damiance Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2014 Koledzy, proszę o poradę bo się nie znam. - Jak wybrać piersiówkę, czym się kierować? (Jakie są warianty wykończenia wnętrza piersiówki, czyli tego co nie widać a ma zapewne znaczenie?) - Jakie są Wasze doświadczenia z użytkowania? Cytuj
feliz Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zanim któryś z kolegów pośpieszy z odpowiedzią na pytania Damiana, piersiówki otulone Harris Tweedem, które od jakiegoś czasu za mną chodzą. 1 Cytuj
Pan Janusz Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2014 Lepsza jest wyższa, a chudsza, niż odwrotnie, inaczej wypycha marynarkę lub płaszcz. Należy też unikać płaskich, chociaż one są raczej rzadko spotykane. Im większą kupisz, tym mniejsze prawdopodobieństwo wykorzystania, bo jeżeli nie nosisz jej w marynarce, to realnie możesz przecież butelkę lub większy bukłak schować do torby lub teczki. Szczerze teraz piersiówki przydają się tylko na przymusowe imprezy w korporacjach na świeżym powietrzu, gdzie trzeba przeważnie latać o suchym pysku cały dzień w zimnie. Wykończenie wnętrza nie ma znaczenia, bo przeważnie i tak masz zamiar wypić zawartość w ciągu dnia. Przynajmniej ja nigdy różnicy w smaku nie poczułem. Zewnętrzne, eleganckie wykończenie przydaje się, jak chcesz poczęstować kogoś ważnego stercząc na tym zimnie i się podlizać. Fajne na prezent, tylko ląduje przeważnie w szafie od razu obok innych piersiówek, fajek, scyzoryków i wszelkiej maści innych rzeczy do kupienia w punktach "prezenty dla mężczyzny", które są w każdym centrum handlowym (jakby nie można było kupić po prostu grilla elektrycznego, modelu do sklejania i malowania lub whisky, no nie?) 2 Cytuj
proceleusmatyk Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2014 E tam, przydatna jest - swoją piersiówkę zabieram np. na: - wyjazdy off-roadowe (gdy flaszka może się rozbić na wertepach), - przypadkowe odebranie kogoś z lotniska (gdzie będę czekał z godzinę i nie bardzo mogę się afiszować z flaszką przy celnikach), - spacer po lesie/ grzybobranie (cóż grzyby są nudne) Cytuj
damiance Opublikowano 7 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2014 Dyskutujmy, dyskutujmy, za chwilę założymy wątek o wyborze obowiązkowego alkomatu do auta. spoko - na pewno jakiś pomysłowy przedsiębiorca wpadnie na pomysł produktu "combo" - dwa w jednym ... Cytuj
damiance Opublikowano 7 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2014 E tam, przydatna jest - swoją piersiówkę zabieram np. na: - wyjazdy off-roadowe (gdy flaszka może się rozbić na wertepach), - przypadkowe odebranie kogoś z lotniska (gdzie będę czekał z godzinę i nie bardzo mogę się afiszować z flaszką przy celnikach), - spacer po lesie/ grzybobranie (cóż grzyby są nudne) Proc, czy masz know-how co do wewnętrznego wykończenia piersiówki? tam jest zazwyczaj goły metal, czy używa się jakieś powłoki? Cytuj
Marek2011 Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2014 Piersiówka - fajna rzecz na nartach. A zatem nie za duża, płaska. Ja sobie wmówiłem, że jak będzie w skórze, to się będzie lepiej na mrozie trzymało, ale to nie ma znaczenia. Cytuj
Marek2011 Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2014 No na nartach, w zimie, co jakiś czas mały łyk, koniak w środku. Cytuj
Skalpel Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2014 Na mroźnym spacerze z psem, wśrodku Jagermeister Cytuj
paparazzo Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2014 Piersiówka służy do picia jak iPad do dzwonienia Jeśli na nartach chcemy termos - wolę termos bo dłużej trzyma temperaturę i jest pojemniejszy (najczęściej na nartach nie jest się w pojedynkę).Jeśli na rower to raczej bidon. Jeśli mroźny spacer z psem to miło ogrzać się przy czymś po powrocie. Swoją drogą teraz jest taka mnogość wszelkiego rodzaju kawiarni / pubów / gospod i innych, że noszenie piersiówki trochę mija się z celem. Nie oszukujmy się - prawdziwy mężczyzna wytrzyma bez łyka napoju. Moim zdaniem obecnie piersiówka przy sobie to tylko +10pkt do 'reputacji'. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi