Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Smoking z "prawdziwego zdarzenia", taki szyty na miarę u Krawca, w Pracowni Krawiectwa Miarowego, to poza starannie odszytą zasadniczą częścią ubrania, również pieczołowicie wykonane akcesoria i dodatki.

Guziki do smokingu muszą być wykonane z dokładnie tego samego jedwabiu co obłożonie rewersów (klap marynarki), brzegi kieszeni oraz lampas spodni.

To samo tyczy się muchy, którą powinno się odszyć z tego samego jedwabiu, co reszta jedwabnych elementów tworzonego smokingu.

JEDNYM SŁOWEM - BESPOKE ☝️

IMG_20190731_103309_633.jpg

IMG_20190731_103153_480.jpg

IMG_20190731_103314_134.jpg

• Like 1
  • Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
Skoro podany jest okres oczekiwania, może można podać również koszt, np. tego konkretnego modelu?
Przybija łysy łódką do krawężnika i pyta drugiego "która godzina?" Tamten wyciąga termometr i mówi "jeszcze dzisiaj nie padało".

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Zrozumiałem z tego tyle, że jest to produkt z kategorii „skoro musisz pytać o cenę, to znaczy że cię nie stać” default_icon_e_smile.gif

A ja tyle, że: "mamy takie tradycje i tylu klientów, że nie będziemy odpowiadać na pytania na jakimś tam forum, tylko jak się chcesz dowiedzieć to se napisz maila, bo szkoda mi na Ciebie czasu "

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 9.08.2019 o 12:20, pablocito napisał:

A ja tyle, że: "mamy takie tradycje i tylu klientów, że nie będziemy odpowiadać na pytania na jakimś tam forum, tylko jak się chcesz dowiedzieć to se napisz maila, bo szkoda mi na Ciebie czasu "

Proszę nam wybaczyć brak konkretnej i tym samym, oficjalnej odpowiedzi na pytanie w kwestii ceny, jednak z uwagi na pewne bardzo charakterystyczne znaki szczególe, tworzonej przez nas odzieży, nie chcemy nadto narażać prywatności naszych Klientów. Szczególnie w kwestii finansów. 

Mimo wszystko, pełen entuzjazmu i szczerego zaangażowania, postaram się odpowiedzieć nw na Panów pytania, telefonicznie lub mailowo. 

Pozdrawiam serdecznie i przy okazji życzę eleganckiego, dobrego dnia ✌️

Karol Rzeszutko 

Krawiectwo Miarowe Krupa i Rzeszutko 

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

W 1926 roku, kiedy Antoni Krupa zaczynał działalność w Buku, przy ul. Dobierzyńskiej 6, cała pracownia mieściła się w jednej izbie. Meble i podłoga z drewna, ściany w kolorze białym, jedna maszyna, żelazko na dusze, stół do krojenia oraz prasowania, trzy taborety, lustro, kotara, firany, zegar, piec  i oczywiście podstawowe narzędzia pracy.

W ciągu minionych 93 lat, pracownia przeszła długą, pod każdym względem, drogę!

Usługi przeniesiono do Poznania. Najpierw ul. Sokoła, następnie Wielka w bezpośrednim sąsiedztwie Starego Rynku, dalej Kwiatowa i w końcu Łąkowa 20/4. Każda zmiana lokalizacji wiązała się z przystosowaniem lokalu, na podobieństwo tej pierwszej, krawieckiej izby z Buku, spod szyldu z nazwiskiem Krupa.

Budynek, w którym dziś funkcjonuje pracownia, oddano do użytku w 1905 roku i mimo tego, iż lokal nr 4 poddawany był pracom remontowym kilka raz, jesienią 2019 roku, nadszedł czas na kolejne zmiany, ulepszenia i przeróbki .

W związku z powyższym, uprzejmie informujemy, iż od dnia 04.11.2019 roku, pracownia tylko na czas trwającego remontu, będzie tymczasowo, jednak nieprzerwanie, oferowała swoje usługi pod adresem Łąkowa 20/2b.

O aktualnie trwających pracach remontowych, będziemy starali się informować na bieżąco.

Pozdrawiamy,
Krupa i Rzeszutko – Krawiectwo Miarowe

DSC_0907.thumb.JPG.e7e076f77ea1686c074ed26e50269a2e.JPG

DSC_0930.JPG

DSC_0917.JPG

DSC_0866.JPG

DSC_0920.JPG

DSC_0911.JPG

DSC_0909.JPG

DSC_0908.JPG

DSC_0868.JPG

DSC_0867.JPG