowe zstosowanie ? jak myślicie czy to juz bardziej miły dodatek niż konieczność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 19 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2014 Wyłącznie dodatek, no chyba, że codziennie chadzasz w jednej marynarce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi