t_koko Opublikowano 13 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia Dobry wieczór. Z racji tego, że to mój pierwszy post na forum, wszystkich serdecznie pozdrawiam. Pisze, ponieważ, pojawil się dziwny problem z butami. Końcem września kupilem buty Herring Clifton hybrid-soled semi-brogues cap toe. Buty szyte metoda blake. Przy zakupie buty delikatnie uciskaly na boki, ale po kilku spacerach dopasowaly się do stopy. Niestety w niedługim czasie po zakupie zaczelo pojawiać się delikatne załamanie na czubku buta. Na początku to zignorowałem, jednak z czasem owe załamanie znacznie się poglebilo. W chwili obecnej jest dosyć znaczne i niestety psuje estetykę buta. Problem dotyczy w głównej mierze buta prawego. Co prawda, na lewym bucie również pojawiło się delikatne załamanie, jednak jest ono mało widoczne i może wynikać z normalnego użytkowania buta. Jakkolwiek, w żadnym bucie, do tej pory, owe załamania nie pojawiały się tak blisko czubka buta. Zazwyczaj jest tuż przed szwem poprzecznym. Proszę o poradę, czy owe zalamania, według was, kwalifikują się na reklamację? Załączam zdjęcia dla zobrazowanie sytuacji. Cytuj
mosze Opublikowano 13 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia Czubek buta jest (powinien być) wzmocniony i nie powinien w ogóle ulegać odkształceniom. Prawy but nie nadaje się wg mnie do użytku (ale lewy też nie powinien się tutaj załamywać). Reklamuj. Cytuj
rumcajs43 Opublikowano 13 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia Nie wyobrażam sobie by tak złamać celastik (jeśli jest) - trzeba by nogę od krzesła na czubku położyć i usiąść na tym krześle. Osobliwe to uszkodzenie. Cytuj
t_koko Opublikowano 13 Kwietnia Autor Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia Dziękuję Panowie za opinie. Dokładnie tak samo się mi wydawało. Zważywszy na fakt, że nie było żadnego uszkodzenia mechanicznego. Ot, samoczynne załamanie. Czy któryś z was miał już do czynienia z procedurą reklamacyjną u Herringa? Cytuj
suede Opublikowano 13 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia Bardzo zle to wyglada, zdecydowanie trzeba reklamowac. Czy but jest wzmocniony na czubku? Czy moze skora odksztalca/ugina sie w taki sam sposob na calej dlugosci? Cytuj
t_koko Opublikowano 13 Kwietnia Autor Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia Ciężko powiedzieć czy jest wzmocniony. Jakkolwiek, skora dosyć łatwo się ugina. W innej parze od Herringa jest podobnie, jednak taki problem nie wystąpił. Jakkolwiek, jest dużo bardziej miękka, niż chociażby w berwickach, czy carlosach. Cytuj
Velahrn Opublikowano 13 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia uszkodzony celastic stiffener, naprawa niemożliwa bez całkowitego rozebrania buta. reklamuj. Cytuj
t_koko Opublikowano 18 Kwietnia Autor Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia Dobry wieczór. Dziękuję Panowie za opinie i rady. Napisałem maila do Herring. Herring przyjął reklamacje, przeprosil i w ramach rekompensaty przysłał karte podarunkowa na nowy zakup. Trochę się obawiałem kupować drugi raz takie same buty, więc rozglądałem się za inna para. W oko wpadły mi derby Berker. Wybrałem rozmiar i chcialem dokonać zakupu, ale.... W tym miejscu mam znów pytanie, a mianowicie, czy Herringshoes zlikwidował opcje płatności w funtach? Podczas ostatnich zakopow we wrześniu płaciłem w funtach, a teraz pokazuje tylko w złotówkach. Zauważyłem, że jakiś czas temu zmienili szatę graficzna strony, ale czy opcje płatności też? Pytam, ponieważ płatność w funtach wychodzi znacznie korzystniej, niż przeliczane ceny na złotówki. Proszę wybaczyć, jeżeli zbyt mocno odszedłem od tematu głównego, ale nie bardzo wiem w jakim temacie mógłbym zapytać. Cytuj
CZM Opublikowano Niedziela o 20:14 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 20:14 Tak, teraz płatności idą w PLN. Mam wrażenie, że nie ma to jakiegoś znaczącego wpływu na ceny końcowe. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi