Misiek Opublikowano Poniedziałek o 15:27 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 15:27 Cześć, Zakładam wątek, gdyż nie znalazłem żadnych aktualnych informacji w tym temacie. Gdzie w roku 2026 szyje się bespoke w Warszawie? Za kilka miesięcy mam ślub i chciałbym trafić w dobre miejsce. Czy warto zawracać sobie głowę MTM czy lepiej iść od razu półkę wyżej? Z jakimi cenami należy się liczyć? Pozdrawiam Cytuj
Velahrn Opublikowano Poniedziałek o 19:53 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 19:53 Garnitur z materiałem w pełni bespoke to jakieś 7-10k. MTM o połowę mniej. "Kilka miesięcy" - czyli ile? Często "kilka miesięcy" nie wystarcza przy bespoke. Cytuj
Misiek Opublikowano Poniedziałek o 20:34 Autor Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 20:34 Ok. 3,5 msc + kilka dni, więc rzeczywiście nie jakoś bardzo dużo. Raczej nie będzie to nic bardzo wyszukanego - myślałem o garniturze dwuczęściowym, z marynarką jednorzędową z zamkniętymi klapami i spodniami z wysokim stanem, na szelki, z dwiema zakładkami oraz nogawkami bez mankietów. Moja sylwetka jest raczej standardowa, chociaż trochę się garbię. Cytuj
Velahrn Opublikowano Poniedziałek o 21:51 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 21:51 Godzinę temu, Misiek napisał(a): Ok. 3,5 msc + kilka dni, więc rzeczywiście nie jakoś bardzo dużo. Raczej nie będzie to nic bardzo wyszukanego - myślałem o garniturze dwuczęściowym, z marynarką jednorzędową z zamkniętymi klapami i spodniami z wysokim stanem, na szelki, z dwiema zakładkami oraz nogawkami bez mankietów. Moja sylwetka jest raczej standardowa, chociaż trochę się garbię. Jeśli chcesz iść bespoke, polecam krawca z forum @Ernestson , powinieneś zdążyć. MTM - Buczynski, Cafardini, Macaroni Tomato, powinno być OK. 1 Cytuj
Misiek Opublikowano Wtorek o 01:05 Autor Zgłoś Opublikowano Wtorek o 01:05 Dzięki. Skłaniam się ku bespoke. Co do p. Kuklińskiego martwi mnie tylko to, że pracownię ma w Wejherowie. Nie wiem jak wygląda kwestia obsługi klientów w Warszawie, ale dojazdy chyba mogą być problematyczne. Widziałem też, że popularny jest Józef Błoński. Czy można mu zaufać? Będzie to moje pierwsze bespoke i chciałbym zostać poprowadzony przez krawca za rękę. Cytuj
Xune Opublikowano Wtorek o 07:13 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 07:13 Najłatwiej będzie napisać, bo jak chcesz byc poprowadzony za rękę to warto napisać do Dawida @Ernestson żeby zweryfikować terminy i Warszawę. Cytuj
Velahrn Opublikowano Wtorek o 12:06 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 12:06 11 godzin temu, Misiek napisał(a): Dzięki. Skłaniam się ku bespoke. Co do p. Kuklińskiego martwi mnie tylko to, że pracownię ma w Wejherowie. Nie wiem jak wygląda kwestia obsługi klientów w Warszawie, ale dojazdy chyba mogą być problematyczne. Widziałem też, że popularny jest Józef Błoński. Czy można mu zaufać? Będzie to moje pierwsze bespoke i chciałbym zostać poprowadzony przez krawca za rękę. Dawid Kukliński regularnie jeździ do Warszawy do swoich klientów. Błoński to bardzo dobry fachowiec, ale ma tendencje do nabierania za dużej ilości zleceń, i stąd też ma bardzo długie terminy. 3 msc to może u niego być za mało czasu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi